Έκανε το καθήκον του

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 5.8.09

Αρκετά βελτιωμένος σε σχέση με τον αγώνα στην Πράγα παρουσιάστηκε ο Παναθηναϊκός ο οποίος νίκησε την Σπάρτακ Πράγας με 3-0 και προκρίθηκε στην φάση των playoff για να διεκδικήσει την είσοδο του στους ομίλους του champions league.
Οι πράσινοι ξεκίνησαν το παιχνίδι με διάταξη 4-3-2-1 έχωντας στην γραμμή της άμυνας τους Μπραϊς Μουν, Σπυρόπουλο, Βύντρα, Σαριέγκι, στο κέντρο τους Καραγκούνη, Ζιλμπέρτο Σίλβα Κατσουράνη ενώ στα άκρα ήταν οι Λέτο-Σαλπιγγίδης ο οποίος εναλλάσωνταν στην κορυφή της επίθεσης με τον Τζιμπρίλ Σισέ. Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα οι πράσινοι είχαν τον έλεγχο του ρυθμού ενό μόλις στο πρώτο τέταρτο είχαν πέντε σουτ προς την εστία των Τσέχων οι οποίοι επαιζαν με άμυνα ζώνης στην άμυνα και προσπαθούσαν με αντεπιθέσεις να απειλήσουν την εστία του Γκαλίνοβιτς. Έπειτα από το πρώτο μισό στο πρώτο ημίχρονο οι Τσέχοι ισορρόπησαν το παιχνίδι και κατάφεραν να δημιουργήσουν ευκαιρίες προς το τέρμα των πρασίνων με την μεγαλύτερη ευκαιρία στο 26 όταν το σουτ του Μπέργκερ πέρασε ξυστά από το κάθετο δοκάρι. Στην συνέχεια οι πράσινοι αφυπνίστικαν και προσπάθησαν να πετύχουν ένα γκολ, πρώτα στο 32 όταν ένα σουτ του Ζιλμπέρτο Σίλβα πέρασε άουτ ενώ λίγα λεπτά αργότερα ο Σισέ έπιασε κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Λέτο και ο Μπλάζεκ απέκρουσε εξ επαφής. Η λύτρωση ήρθε λίγο πριν κλείσει το ημίχρονο όταν στο 44 έπειτα από εκτέλεση φάουλ ο Γιόσου Σαριέγκι με κεφαλιά άνοιξε το σκορ.
Στην επανάληψη οι Τσέχοι ήταν κατώτεροι του ανανεωμένου και οι πράσινοι ανέβασαν στροφές καταφέρνωντας να διπλασιάσουν τα τέρματα τους με τον Κατσουράνη στο 54' όταν με κοντινό πλασέ λίγο έξω από την μικρή περιοχή έκανε το 2-0.
Στην συνέχεια οι παίκτες της Σπάρτα προσπάθησαν να βγουν στην αντεπίθεση και να ρισκάρουν ενώ ο Όλλανδος τεχνικός αποφάσισε να ενισχύσει το κέντρο της ομάδας του περνώντας αρχικά τον Σιμάο στην θέση του Λέτο και τον Γκάμπριελ στην θέση του Καραγκούνη. Η μεγαλύτερη ευκαιρία για την Σπάρτα ήρθε στο 88 όταν ο Καλούντα βρέθηκε σε θέση για σουτ, όμως δεν κατάφερε να ευστοχήσει ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης με προσωπική προσπάθεια πέτυχε το 3-0 καθαρίζοντας την υπόθεση πρόκριση.
Π.Θ.
Διαιτητής: Π. Προένσα (Πορτογαλία)
Κίτρινες: Σαριέγκι, Γκάμπριελ-Χόχεντερ

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Χενκ Τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Μουν, Βύντρα, Σαριέγκι, Σπυρόπουλος, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνης, Λέτο (74΄ Σιμάο), Σισέ, Σαλπιγγίδης, Καραγκούνης (78΄ Γκάμπριελ).

Σπάρτα Πράγας (Γιόζεφ Χόβανετς): Μπλάζεκ, Πάμιτς, Χόχεντερ, Χούμπνικ, Μπέργκερ, Ζόφτσακ, Βίλφριντ (69΄ Προυντνίκοφ), Κούζνιρ, Ζέμαν (58΄ Κάντλετς), Βάτσεκ, Χούσεκ (79΄ Κάλουντα).

τα γκολ της αναμέτρησης:

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ