Τελειώνει με Σέζαρ

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 17.7.06

Αίσιο τέλος αναμένεται να έχει η υπόθεση Χούλιο Σέζαρ με τον Ολυμπιακό αφού ο παίκτης αναμένεται τις προσεχείς δυο μέρες στην Αθήνα για να υπογράψει το συμβόλαιο του με τους πρωταθλητές και στην συνέχεια θα μεταβεί στο Ζεέφελντ για να ενσωματωθεί στην προετοιμασία των ερυθρολεύκων ενόψη της νέας σεζόν. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού διαπίστωσαν πως το συμβόλαιο που είχε υπογράψει πέρυσι με την Τίγκρες ο Βραζιλιάνος άσος ήταν για 1+2 χρόνια. Συνεπώς και δεδομένου πως δεν ισχύει διεθνώς η μονομερής ανανέωση στα συμβόλαια, ο παίκτης μπορούσε να μετακομίσει στην Ελλάδα ακόμη και χωρίς αντάλλαγμα. Για να αποφευχθεί ωστόσο η καθυστέρηση της μεταγραφής με ενδεχόμενη προσφυγή της Τίγκρες στη FIFA, ο Ολυμπιακός συμφώνησε να δώσει στον μεξικανικό σύλλογο ένα ποσό.
Υπομονή μέχρι τα επόμενα φιλικά ζήτησε ο Τρόντ Σόλιντ που έβγαλέ κάποια συμπεράσματα από την "φιλική" ήττα των ερυθρολεύκων με την Άντερλεχτ.
«Το πρώτο παιχνίδι είναι πάντα δύσκολο όταν δεν έχεις δύο ομάδες να χρησιμοποιήσεις στο κάθε ημίχρονο, που ήταν και το νόημα.
Όταν δεν μπορείς να το κάνεις αυτό, περιμένεις και περισσότερα προβλήματα. Είναι τυπικό αυτό. Στο τέλος ήμασταν πολύ κουρασμένοι. Η Αντερλεχτ είναι έτοιμη, αφού σε 14 ημέρες ξεκινά τις επίσημες υποχρεώσεις της. Στο Ζέεφελντ έχουμε τέσσερις τραυματισμούς.
Αυτό είχε αποτέλεσμα ο Στολτίδης, ο Οκκάς και ο Ανατολάκης να παίξουν 90 λεπτά, αφού δεν είχαμε άλλους να βάλουμε»,
δήλωσε, ενώ αναφερόμενος στους νεοαποκτηθέντες παίκτες των «ερυθρολεύκων» είπε. «Έπειτα από ένα ημίχρονο δεν μπορώ να κρίνω. Είναι σίγουρα καλοί παίκτες, γι' αυτό τους πήραμε. Δεν είναι στην κατάσταση που πρέπει αυτή τη στιγμή. Και θα έχουν βελτίωση στη διάρκεια της προετοιμασίας. Οι καινούργιοι παίκτες θα γνωριστούν με τους συμπαίκτες τους. Αυτά τα ματς δεν είναι μόνο για συμπεράσματα για τον προπονητή, αλλά και για τους παίκτες» και όταν ρωτήθηκε για τον Ουαντού, απάντησε: «Σωστά, ο Ουαντού είναι καλός παίκτης και ταιριάζει στο στυλ της ομάδας».
«Το χειρότερο ήταν η φάση του 2-1, που δεν λειτουργήσαμε σωστά και λόγω της κούρασης. Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου είχαμε μία καλή ευκαιρία. Αυτό που δεν αλλάζει είναι η ταχύτητα.
Πρέπει να είμαστε πιο γρήγοροι, αλλά παίζει ρόλο και η κούραση, μιας και είμαστε στο ξεκίνημα της προετοιμασίας»,
σημείωσε.
Όσο για τις απουσίες των Γεωργάτου και Καστίγιο, είπε:
«Ο Γεωργάτος έχει πρόβλημα στη μέση και ο Καστίγιο δέχθηκε ένα χτύπημα κατά τη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης, το οποίο κατά τη διάρκεια της νύχτας τον ενοχλούσε.
Ο γιατρός είπε ότι δεν είναι κάτι σοβαρό, αλλά δεν θέλαμε να ρισκάρουμε»,
τόνισε.
Σε ό,τι αφορά στην επιλογή των τριών αρχηγών με ορισμό και όχι με ψηφοφορία – κάτι που ακούστηκε ότι έφερε μουρμούρες στα αποδυτήρια - τόνισε: «Κατ' αρχάς, έχουμε πολλούς νέους παίκτες που δεν ξέρουν πρόσωπα και θα ήταν δύσκολο να γίνει ψηφοφορία, επειδή δεν θα ξέρουν ποιον να ψηφίσουν.
Ο Μαυρογενίδης έφυγε, ο οποίος ήταν ένας από τους αρχηγούς. Το συζήτησα με τον πρόεδρο και βρήκαμε ότι μια καλή λύση και για τους καινούργιους ήταν να βάλουμε αυτούς τους τρεις»,
τόνισε, ενώ όταν ρωτήθηκε για τον Γεωργάτο, που ήταν πέρυσι στην τριάδα των αρχηγών, απάντησε:
«Δεν θέλω να μιλήσω για ονόματα. Είπα μόνο για τον Μαυρογενίδη που έφυγε. Υπήρχε ένα σκεπτικό. Ο Νικοπολίδης είναι αρχηγός της Εθνικής και ο Ριβάλντο μπορεί να εκπροσωπήσει τους ξένους. Αυτή ήταν η λογική. Πήραμε την απόφαση μαζί με τον πρόεδρο».
Σόλιντ αναφέρθηκε και στο ότι οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στα φιλικά παιχνίδια είναι «δυνατές» ομάδες. «Θέλουμε ματς υψηλού επιπέδου για να είμαστε έτοιμοι όταν πρέπει. Η ομάδα συμμετέχει σε τρεις διοργανώσεις. Υπάρχει μεγάλος συναγωνισμός και επιλέγω τους καλύτερους», τόνισε. Tέλος, ερωτηθείς για την αναμενόμενη άφιξη του Σέζαρ στην ομάδα, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αυτό είναι καλό. Δεν ξέρω τι γράφουν, γιατί δεν έχω δει, αλλά ελπίζω να είναι έτσι όπως μου τα λέτε». Σε ερώτηση για το πότε θα ενσωματωθεί στην προετοιμασία ο παίκτης, ο Σόλιντ παρέπεμψε στη διοίκηση για τις λεπτομέρεις.
Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του Ριβάλντο, αυτή θα είναι και η τελευταία του χρονιά που θα παίξει ποδόσφαιρο σε επαγγελματικό επίπεδο και εξέφρασε την επιθυμία του η ομάδα του Ολυμπιακού να διατηρήσει τα κεκτημένα στην Ελλάδα και να πετύχει κάτι καλό στην Ευρώπη. Για το θέμα του Ζε Ρομπέρτο παραδέχθηκε πως τις τελευταίες μέρες είχε επικοινωνία με τον παίκτη που του ζήτησε πληροφορίες για τον Ολυμπιακό, όμως ακόμα δεν έχει αποφασίσει που θα συνεχίσει την καρίερα του καθώς έχει προτάσεις από Μίλαν, Ρεάλ και μια Ιαπωνική ομάδα. Τέλος αναφερθείς για την μην κλήση του από τον Κάρλος Αλμπέρτο Παρέϊρα δήλωσε πικραμένος.
Κ.Κ.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ