Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λουϊς Σοάρες του Άγιαξ, η Ουρουγουάη πέρασε το εμπόδιο της Νοτίου Κορέας και εγινε η πρώτη ομάδα που πέρασε στην φάση των 8. Αρκετά δυνατά μπήκαν οι ομάδες στον αγωνιστικό χώρο με τον ρυθμό του αγώνα να είναι εξαιρετικός και την μπάλα να κινείται στις δυο εστίες. Το σκορ άνοιξε ο Σοάρες στο 8, όταν ο Φορλάν έκανε σέντρα από τα αριστερά, η μπάλα κύλησε μπροστά από τον πορτιέρο της Κορέας ο οποίος δεν μπόρεσε να ακολουθήσει την πορεία της και ο φορ του Άγιαξ βρέθηκε σε πλάγια θέση και μόνος με το τέρμα και έκανε το 1-0. Η ισοφάρρηση για τους Ιάπωνες ήρθε 60 λεπτά αργότερα, όταν στο δεύτερο ημίχρονο οι Ουρουγουάνοι στην προσπάθεια τους να φυλάξουν το σκορ, περιορίστηκαν σε αμυντικό ρόλο. Η Ν.Κορέα στο 68΄εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα έφτασε στον Φούσιλε που πήρε την κεφαλιά όμως έστειλε την μπάλα πάνω στον Λι Τσούνγκ Γιάν που με πλασέ έκανε το 1-1.
Το γκολ της νίκης για τους Ουρουγουάνους ήρθε στο 80 με μια προσωπική ενέργεια του Σοάρες. Οι Ουρουγουάνοι κέρδισαν κόρνερ από τα δεξιά, οι αμυντικοί της Ν.Κορέας έδιωξαν σε παίκτη της Ουρουγουάης που έδωσε πάσα στον Σοάρες ο οποίος έκανε όμορφη ντρίπλα και με φαλτσαριστό σουτ πέτυχε το 2-1.

Ουρουγουάη (Όσκαρ Ταβάρες): Μουσλέρα, Λουγκάνο, Γκοντίν (Βικτορίνο 46'), Φουσίλε, Καβάνι, Α. Περέιρα (Λοντέιρο 74'), Πέρες, Μ. Περέιρα, Ρίος, Σουάρεζ (Α. Φερνάντεζ 84'), Φορλάν.

Νότια Κορέα (Τζουνγκ Μο): Σουνγκ Ριόνγκ, Γιονγκ-Χιούνγκ, Γι Σουνγκ Παρκ, Τσου Γιούνγκ, Γιουνγκ Πιό, Γιάε Σουνγκ (Ντονγκ Γκουκ 61'), Γιούνγκ Σου, Σουνγκ Γιένγκ (Κίουν 85'), Τσουνγκ Γιόνγκ, Ντούρι.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ