Παγκόσμιο Κύπελλο 2010: Ουρουγουάη-Γκάνα 1-1 (4-2)

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 3.7.10

Η Ουρουγουάη προκρίθηκε στους 4 του παγκοσμίου κυπέλλου έπειτα από έναν αγώνα με δραμματική εξέλιξη απέναντι στην Γκάνα. Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν τον αγώνα προσέχωντας περισσότερο στην άμυνα τους με τους Γκανέζους αν φαίνονται περισσότερο στον αγωνιστικό χώρο και με αιχμές τον Ασαμόα Γκίαν και τον Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ απείλησαν την εστία των "Σελέστε". Το γκολ για τους Γκανέζους πέτυχε ο Μουντάρι στο 45+2 με τρομερό σουτ.
Στην επανάληψη οι Ουρουγουάνοι κατάφεραν να ισοφαρρήσουν στο 55' με φάουλ του Φορλάν, ενώ είχαν και ευκαιρία να πετύχουν ένα δεύτερο τέρμα με τον Σουάρες στο 63΄' και 70'. Στην συνέχεια οι Γκανέζοι πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων στον αγώνα, κέρδισαν τις μάχες στον χώρο του κέντρου και προσπάθησαν να πετύχουν ένα τέρμα όμως οι Ουρουγουάνοι κατάφεραν να προστατέψουν την εστία τους και να απειλούν με στημένες φάσεις. Όμως δεν σημειώθηκε κάποιο τέρμα και ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση.
Στο πρώτο μέρος της παράτασης δεν σημειώθηκαν αρκετές φάσεις με τους Γκανέζους να δημιουργούν μια ευκαιρία με τον Ασαμόα Γκίαν και τους Ουρουγουάνους με τον Φορλάν.
Στο 118 ο Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ έχασε ευκαιρία να γίνει ήρωας του αγώνα με κεφαλιά, ενώ δυο λεπτά αργότερα ο Λουϊς Σουάρες έγινε ήρωας των Ουρουγουανών, όταν σε μια φάση διαρκείας στα καρέ των "Σελέστε" απέκρουσε αρχικά με το πόδι σουτ του Άπια και στην συνέχεια με το χέρι κεφαλιά του Αντίνια. Ο διαιτητής απέβαλλε τον ποδοσφαιριστή και καταλόγισε πέναλτι υπέρ των Γκανέζων. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ασαμόα Γκίαν, όμως το σουτ του κατέλληξε στο οριζόντιο δοκάρι και οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στην διαδικασία των πέναλτι. Εκεί πρωταγωνιστής ήταν ο τερματοφύλακας των Ουρουγουάνων Μουσλέρα ο οποίος απέκρουσε τα σουτ των Τζον Μεσνά και Αντίγια και χάρισε την πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού για την χώρα του.

Τα πεναλτι

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Φορλάν... Γκολ (1-0)
ΓΚΑΝΑ: Ασαμόα Γκιάν... Γκολ (1-1)
ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Βικτορίνο... Γκολ (2-1)
ΓΚΑΝΑ: Άπια... Γκολ (2-2)
ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Σκότι... Γκολ (3-2)
ΓΚΑΝΑ: Τζον Μενσά... Απέκρουσε ο Μουσλέρα (3-2)
ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Μάξι Περέιρα... Αουτ (3-2)
ΓΚΑΝΑ: Αντίγια... Απέκρουσε ο Μουσλέρα (3-2)
ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Αμπρέου... Γκολ (4-2)

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Μουσλέρα, Μάξι Περέιρα, Λουγκάνο (38' Σκότι), Βικτορίνο, Φουσίλε, Ντιέγκο Πέρες, Αρέβαλο Ρίος, Άλβαρο Φερνάντες (46' Λοντέιρο), Καβάνι (76' Αμπρέου), Φορλάν, Λουΐς Σουάρες.
ΓΚΑΝΑ: Κίνγκσον, Πάντσιλ, Τζον Μενσά, Βόρσα, Σάρπεϊ, Ανάν, Ίνκουμ (74' Άπια), Μουντάρι (88' Αντίγια), Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ, Κουάντουο Ασαμόα, Ασαμόα Γκιάν.





ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ