Παγκόσμιο Κύπελλο 2010: Γερμανία-Αγγλία 4-1

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 28.6.10

Τέλος στα όνειρα των Άγγλων για διάκριση στο φετινό παγκόσμιο κύπελλο έβαλε η Εθνική Γερμανίας που νίκησε με το επιβλητικό 4-1. Οι Άγγλοι διαμαρτύρονται για το μη κατοχυρωθέν γκολ στο 38, όταν το σκορ ήταν 2-1 υπέρ των Γερμανών και που πιθανών να άλλαζε την ροή του αγώνα.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να θέλουν να βγουν στην αντεπίθεση όμως το σύνολο του Λεβ ήταν πιο πειθαρχημένο. Τον χωρό τον γκόλ άνοιξε ο Κλόζε στο 20' , όταν από ελεύθερο βολέ του Νοϊερ, ο Κλόζε μπήκε στην μεγάλη περιοχή, ο Άπσον δεν κατάφερε να τον σταματήσει και ο Γερμανός στραϊκερ σημείωσε με πλασέ το πρώτο γκολ των Γερμανών και το 12ο δικό του στο παγκόσμιο κύπελλο. Οι Άγγλοι προσπάθησαν να απαντήσουν βγαίνοντας στην επίθεση και αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι Γερμανοί να ελέγχουν τον αγώνα και στο 32 να πετύχουν ένα εντυπωσιακό γκολ σε ότι αφορά τον συνδυασμό Κλόσε και Μίλερ άλλαξαν την μπάλα με τρομερή ταχύτητα έξω από την περιοχή των Άγγλων και η μπάλα έφτασε στον Ποντόλσκι ο οποίος έστειλε με σουτ, την μπάλα στην αριστερή γωνία του Τζεϊμς.
Η απάντηση των Άγγλων ήταν άμεση όταν ο Άπσον στο 37' σημείωσε γκολ με κεφαλιά, ενώ στο 38 έγινε η φάση του αγώνα. Ο Λάμπαρτ έκανε ψηλοκρεμαστό σουτ, από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και στην συνέχεια χτύπησε ένα μέτρο μέσα από την εστία των Γερμανών, όμως ο Ουρουγουανός διαιτητής Λαριόντα δεν κατοχύρωσε το γκολ.
Στην επανάληψη η Αγγλία προσπάθησε να ισοφαρρίσει γρήγορα και δημιούργησε ευκαιρίες με τον Ντεφόε, Μίλερ, όμως η απάντηση των Γερμανών ήταν με 2 ακόμη τέρματα. Στο 67' ο Μίλνερ συνδυάστηκε με τον Σβαϊνσταίγκερ φεύγοντας ταχύτατα στην αντεπίθεση έπειτα από στημένη φάση των Άγγλων και με δυνατό ευθύβολο σουτ, νίκησε τον Τζεϊμς.
Τρία λεπτά αργότερα πάλι ο Μίλερ σκόραρε δεχόμενος πάσα από τον Εζίλ.
Το μόνο που κατάφεραν οι Άγγλοι ήταν να χάσουν μια ευκαιρία από σουτ του Τζέραλντ έξω από την μεγάλη περιοχή. Σε γενικές γραμμές το σύνολο του ακριβοπληρωμένου Φάμπιο Καπέλο απαγοήτευσε, λίγες προσπάθειες μέσα από την περιοχή, το επιθετικό πλάνο περιοριζόταν στα σουτ από απόσταση, θέληση για νίκη υπήρχε όχι όμως μεθοδικότητα την οποία είχαν με το παραπάνω οι Γερμανοί που προκρίθηκαν δίκαια.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ
: Νόιερ, Λαμ, Φρίντριχ, Μέρτεσακερ, Ζερόμ Μπόατενγκ, Κεντίρα, Σβάινσταϊγκερ, Εζίλ (83' Κίσλινγκ), Τόμας Μίλερ (72' Τροχόβσκι), Ποντόλσκι, Κλόζε (72' Μάριο Γκόμεζ).

ΑΓΓΛΙΑ
: Τζέιμς, Γκλεν Τζόνσον (87' Σον Ράιτ-Φίλιπς), Άπσον, Τέρι, Άσλεϊ Κόουλ, Λάμπαρντ, Μπάρι, Μίλνερ (64' Τζο Κόουλ), Τζέραρντ, Ρούνεϊ, Ντεφόε (71' Χέσκεϊ).








ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ