H νύχτα της Κρίσεως

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 5.12.06

Ή τώρα ή ποτέ" είναι το σύνθημα στον Ολυμπιακό ενόψη της σημερινής αναμέτρησης με την Σαχτάρ στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής του Champions League. Οι ερυθρόλευκοι μπορεί να αποχαιρετούν σήμερα τον θεσμό όμως δεν θέλουν να τελειώσουν άδοξα την ευρωπαϊκη τους περιπέτεια και θέλουν να δώσουν τον υπέρ πάντων αγώνα για να προκριθούν εις βάρος των προκλητικών Ουκρανών στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ουέφα.
Κατά την διάρκεια της χθεσινής προπόνησης ο Σωκράτης Κόκκαλης παρεβρέθηκε στα προπονητήρια του Ρέντη με σκοπό να τωνώσει την ψυχολογία των παικτών και του προπονητή αλλά και να τους επισείσει την προσοχή για τον αποψινό αγώνα.
«Κερδίστε… αλλιώς θα έχετε πρόβλημα! Δεν με ενδιαφέρει πως θα κερδίσετε. Δεν επιτρέπεται ο Ολυμπιακός να χάνει τόσα παιχνίδια στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Κερδίστε με πόδια, με χέρια, με νύχια, με δόντια, δεν με ενδιαφέρει. Απλώς κερδίστε…» ήταν τα λίγα αλλά με τόσο νόήμα λόγια του ισχυρού άνδρα των ερυθρολεύκων που έστειλε ένα ηχηρό μύνημα προς κάθε κατεύθυνση, ενώ συμπλήρωσε με νόημα πως "Αν έρθει η νίκη, το επόμενο πρωϊ θα είσαστε πιο χαρούμενοι" γεγονός που μαρτυρά πως έχει στο μυαλό του να μοιράσει κάποιο πριμ.
Από την πλευρά της η Σαχτάρ αποζητά μόνο την νίκη στον αποψινό αγώνα. Στους Ουκρανούς αρκεί ένας βαθμός για να προκριθούν στην επόμενη φάση του Ουέφα όμως θέλουν να εξαντλήσουν και μαθηματικά τις πιθανότητες για να προκριθούν στην επόμενη φάση του Champions League με ενδεχόμενη ήττα της Ρόμα από την Βαλένθια. Αρκετά προκλητικός εμφανίστηκε ο Μιρτσέα Λουτσέσκου στις δηλώσεις του, όχι τόσο για τους στόχους της ομάδας του, αλλά για την απρεπή συμπεριφορά του απέναντι στους Έλληνες δημοσιογράφους. Συγγεκριμένα ο Ρουμάνος τεχνικός δήλωσε:"Στην αρχή της χρονιάς δεν πιστεύαμε ότι θα παλεύαμε με τον Ολυμπιακό για την τρίτη θέση. Πιστεύω ότι έπαιξε ρόλο το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων στον όμιλο. Εμείς κόντρα στη Ρόμα παίξαμε καλά, όπως καλά έπαιξε και ο Ολυμπιακός με τη Βαλένθια.Τόσο εμείς όσο και ο Ολυμπιακός θα παλέψουμε για τη νίκη. Και οι δύο ομάδες την έχουν ανάγκη. Δεν μπορώ να εγγυηθώ τίποτα. Δεν ξέρω ποιος θα κερδίσει. Το σίγουρο είναι ότι θα δώσουμε το 100% των δυνάμεών μας για να προκριθούμε. Το παιχνίδι αυτό είναι σαν τελικός. Στο ποδόσφαιρο ένα αποτέλεσμα μπορεί να κριθεί από πολλούς παράγοντες. Θα κριθεί στο ποιος θα έχει λιγότερο άγχος και ποιος θα κάνει λιγότερα λάθη". Στην συνέχεια επικράτησε μπάχαλο με τις δηλώσεις του Λουτσέσκου αφού ακολούθησαν ερωτήσεις Ουκρανών δημοσιογράφων που αφορούσαν τα αγωνιστικά πλάνα της ομάδας του, οι οποίες δεν μεταφράστηκαν στα Ελληνικά! Ο τεχνικός της Σαχτάρ ζήτησε "συγνώμη" από τους Έλληνες δημοσιογράφους δίνωντας σαν δικαιολογία πως ο μεταφραστής του δεν γνωρίζει από ποδόσφαιρο(!) και η συνενόηση θα ήταν δύσκολη. Πιθανότατα ο Μιρτσέα Λουτσέσκου θα παρατάξει την ομάδα του με σύστημα 4-4-2 με πιθανότερη σύνθεση τους: Σους (τερματοφύλακας), Τσιγκρίνσκι, Λεονάρντο ή Χούμπσμαν (κέντρο άμυνας), Ρατς (δεξί μπακ), Σρνα (αριστερό μπακ), Τίμοστσουκ (αμυντικό χαφ), Φερναντίνιο (δεξί χαφ), Ελάνο (αριστερό χαφ), Ματουζάλεμ (επιτελικός μέσος), Μάρικα, Μπραντάο (επιθετικό δίδυμο).
Στα αγωνιστικά πλάνα από πλευράς Ολυμπιακού ο Τρόντ Σόλιντ αναμένεται να παραταχθεί στον αγωνιστικό χώρο του Γηπέδου "Γ.Καραϊσκάκης" με σύστημα 4-2-3-1. Θέση κάτω από τα δοκάρια θα πάρει ο Αντώνης Νικοπολίδης ενώ η τετράδα της άμυνας θα αποτελείται από τους Ζεβλάκοφ, Ντομί,Σέζαρ, Κωστούλα με τον Γιώργο Ανατολάκη να διεκδικεί μια θέση, στον χώρο των Χαφ θα υπάρχουν οι Τζόρτεβιτς, Στολτίδης με τον Ριβάλντο πιο προωθημένο ενώ στα άκρα θα υπάρχουν οι Καστίγιο, Μπαμπακίντα και στην κορυφή της επίθεσης ένας εκ των Οκκά, Μπόρχα. Ο Μιχάλης Κωνσταντίνου αν και έβγαλε όλο το πρόγραμμα της χθεσινής προπόνησης πιθανότατα να μείνει στον πάγκο και να χρησιμοποιηθεί ανάλογα με τις ανάγκες του παιχνιδιού.
Η αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 21:45 (Supersport) και θα την διευθύνει ο Άγγλος διαιτητής Στίβεν Μπένετ με βοηθούς τους συμπατριώτες του Ντέιβιντ Μπάμπσκι και Πίτερ Κίρκαπ.
K.K.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ