Το ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 29.8.09


Το ντέρμπι της συμπρωτεύουσας ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα παιχνίδια του Σαββάτου. Δείτε τα σημαντικά στοιχεία του αγώνα από την ανάλυση του Hellas Football Data.

Ηρακλής-Αρης
(Σάββατο 29/8, 19:00)


Το ματς: Το τοπικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης κυριαρχεί στο πρόγραμμα του Σαββάτου. Ειδικά από τη στιγμή που αμφότεροι οι αντίπαλοι ξεκίνησαν με νίκη και «ζέσταναν» τους οπαδούς τους γεμίζοντας με ελπίδες το ξεκίνημα της χρονιάς. «Είναι ένα ντέρμπι αλλά πρέπει να το κερδίσουμε για να έχει αξία το διπλό της Κομοτηνής», τόνισε ο Όλεγκ Προτάσοφ που δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα ια τον καταρτισμό της ενδεκάδας. Από την άλλη μεριά ο Αρης άφησε καλές εντυπώσεις στην πρεμιέρα κόντρα στον Ατρόμητο και θέλει να δώσει συνέχεια στο Καυτανζόγλειο όπου έχει εξαιρετική παράδοση τα τελευταία χρόνια. Ο Μαζίνιο προβληματίζεται με τον τραυματισμό του Χαβίτο ενώ και ο Αμπρέου τραυματίστηκε στην τελευταία προπόνηση και δεν θα αγωνιστεί.

Η προϊστορία: Στους τέσσερις τελευταίος αγώνες στο Καυτανζόγλειο ο Αρης όχι μόνο δεν χάνει αλλά δεν δέχεται κιόλας γκολ (δύο 0-0 και δύο νίκες, 0-1 και 0-2). Το αμέσως όμως προηγούμενο παιχνίδι από αυτά τα τέσσερα, αποτέλεσε μία «μαύρη» σελίδα για τον Αρη (περίοδος 2003-04) καθώς ηττήθηκε με 6-0 από τον Ηρακλή που φυσικά είναι και το μεγαλύτερο σκορ που έχει παρατηρηθεί σε ανάλογο παιχνίδι. Αντίστοιχα, μεγαλύτερη νίκη για τον Αρη είναι το 0-4 της περιόδου 1978-79, ενώ ο Ηρακλής είχε κάνει ένα καλό σερί από το 1983 έως το 1995 όταν και δεν είχε χάσει ποτέ στο γήπεδό του από τους «κίτρινους». Συνολικά, ο Ηρακλής έχει 18 νίκες, 18 είναι και ο ισοπαλίες, ενώ τα «διπλά» του Αρη ανέρχονται στα 11. Τα τέρματα 63-49 για το «γηραιό».

Το ερωτηματικό: Θα σκοράρει ο Ηρακλής... μετά από χρόνια στο γήπεδό του κόντρα στον Αρη;

Πέρυσι στο αντίστοιχο παιχνίδι: Ο Αρης είχε κερδίζει 0-1 στο Καυτανζόγλειο, με γκολ του Μπατιόν στο 78ο λεπτό.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ