Δεν έφτανε η προσπάθεια…

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 20.8.09

Παρά το καλό παιχνίδι που έκαναν οι πράσινοι στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο την Αθλέτικο Μαδρίτης δεν κατάφεραν να αποφύγουν την ήττα και πλέον το 2-3 της Αθήνας δυσκολεύει αφάνταστα την πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Οι ροχιμπλάνκος δεν άφησαν ατιμώρητα τα λάθη στην άμυνα των πρασίνων και με τέρματα των Μάξι Ροντρίγκεζ, Ντιέγκο Φορλάν και Κουν Αγκέρο έφυγαν νικητές από το ΟΑΚΑ.

Οι πράσινοι ξεκίνησαν δυνατά τον αγώνα απειλώντας την εστία των Ισπανών με τον Χένκ Τεν Κάτε να παρατάσσει την ομάδα του με σύστημα 4-1-2-2-1 παρατάσσοντας στην άμυνα τους Μουν. Βύντρα, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σπυρόπουλο στα χαφ τους Μάτος, Κατσουράνης, Σιμάο με τον τελευταίο να έχει ειδικό ρόλο μπροστά από τα αμυντικά χαφ, στο αριστερό άκρο των χαφ υπήρχε ο Καραγκούνης ενώ στην αντίθετη πλευρά και λίγο πιο προωθημένα ο Σαλπιγγίδης με τον Σισέ μοναδικό επιθετικό.
Μέτα από το πρώτο δεκάλεπτο όπου και ο ρυθμός του αγώνα ήταν αρκετά γρήγορος οι «ροχιμπλάνκος» ισορρόπησαν το παιχνίδι και δημιούργησαν φάσεις για να απειλήσουν την εστία του Γκαλίνοβιτς ενώ αντίθετα οι πράσινοι έπαιξαν με αντεπιθέσεις προσπαθώντας να βρουν τον Σισέ ή τον Σαλπιγγίδη που εναλλάσσονταν στην κορυφή της επίθεσης.
Το σκορ όμως άνοιξε η Ισπανική ομάδα στο 36’ όταν ο Μάξι Ροντρίγκεζ με πλασέ έκανε το 0-1. Οι πράσινοι σαφώς σοκαρισμένοι προσπάθησαν να απειλήσουν την εστία του Ασένχο όμως δεν τα κατάφεραν ενώ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι έχασαν ευκαιρία για να διπλασιάσουν το σκορ αλλά ο Γκαλίνοβιτς είπε όχι στο δυνατό σουτ του Φορλάν.
Στην επανάληψη ο Ολλανδός τεχνικός αντικατέστησε τον Μάτος με τον Λέτο και το παιχνίδι πήρε κυριολεκτικά φωτιά. Οι πράσινοι ξεκίνησαν τον αγώνα με γκολ από τα αποδυτήρια όταν στο 46' ο Καραγκούνης βρήκε με φαλτσαριστή μπαλιά τον Σαλπιγγίδη ο οποίος κινήθηκε στην πλάτη την άμυνας των Ισπανών, σπάζοντας το τεχνητό οφσαϊντ και με ψηλοκρεμαστό σουτ νίκησε τον Ασένχο ισοφαρίζοντας σε 1-1.
Το γρήγορο γκολ, ανύψωσε το ηθικό των ποδοσφαιριστών των πρασίνων αλλά και του κόσμου που βρέθηκε στις κερκίδες του ΟΑΚΑ όμως ο ενθουσιασμός δεν μετουσιώθηκε σε κάποιο τέρμα που πιθανών να άλλαζε τις ισορροπίες του αγώνα. Στο 63’ η Αθλέτικο Μαδρίτης βρέθηκε πάλι μπροστά στο σκορ όταν ο Ντιέγκο Φορλάν με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στα δύχτια του Γκαλίνοβιτς κανωντας το 1-2. Και ενώ τα πράγματα είχαν γίνει ήδη δύσκολα, στο 70’ ο Κουν Αγκέρο σε μια φάση «αλά ΜαραντόνỨχόρεψε τους αντίπαλους αμυντικούς και από πλάγια θέση έκανε το 1-3.
Το μόνο που κατάφεραν οι πράσινοι ήταν να μειώσουν στο σκορ τέσσερα λεπτά αργότερα όταν στο 74' ο Σεμπαστιάν Λέτο με προσωπική ενέργεια έπιασε ένα δυνατό διαγώνιο σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή των Ισπανών και έγραψε το τελικό 2-3. Πλέον το έργο των πρασίνων είναι πάρα πολύ δύσκολο όμως με την προσπάθεια που κατέβαλαν εντός του αγωνιστικού χώρου κέρδισαν το χειροκρότημα των οπαδών.
Π.Θ.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Χενκ Τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Μουν, Βύντρα, Ζιλμπέρτο, Σπυρόπουλος, Μάτος (46' Λέτο), Σιμάο (80' Χριστοδουλόπουλος), Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Σισέ.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Άμπελ Ρεσίνο): Ασένχο, Α.Λόπεθ, Χάϊτινγκα, Χουανίτο, Ουϊφαλούσι, Πάουλο Ασουνσάο, Ραούλ Γκαρθία (72' Κλέμπερ Σαντάνα), Μάξι Ροντρίγκες (86' Σιναμά Πονγκόλ), Σιμάο Σαμπρόσα, Αγουέρο (75' Χουράδο), Φορλάν.

Κίτρινες: Σπυρόπουλος, Μουν

Οι καλύτερες φάσεις του αγώνα:

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ