Παγκόσμιο Κύπελλο 2010: Ελλάδα-Αργεντινή 0-2

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 23.6.10

Για 77 περίπου λεπτά η Ελληνική ομάδα άγγιξε το όνειρο της πρόκρισης στην επόμενη φάση απέναντι στην Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι και του Ντιέγκο Μαραντόνα. Οι παίκτες της Εθνικής Ελλάδος έπαιξαν με περίσσιο θάρος κατάφεραν να περιορίσουν την δράση των πολυδιαφιμησμένων αντιπάλων τους και κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια στον αγωνιστικό χώρο.
Στο πρώτο ημίχρονο οι διεθνείς μας έκλεισαν τους χώρους προς την εστία του Τζόρβα ενώ το μαρκάρισμα του Παπασταθόπουλου πάνω στον Μέσι ήταν για σεμινάριο. Οι Αργεντίνοι προσπάθησαν να απειλήσουν την εστία της Ελληνικής ομάδας με ατομικές προσπάθειες και σουτ δίχως να καταφέρουν κάτι καλό.
Στην επανάληψη η Εθνική μας υποχρεώθηκε σε αναγκαστική αλλαγή με τον Σπυρόπουλο να παίρνει την θέση του Καραγκούνη. Στα λεπτά που κύλησαν, η τύχη δεν ήταν με το μέρος της εθνικής καθώς αποχώρησαν με τραυματισμό τόσο ο Κατσουράνης όσο και ο Τοροσίδης με αποτέλεσμα να χαθεί η συνοχή στον χώρο του κέντρου και τους Αργεντίνους να βρίσκουν πέρισσότερους χώρους για να κάνουν το παιχνίδι τους. Με τα λεπτά να περνούν αλλά το σκορ του άλλου αγώνα του ομίλου να μην βοηθά για την πρόκριση η Εθνική κατάφερε να ισορροπήσει στον αγώνα και έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Σαμαρά στο 60 να σουτάρει προς την εστία των Αργεντίνων, όμως η μπάλα κατέλληξε άουτ.
Στο 77' ο Ντεμικέλις εκμεταλεύθηκε μια αδράνεια της άμυνας έκανε σουτ και άνοιξε το σκορ σε μια φάση που υπάρχει φάουλ πάνω στον Αβραάμ Παπαδόπουλο, ενώ ο Παλέρμο στο 89' διαμόρφωσε το τελικό σκορ.
Σε γενικές γραμμές η παρουσία της Εθνικής μας ήταν καλή. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατάφερε να πάρει την πρώτη της νίκη στο παγκόσμιο κύπελλο και απέδειξε πως μπορεί να σταθεί σε υψηλό επίπεδο.

Ελλάδα (Ότο Ρεχάγκελ):Τζόρβας, Βύντρα, Κυργιάκος, Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος, Τοροσίδης (55' Πατσατζόγλου), Μόρας, Τζιόλης, Κατσουράνης (54' Νίνης), Καραγκούνης (46' Σπυρόπουλος), Σαμαράς

Αργεντινή (Ντιέγκο Μαραντόνα): Ρομέρο, Οταμέντι, Ντεμιτσέλις, Μπουρδίσο, Κ. Ροντρίγκες, Μπολάτι, Βερόν, Μ. Ροντρίγκες (63' Ντι Μαρία), Μέσι, Αγουέρο, Μιλίτο.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ