Προκρίθηκε αλλά και προβλημάτισε

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 27.8.09

Στην φάση των ομίλων του Champions League πέρασε εχθές ο Ολυμπιακός με την νίκη του με 1-0 επί της Σέριφ Τίρασπολ. Οι ερυθρόλευκοι δίχως να παίξουν ποδόσφαιρο αξιώσεων πήραν αυτό που ήθελαν και έκλεισαν το εισητήριο τους για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.
Άπαντες στον πειραιά γνώριζαν πως αυτό που έχει σημασία είναι η πρόκριση, όμως τηρουμένου των αναλογιών της δυναμικότητας των δυο ομάδων αλλά και του σκορ του πρώτου αγώνα, οι φίλαθλοι στο φαληρικό στάδιο περίμεναν γκολ και θέαμα, κάτι που δεν ήρθε και εκνεύρισε τον κόσμο που παρεβρεύθηκε στο γήπεδο Γ. Καραϊσκάκης ο οποίος εξέφρασε τα παράπονα του με αποδοκιμασίες. Στα αγωνιστικά τώρα ο Τιμούρ Κετσπάγια παρέταξε τον Ολυμπιακό με σύστημα 4-1-4-1 τοποθετώντας την γνωστή τετράδα Ζεβλάκοφ, Αβραάμ, Μέλμπεργκ, Μπράβο στην άμυνα, τον Κυριάκο Παπαδόπουλο σε ρόλο αμυντικό χαφ, τους Λεονάρντο, Ντουντού, Μαρέσκα, Γκαλέτι στο κέντρο και στην επίθεση μοναδικό προωθημένο τον Κώστα Μήτρογλου. Το παιχνίδι αν και φαινόταν πως θα ήταν τυπική διαδικασία για τους Μολδαβούς, η αντίπαλος του Ολυμπιακού μπήκε αποφασισμένη να εξαντλήσει όλες τις πιθανότητες που είχε για να πάρει την πρόκριση και από τα πρώτα λεπτά έκανε αισθητή την παρουσία της στην περιοχή του Ολυμπιακού. Οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν αρκετά υποτονικά το παιχνίδι παραχωρόντας χώρο στον αντίπαλο και ο μόνος τρόπος που απειλούσαν ήταν οι στημένες φάσεις με κύριο εκφραστή τον Λουτσιάνο Γκαλέτι. Η απόδοση των παικτών του Τιμούρ Κετσπάγια ήταν κάτω του μετρίου και στην λήξη του ημιχρόνου γνώρισαν αποδοκιμασίες από τους οπαδούς τους. Το σκηνικό δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο, όταν ο Τιμούρ Κετσπάγια πέρασε σαν αλλαγή τον Λεντέσμα αντί του Κυριάκου Παπαδόπουλου. Στο 62' ο Κετσπάγια αποφάσισε να παίξει πιο επιθετικά περνώντας τον Ντιόγκο στην θέση του Ντουντού όμως λίγα λεπτά αργότερα είχε την ατυχία να τραυματιστεί ο Λουτσιάνο Γκαλέτι τον οποίο αντικατέστησε με τον Γκαλίτσιο κάνωντας ακόμα πιο αμυντικογενές το σχήμα της ομάδας του. Το μόνο θετικό με την είσοδο του Ντιόγκο ήταν να απεμπλακεί ο Μήτρογλου από το ντουμπλάρισμα των δυο κεντρικών αμυντικών της Σέριφ και να χρηστεί σκόρερ στο 82', όταν έπειτα από μπαλιά του Λεντέσμα και κεφαλιά πάσα του Μαρέσκα στον Μήτρογλου, ο τελευταίος σε κενή εστία έστειλε με πλασέ την μπάλα στα δίχτυα. Σε γενικές γραμμές ο τρόπος ανάπτυξης του παιχνιδιού των ερυθρολεύκων προβλημάτισε. Οι ρόλοι του Ντουντού με τον Μαρέσκα κατά τρόπο τινά συγχέονται και ο Ολυμπιακός δημιουργεί φάσεις μόνο από στημένα και ατομικές εξάρσεις των ποδοσφαιριστών του. Σαφώς και η δυναμικότητα του αντιπάλου επηρεάζει την συνολική απόδοση της ομάδας όμως είναι φανερό πως ο Τιμούρ Κετσπάγια θα πρέπει να διορθώσει αρκετά πράγματα σε ότι αφορά την επιθετική λειτουργία των ερυθρολεύκων. Αφήνωντας στη άκρη την χθεσινή εμφάνιση, το θετικό για τον Ολυμπιακό είναι πως πέρασε στους ομίλους του Champions League και σήμερα το απόγευμα θα περιμένει τους αντιπάλους του στην κλήρωση.
Κ.Κ.

Oι συνθέσεις των ομάδων

Ολυμπιακός (Κετσπάγια): Νικοπολίδης, Ζεβλάκοβ, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μπράβο, Κ. Παπαδόπουλος (46΄ Λεντέσμα), Ντουντού (62΄ Ντιόγκο), Λεονάρντο, Μαρέσκα, Γκαλέτι (65΄ Γκαλίτσιος), Μήτρογλου.

Σερίφ (Σασνίτσκι): Ναμάσκο, Τσίνια, Ταρκνισβίλι, Ντα Κόστα, Ροντρίγκες, Κορνέενκοφ, Αρμπάνας, Ρουαμπά, Μπαλίμα (82΄ Βολκόφ), Ντιεντιού (58΄ Σουβόροφ), Ερόκιν (65΄ Κούτσουκ

Το γκολ του Κώστα Μήτρογλου:

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ