Παγκόσμιο Κύπελο 2010: Ελλάδα-Νιγηρία 2-1

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 17.6.10

Τον καλύτερο αγώνα τα τελευταία 6 χρόνια έκανε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα απέναντι στην Νιγηρία, όπου σημείωσε τα πρώτα τέρματα στο παγκόσμιο κύπελο και κατέκτησε επίσης τους πρώτους βαθμούς. Με σύστημα 5-4-1 παρέταξε ο Όττο Ρεχάγκελ το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα το οποίο μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, πρόσεχε την άμυνα, κέρδιζε τις μάχες στο κέντρο και με επιθετική αιχμή τον Γκέκα και τον Σαλπιγγίδη. Το σχέδιο του Γερμανού προπονητή στο 15' λεπτό όταν και η Νιγηρία προηγηθηκε στο σκορ με γκολ του Ούτσε σε συνδυασμό από λάθος του Τζόρβα, φάνηκε να πετάγεται στον κάλαθο των αχρήστων. Όμως οι διεθνείς μας βρήκαν το ψυχικό σθένος να συνεχίσουν την προσπάθεια τους και η τύχη τους αντάμειψε με μια απευθείας κόκκινη κάρτα στον Καϊτά στο 32΄ που έκανε αντικανονικό μαρκάρισμα εκτός φάσης στον Βασίλη Τοροσίδη. Η απάντηση του Όττο Ρεχάγκελ στην αλλάγη του πλάνου ήταν άμεση όταν στο 36' ο Σαμαράς πέρασε στην θέση του Παπασταθόπουλου και το 5-4-1 μετατράπηκε σε 4-4-2. Η Ελλάδα αρχισε να χάνει απανωτές ευκαιρές όμως κατέφερε να πετύχει ένα γκολ κλειδί στο 43' με δυνατό σουτ του Δημητρη Σαλπιγγίδη.
Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης η Νιγηρία περιορίστηκε σε αμυντικό παιχνίδι, όμως στο 59 έπειτα από χαμένη ευκαιρία του Γκέκα, η Νιγηρία βρήκε στην αντεπίθεση και έχασε σημαντική ευκαιρία για να πάρει πάλι το προβάδισμα στο σκορ. Η πίεση της Εθνικής μας συνεχίστηκε και στα επόμενα λεπτά και το γκολ της νίκης ήρθε στο 70' από τον Βασίλη Τοροσίδη. Σε ένα δυνατό σουτ του Τζιόλη, ο τερματοφύλακας της Νιγηρίας Ενγεάμα, δεν μπόρεσε να μπλοκάρει την μπάλα η οποία έφτασε στον Βασίλη Τοροσσίδη και με δυνατό σουτ έδωσε το προβάδισμα στην Εθνική Ελλάδας.
Στα επόμενα λεπτά η Νιγηρία προσπάθησε να περάσει στην αντεπίθεση όμως οι ψυχωμένοι Έλληνες παίκτες έκοβαν τις φάσεις και κατάφερναν να βγουν στην αντεπίθεση και αν ήταν λίγο πιο προσεκτικοί θα μπορούσαν να πετύχουν τουλάχιστον ένα ακόμη τέρμα.

Ελλάδα (Ρεχάγκελ): Τζόρβας, Κυργιάκος, Παπασταθόπουλος (36' Σαμαράς), Παπαδόπουλος, Βύντρα, Τοροσίδης, Κατσουράνης, Τζιόλης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Γκέκας (79' Νίνης)

Νιγηρία (Λάγκερμπακ): Ενγεάμα, Γιόμπο, Ταϊγουό [55' Εχεγίλε (77' Αφολάμπι)], Σίτου, Όντια, Ετούχου, Καϊτά, Χαρούνα, Ούτσε, Οντεμβίνγκι (46' Ομπάσι), Γιακούμπου.

Τα γκόλ του αγώνα:



ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ