Παγκόσμιο Κύπελλο 2010: Παραγουάη-Ισπανία 0-1

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 4.7.10

Αρκετά καλό ήταν το παιχνίδι μεταξύ της Παραγουάης και της Ισπανίας που βρήκε νικητές τους Ισπανούς με ένα γκολ που πέτυχε ο Ντάβιντ Βίγια στο 83'. Οι Παραγουάνοι μπήκαν δυνατά το παιχνίδι και έτοιμοι να αντιμετωπίσουν στα ίσια τους πολυδιαφημισμένους αντιπάλους τους. Οι δυο ομάδες στα πρώτα λεπτά έπαιζαν ένα αναγνωριστικό παιχνίδι και στο πρώτο μισάωρο, οι φάσεις ήταν λίγες. Στο 40' η Παραγουάη πέτυχε ένα γκολ με όμορφη προσωπική προσπάθεια του Νέλσον Βαλντέζ το οποίο λανθασμένα καταλογίστηκε οφσαϊντ. Ο ίδιος παίκτης έχασε ευκαιρία στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους όταν έπειτα από μια όμορφη προσποίηση άδειασε τον Πουγιόλ όμως το σουτ του κατέλληξε άουτ.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός ήταν καλύτερος κυρίως γιατί οι Ισπανοί αποφάσισαν να παίξουν πιο επιθετικά, όμως πρώτοι στο γκολ έφτασαν οι Παραγουάνοι. Στο 57' ο Πικέ τράβηξε τον Οσκαρ Καρντόσο μέσα στην μεγάλη περιοχή και ο διαιτητής κατελόγησε το πέναλτι, στο οποίο ο άσσος της Μπενφίκα αστόχησε. Ένα λεπτό αργότερα ο Ντάβιντ Βίγια κέρδισε το πέναλτι από τον Αλκαράς την εκτέλεση του οποίου ανέλαβε ο Τσάμπι Αλόνσο, ο μέσος της Ρεάλ ευστόχησε όμως ο διαιτητής διέταξε την επανάληψη καθώς παίκτες των Ισπανών βιάστηκαν να μπουν στην περιοχή. Στην δεύτερη εκτέλεσε ο Αλόνσο άλλαξε γωνία, όμως ο Βιγιάρ μάντεψε τις προθέσεις του Ισπανού, έπεσε στην ίδια γωνία και απέκρουσε το πέναλτι.
Το γκολ για τους "φούριας ρόχας" ήρθε στο 83. όταν ο Αντρές Ινιέστα με εντυπωσιακή ατομική προσπάθεια τροφοδότησε τον Πέδρο ο οποίος πλάσαρε στο αριστερό κάθετο δοκάρι, έφτασε στον Βίγια ο οποίος πλάσαρε στην άλλη γωνία και η μπάλα χτύπησε διαδοχικά στο δεξί και αριστερό δοκάρι και κατέλληξε στα δίχτυα. Η μεγάλη ευκαιρία για την Παραγουάη χάθηκε στο 89' όταν ο Κασίγιας απέκρουσε το σουτ του Μπάριος, ενω στην συνέχεια της φάσης απέκρουσε το σουτ του Σάντα Κρουζ μέσα από την περιοχή.

ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ: Βιγιάρ, Βερόν, Ντα Σίλβα, Αλκαράς, Μορέλ, Βίκτορ Κάσερες (85' Μπάριος), Μπαρέτο (64' Βέρα), Σαντάνα, Ριβέρος, Νέλσον Βαλντές (72' Σάντα Κρους), Όσκαρ Καρντόσο.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Kασίγιας, Σέρχιο Ράμος, Πικέ, Πουγιόλ (84' Μαρτσένα), Καπντεβίλα, Μπούσκετς, Τσάμπι Αλόνσο (75' Πέδρο), Τσάβι, Ινιέστα, Βίγια (55' Φάμπρεγκας), Τόρες.





ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ