Παγκόσμιο Κύπελλο 2010: ΗΠΑ-ΓΚΑΝΑ 1-2

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 27.6.10

Η Γκάνα είναι δεύτερη ομάδα που πήρε την πρόκριση στους 8 του παγκοσμίου κυπέλου καταφέρνοντας να λυγίσει στην παράταση την αντίσταση των Αμερικανών. Και οι δυο ομάδες ξεκίνησαν δυνατά τον αγώνα με τους Αμερικανούς να κάνουν πρώτοι φάση στην εστία της Γκάνας, όμως το γκολ το πέτυχαν πρώτοι οι Γκανέζοι με τον Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ στο 5'. Ο μέσος της Πόρτσμουθ εκμεταλεύθηκε το λάθος του Κλάρκ στο κέντρο, πήρε την μπάλα και σούταρε έξω από την περιοχή στέλνοντας την στην γωνία του Χάουαρντ. Οι ευκαιρίες διαδέχονταν η μία την άλλη για τις δυο ομάδες και οι Αμερικανοί ήταν αυτοί που κατάφεραν πετύχουν γκολ με το εύστοχο χτύπημα φάουλ του Ντόνοβαν, ενώ στην συνέχεια είχαν ευκαιρία να πετύχουν ένα δεύτερο τέρμα με ευκαιρίες που έχασαν οι Μπράντλεϊ και Άλτιντορ.
Στην παράταση οι Γκανέζοι κατάφεραν να ανοίξουν πρώτοι το σκορ με τον Γκίαν Ασαμόα στο 93' με δυνατό σουτ στην μεγάλη περιοχή. Μέχρι την λήξη του αγώνα οι Αμερικανοί είχαν περάσει στην επίθεση και σημείωσαν τουλάχιστον πέντε ευκαιρίες για γκολ, όμως καμία από τις προσπάθειες των Φάιλαμπερ, Εντού, Ντέμπσεϊ, Γκόμες και Ντεμέριτ δεν βρήκαν δίχτυα.

ΗΠΑ: Χάουαρντ, Τσερούντολο, ΝτεΜέριτ, Μποκανέγκρα, Μπόρνσταϊν, Κλαρκ (31' Μορίς Εντού), Μπράντλεϊ, Ντέμπσεϊ, Ντόνοβαν, Άλτιντορ (90' Έρκουλες Γκόμες), Φίντλεϊ (46' Φάιλαμπερ).

ΓΚΑΝΑ: Κίνγκσον, Ίνκουμ (113' Μουντάρι), Πάντσιλ, Τζον Μενσά, Τζόναθαν Μενσά, Σάρπεϊ (73' Άντι), Ανάν, Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ (78' Άπια), Κουάντουο Ασαμόα, Αντρέ Αϊέου, Ασαμόα Γκιάν.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ