Σε έναν αγώνα που θύμιζε τον τελικό του Euro 2008, οι πρωταθλητές ευρώπης Ισπανοί ήταν ανώτεροι των Γερμανών στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού και με το γκολ που πέτυχε ο Πουγιόλ στο 73΄ πήραν την πρόκριση στον τελικό του παγκοσμίου κυπέλλου και θα διεκδικήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο του παγκόσμιου πρωταθλητή.
Καθολική υπεροχή είχαν στο κέντρο οι "φούριας ρόχας" και δεν επέτρεψαν στα φιλόδοξα "πάντσερ" να κάνουν το παιχνίδι τους. Το γκολ της νίκης πέτυχε ο Πουγιόλ στο 73 με εντυπωσιακή κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Τσάβι. Η ομάδα του Βιθέντε Ντε Μπόσκε θα μπορούσε να διπλασιάσει τα τέρματα της στο 82΄ αν ο Πέδρο έδινε πάσα στον αμαρκάριστο Τόρες, προτίμησε όμως να ολοκληρώσει μόνος του την προσπάθεια του και να ανακοπεί από τους αμυντικούς των Γερμανών.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Λαμ, Φρίντριχ, Μέρτεσακερ, Ζερόμ Μπόατενγκ (52' Γιάνσεν), Κεντίρα (81' Μάριο Γκόμεζ), Σβάινσταϊγκερ, Τροχόβσκι (62' Κρόος), Εζίλ, Ποντόλσκι, Κλόζε.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Κασίγιας, Σέρχιο Ράμος, Πικέ, Πουγιόλ, Καπντεβίλα, Μπούσκετς, Τσάμπι Αλόνσο (93' Τσάμπι Αλόνσο), Τσάβι, Ινιέστα, Πέδρο (86' Σίλβα), Βίγια (81' Τόρες).




ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ