O Ντιέγκο Λουγκάνο δεν θα συνεχίσει στην Φενέρμπαξε και αποτελεί στόχο του Ολυμπιακού

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η μεταγραφή του Μπομπό από την Μπεσίκτας στον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι αναμένεται να αποκτήσουν το 50% του ποδοσφαιριστή καταβάλλοντας 3εκατ. ευρώ στην Μπεσικτάς με τον μάνατζερ του Μπομπό να καταβάλει το ίδιο ποσό στην Τουρκική ομάδα. Η μεταγραφή του Μπομπό αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα.
Πέραν του Μπομπό, οι ερυθρόλευκοι κινούνται σε διάφορα μεταγραφικά μέτωπα. Σε πρώτο πλάνο βρίσκονται οι περιπτώσεις των Ντάρμπισιρ και Λέτο, για τον μεν πρώτο να βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με την Μπλάκμπερν ο Ολυμπιακός ενώ για τον αργεντίνο χαφ οι διαπραγματεύσεις με την Λίβερπουλ αναμένεται να είναι αρκετά χρονοβόρες. Οι Κόκκινοι του Μερτσεσαϊντ ισχυρίζονται πως μέχρι τις 20 Ιουνίου θα έχουν εξασφαλίσει το δικαίωμα συμμετοχής του παίκτη στην Πρέμιερ Λίγκ, ενώ συζητούν μόνο το ενδεχόμενο μεταγραφής και όχι δανεισμού του, κάτι που αλλάξει ίσως τον μεταγραφικό σχεδιασμό των ερυθρολεύκων. Σύμφωνα με πληροφορίες η Λίβερπουλ ζητά περί τα 7εκάτ. ευρώ για τον Λέτο, ενώ ο Ολυμπιακός αντιπρώτεινε 3εκάτ. ευρώ για την αγορά του 50% του ποδοσφαιριστή κάτι το οποίο ο Αγγλικός σύλογος αρνήθηκε. Σε περίπτωση που οι Αγγλοι εμείνουν στην αρχική τους πρόταση και ο Ολυμπιακός λόγο των υποχρεώσεων του στραφεί σε άλλη περίπτωση, τότε πιθανότατα να αναθερμανθεί το ενδιαφέρον για τον 28χρόνο Νενέ, τον οποίο είχαν βολιδοσκοπήσει το καλοκαίρι του 2007 με τον τότε παίκτη της Θέλτα να προτιμά την Μονακό.
Για την περίπτωση του κεντρικού αμυντικού ο Ολυμπιακός εξετάζει διάφορες περιπτώσεις, καθεμία από αυτές παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αλλά και δυσκολίες.
Τις τελευταίες μέρες ακούγεται ολοένα και περισσότερο το όνομα του Λουγκάνο, που μένει ελεύθερος από την Φενέρμπαξε, όμως φέρεται να έχει συμφωνήσει με την Μίλαν σε περίπτωση που οι ροσσονέρι καταφέρουν να εξασφαλίσουν την τέταρτη θέση που τους οδηγεί στα προκριματικά του Champions League. Πέραν του Λουγκάνο που έχει τον ίδιο μάνατζερ με τον Μπομπό, προτάθηκε ο Άλεξ Σίλβα . Ακόμα έχουν ακοστεί τα ονόματα των Σάμιουελ και Μπουρντίσο της Ίντερ, περιπτώσεις που συγγεντρώνουν λιγοστές πιθανότητες όπως επίσης του Σουηδού Όλαφ Μέλμπεργκ που αγωνίζεται στην Γιουβέντους. Μια ακόμα περίπτωση που αναμένεται να απασχολήσει τους ερυθρόλευκους είναι αυτή του Ίβιτσα Ντραγκουτίνοβιτς, ο οποίος παραχωρείται από την Βαλένθια.
Ενδιαφέρον υπάρχει και για την περίπτωση του αντί-Λεντέσμα, ο οποίος και κρατάει θέση ξένου και δεν πολυ-ενδιαφέρεται να επιστρέψει στον Ολυμπιακό. Συνεπώς οι ερυθρόλευκοι εξετάζουν διάφορες περιπτώσεις, οι οποίες θα έχουν απαραίτητη προυπόθεση να μην καταλαμβάνουν θέση ξένου ή να διαθέτουν κοινοτικό διαβατήριο. Μια ενδιαφέρουσα περίπτωση είναι αυτή του 31χρόνου Εντουάρντ Σισέ που μένει ελεύθερος από την Μπεσικτάς, του Ρενέ Γκομίς της Καέν τον οποίο έχει παρακολουθήσει ο Μπαρμπαλιάς και η δύσκολη περίπτωση του 21χρόνου Μοχάμεντ Ντιαμέ της Ράγιο Βαγιεκάνο. Μια ακόμη ενδιαφέρουσα περίπτωση είναι αυτή του Κλέμπερ Σαντάνα της Ατλέτικο Μαδρίτης, όμως δεν διαθέτει κοινοτικό διαβατήριο. Βέβαια ο Φίχερ έχει διαβεβαιώσει τους ερυθρολεύκους πως ο Σαντάνα θα αποκτήσει κοινοτικό διαβατήριο τον Αύγουστο όμως αποτελεί ρίσκο η αγορά του και δύσκολα θα ενδιαφερθούν οι ερυθρόλευκοι. Τέλος λίγες πιθανότητες για την θέση του αμυντικού χαφ συγγεντρώνουν οι περιπτώσεις των Γρηγόρη Μάκου και Τετέι που αποτελούν εισηγήσεις του Ανδρέα Νινιάδη.
Κ.Κ.

Ο Σεμπάστιαν Ποϋγκρενιέ αποτελεί τον πρώτο στόχο των πρασίνων για την άμυνα.

Ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα ποιό είναι το μεταγραφικό πλάνο των πρασίνων καθώς με τα μέχρι στιγμής δεδομένα το σαφάρι των μεταγραφών μοιάζει περισσότερο με σήριαλ που έχει ανατρεπτικό σενάριο ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Από τους αρχικούς στόχους για την επίθεση που ήταν οι Πίζαρο, Γιοβάνοβιτς και Κρουζ οι πράσινοι φέρονται να έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους σε ακόμα πιο δύσκολες περιπτώσεις όπως αυτές των Νιλμάρ, Ελ Χαμνταουϊ, δίχως να αποκλείεται κάποια άλλη έκπληξη όπως οι Μπαμπτίστα και Ταμούδο. Για την θέση του αριστερού χαφ, η φημολογούμενη "κλεισμένη" περίπτωση του Λεονάρτο του Άγιαξ φαίνεται να ναυαγεί καθώς ο παίκτης σκέφτεται να παραμείνει στον Αίαντα ενώ ακούστηκε τελευταία και η περίπτωση του Ροτέν.
Στο κέντρο της άμυνας η περίπτωση του Ποϊγκενιέ φαίνεται να κερδίζει έδαφος καθώς οι πράσινοι φέρονται να τα έχουν βρει με την Ζενίτ και απομένει να τα βρουν και με τον ποδοσφαιριστή. Για την θέση του τερματοφύλακα φέρεται να έχει προκριθεί ο 26χρόνος Αργεντίνος Μαριάνο Αντουχάρ της Εστουντιάντες που αποτελεί εισήγηση του Ρότσα. Ωστόσο οι πράσινοι θα πρέπει να δώσουν μάχη να τον αποκτήσουν καθώς αποτελεί μεταγραφικό στόχο της Κατάνια. Η τιμή του παίκτη έχει οριστεί στα 3εκάτ. ευρώ.
Για την θέση το δεξιού μπακ, η περίπτωση Ανχελέρι έχει πάψει να απασχολεί τους πράσινους ενώ ολοένα κερδίζει έδαφος η περίπτωση του Γιούρκα Σεϊταρίδη. Ωστόσο φημολογείται πως κύκλοι στην διοίκηση δεν επιθυμούν την επιστροφή του 27χρόνου διεθνούς ποδοσφαιριστή.
Τέλος όσον αφορά την περίπτωση του Κώστα Κατσουράνη, φήμες από την Πορτογαλία αναφέρουν πως οι πράσινοι τα έχουν βρει με την Μπενφίκα στα 3εκάτ. ευρώ ενώ ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής θα υπογράψει τριετές συμβόλαιο έναντι 1εκάτ. ευρώ συν μπόνους για κάθε χρόνο. Φήμες αναφέρουν πως το Αμβούργο αναμένεται να καταθέσει βελτιωμένη πρόταση για την αγορά του Κατσουράνη που δύσκολα θα μπορεί να ανταγωνιστεί την αντίστοιχη του Παναθηναϊκού.
Π.Θ.

Το τρίτο κύπελλο πρωταθλητριών στην ιστορία της κατέκτησε η Μπαρτσελόνα στην Ρώμη.

Στην κορυφή της Ευρώπης βρίσκεται από το βράδυ της Τετάρτης 28 Μαϊου η Μπαρτσελόνα καθώς κέρδισε με 2-0 την Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στο "Ολίμπικο" της Ρώμης. Η ομάδα του Γιόζεπ Γκουαρντιόλα ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού και με τα τέρματα που πέτυχαν οι Ετο'ό και Λϊονέλ Μέσι κατέκτησε το 3ο τρόπαιο της ιστορίας της πετυχαίνοντας παράλληλα το τρέμπλ καθώς έχει κατακτήσει τόσο το πρωτάθλημα όσο και το κύπελλο στην Ισπανία.
Οι δυό ομάδες ξεκίνησαν το παιχνίδι παίζοντας αρκετά προσεκτικά με την Μάντσεστερ στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού να καταφέρνει πέντε σουτ προς την εστία της Μπαρστελόνα. Η υπεροχή της Μάντσεστερ όμως κράτησε μόλις για 10 λεπτά, όταν και στην πρώτη ουσιαστικά επίθεση της Μπάρτσα, ο εκπληκτικός Αντρές Ινιέστα έκανε εξαιρετική πάσα στον Ετο'ό, ο οποίος με εκπληκτική προσποίηση άφησε άγαλμα τον Βίντιτς και με κοντινό πλασέ νίκησε τον Φαν ντερ Σαρ κάνωντας το 1-0. Στα επόμενα λεπτά μέχρι το τέλος του ημιχρόνου η Μάντσεστερ προσπάθησε να συνέλθει από το σοκ, όμως δεν κατάφερε να δημιουργήσει σημαντικές ευκαιρίες μπροστά στην εστία του Βίκτορ Βαλντέζ.
Στην επανάλληψη, παρά τις αλλαγές του Άλεξ Φέργκιουσον, που αντικατέστησε τον Άντερσον με τον Τέβες, η Μπαρτσελόνα κέρδισε τις εντυπώσεις και την μάχη στον χώρο του κέντρου και δημιούργησε φάσεις προς την περιοχή της Αγγλικής ομάδας. Σημαντικότερη εξ αυτών ήταν στο 70΄ όταν ο Τσάβι έκανε μια σέντρα από τα δεξιά και ο Λιονέλ Μέσι πραγματοποίησε εξαιρετική κεφαλιά στέλνωντας την μπάλα στην αντίθετη γωνία του Φαν ντερ Σάρ και έστειλε στα ουράνια τους χιλιάδες φίλους των καταλανών γράφωντας το 2-0 στον πίνακα. Στα λεπτά που ακολούθησαν μέχρι και την λήξη του αγώνα, η Μάντσεστερ προσπάθησε να μειώσει στο σκορ, δεν κατάφερε όμως να δημιουργήσει σημαντικές ευκαιρίες παρά την είσοδο των Μπερμπάτοφ και Σκόουλς και έτσι οι καταλανοί κατέκτησαν το 3ο τρόπαιο πρωταθλητριών στην ιστορία τους.


ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βίκτορ Βαλντές, Πουγιόλ, Γιάγια Τουρέ, Πικέ, Σιλβίνιο, Μπούσκετς, Τσάβι, Ινιέστα (90' Πέδρο Ροντρίγκες), Μέσι, Ανρί (71' Κεϊτά), Ετο'ο.

ΜΑΝ. ΓΙΟΥΝ.: Φαν Ντερ Σαρ, Ο΄Σέι, Ρίο Φέρντιναντ, Βίντιτς, Εβρά, Κάρικ, Άντερσον (46' Τέβες), Γκιγκς (75' Σκόουλς), Παρκ (66' Μπερμπάτοφ), Ρούνεϊ, Κριστιάνο Ρονάλντο.

Διαιτητής: Μάσιμο Μπουσάκα (Ελβετία).
Δείτε παρακάτω φάσεις και γκολ του τελικού


Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν από ΜΜΕ στην Βραζιλία, η Κορίνθιανς έχει κάνει μια πρόταση ανταλαγής του 24χρόνου Ντα Τζίσους Ζεράλντο Λεονάρντο με τον 26χρόνο επιτεθετικό μπακ Αντρέ Κλαρίντο Ντος Σάντος. Το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή εκπέει σε ένα χρόνο και η Κορίνθιανς που έχει το 37.5% του ποδοσφαιριστή θέλει να πουλήσει το ποσοστό αυτό στον Ολυμπιακό για αντάλλαγμα των πλήρη δικαιωμάτων του Λεονάρντο. Το 40% του ποδοσφαιριστή ανήκει στην εταιρεία μάνατζερ Turbo Sports ενώ το υπόλοιπο ποσοστό στην επενδυτική εταιρεία DIS.
Ο Αντρέ Ντος Σάντος θεωρείται ένα από τα καλύτερα επιθετικά μπακ του πρωταθλήματος, έχει ύψος 1,80 που τα τελευταία χρόνια έχει κάνει εντυπωσιακές εμφανίσεις με την φανέλα της Κορίνθιανς όπου σε 64 συμμετοχές έχει πετύχει 18 τέρματα. Ο Αντρέ Ντος Σάντος κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική Βραζιλίας στις 21 Μαϊου 2009.
Κ.Κ.
δείτε τον Αντρέ Ντος Σάντος εν δράση

Ανακοινώθηκε και επίσημα ο Τιμούρ Κετπάγια από τον Ολυμπιακό

Ανακοινώθηκε και επίσημα η πρόσληψη του Γεωργιανού προπονητή Τιμούρ Κετσπάγια στον πάγκο του Ολυμπιακού όπως ανακοινώθηκε πριν λίγο από την ερυθρόλευκη ΠΑΕ. Ο Τιμούρ Κετπσάγια υπέγραψε συμβόλαιο τριών χρόνον με απολαβές που αγγίζουν τις 700.000ευρώ ετησίως. Συνεργάτες του Κετσπάγια θα είναι ο Σοσό Τσέντια και ο Μιχάλη Μιχαήλ.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την οριστικοποίηση της συμφωνίας της με τον προπονητή κ. Τιμούρ Κετσπάγια, ο οποίος θα παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση, που θα γίνει αύριο Πέμπτη 28 Μαΐου και ώρα 13:00, στα γραφεία της Π.Α.Ε. στην πλατεία Αλεξάνδρας.

Όσον αφορά το μεταγραφικό μέτωπο, η απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού αλλά και ενός αμυντικού χαφ, έπειτα από την διαφαινόμενη αρνητική τροπή στο θέμα Λεντέσμα, αποτελούν την πρώτη προτεραιότητα στον Ολυμπιακό.
Για την θέση του αμυντικού, ακλότητο φαβορί παραμένει ο Γιόναθαν Μποτινέλι, παρά την αρνηντική έκθεση που παρέδοσε ο αρχισκάουτερ των ερυθρολεύκων Ανδρέας Νινιάδης, ο Αργεντίνος αμυντικός βρίσκεται ακόμα ψηλά στην λίστα. Ωστόσο το μεγαλυτερο πρόβλημα που καλούνται να λύσουν οι ερυθρόλευκοι έχει να κάνει με την σύζηγο του ποδοσφαιριστή η οποία έχει ένα παιδί από τον πρώτο της γάμο και λόγο ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο πρώην σύζηγος της, δεν μπορεί να το πάρει εκτός χώρας. Οι ερυθρόλευκοι ωστώσω αισιοδοξούν πως αυτό το πρόβλημα θα λυθεί σύντομα.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Τιμούρ Κετσπάγια δεν έχει την καλύτερη γνώμη για τον Λεντέσμα, και θεωρεί πως για την μεσαία γραμμή ο Ολυμπιακός χρειάζεται έναν πιο γρήγορο ποδοσφαιριστή ο οποίος θα μπορεί και να πιέζει στην άμυνα, αλλά και να προωθείται. Ασφαλώς η υπόθεση αυτή θα αποτελέσει ένα από τα σήριαλ του καλοκαιριού καθώς οι ερυθρόλευκοι είχαν ως δεδομένη την επιστροφή του Λεντέσμα, όμως έπειτα από τον πρόσφατο τραυματισμό του αλλά και διάφορες δηλώσεις του ποδοσφαιριστή είναι εξαιρετικά αμβίφολο αν ο διεθνής αμυντικός μέσος, πάρει το αεροπλάνο της επιστροφής.
Τέλος όσον αφορά τις περιπτώσεις των Λέτο και Μπομπό. Για τον μεν Λέτο, ο Ράφα Μπενίτεθ δήλωσε πως επιθυμεί την επιστροφή του παίκτη στην Λίβερπουλ και πως δεν πρόκειται να δωθεί δανεικός παρά μόνο να πωληθεί κάτι το οποίο ανατρέπει προς στιγμήν τα σχέδια του Ολυμπιακού καθώς οι ερυθρόλευκοι ήθελαν να ανανεώσουν τον δανεισμό του παίκτη, καταβάλλωντας το 100% του συμβολαίου του (περίπου 850.000ευρώ) και να ορίστεί ρήτρα αγοράς για το τέλος της επόμενης σεζόν. Πιθανότητα ο Ολυμπιακός να ξεκινήσει έναν κύκλο διαπραγματεύσεων με την Λίβερπουλ την επόμενη εβδομάδα. Σχετικά με το θέμα του Μπομπό, εξελίξεις θα υπάρχουν το Σαββατοκύριακο, όταν και ο μάνατζερ του ποδοσφαιριστή συναντηθεί με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού για τις τελευταίες λεπτομέρειες. Θυμίζουμε πως οι υποχρεώσεις του Μπομπό με τη Μπεσικτάς ολοκληρώνονται αυτή την Κυριακή και πως ο παίκτης μπορεί να μείνει ελεύθερος από την Τουρκική ομάδα, καταβάλλωντας το ποσό του τελευταίου χρόνου του συμβολαίου του σε συνδιασμό με τις ωφειλές που έχει προς αυτόν η Τουρκική ομάδα.
Κ.Κ.

Παρά το αποδεδειγμένο ενδιαφέρων των πράσινων για τον Κώστα Κατσουράνη, τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα για τον Έλληνα διεθνή αμυντικό μέσο, παρά την αισιοδοξία που επικρατεί σε μεγάλη μέριδα του Ελληνικού τύπου.
Ο Κατσουράνης μπορεί να θέλει να φύγει από την Μπενφίκα και η Πορτογαλική ομάδα να έχει ήδη βρει τον αντικαταστάτη του, τον νεαρό Βραζιλιάνο Ραμίρεζ, όμως επ' ουδενί λόγο δεν προτίθεται να τον αφήσει ελεύθερο καθώς το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή εκπνέει τον Ιούνιο του 2010. Μοναδική περίπτωση είναι ο ίδιος ο Κατσουράνης, προφανώς διαμέσω της ενδιαφερόμενης ομάδας, να καταβάλει την αμοιβή του ποδοσφαιριστή για τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του που ξεπερνά το 1.5εκάτ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κάτσουράνης δεν έχει ως πρώτη προτεραιότητα να επιστρέψει στην Ελλάδα και επιθυμεί να αγωνιστεί στην Ισπανία ή σε κάποιο άλλο πρωτάθλημα ενώ φέρεται να έχει δεχθεί μια δελεαστική πρόταση από το Αμβούργο. Επίσης θα πρέπει να ξεκαθαριστεί αν βρίσκεται ακόμα σε ισχύ η ρήτρα 5εκάτ. ευρώ που είχε υπογράψει όταν πήρε μεταγραφή από την ΑΕΚ στην Μπενφίκα σύμφωνα με την οποία όποια Ελληνική ομάδα θελήσει να τον εντάξει στο δυναμικό της, θα πρέπει να καταβάλλει αυτό το ποσό στην ΑΕΚ.
Π.Θ.

Στο μεγάλο τελικό της επόμενης Κυριακής θα κριθεί ποιά ομάδα θα πάρει το εισητήριο για τα προκριματικά του Champions League. Ο Παναθηναϊκός πέρασε ένα εύκολο απόγευμα απέναντι στον ΠΑΟΚ
ενώ η Λάρισα δυσκόλεψε αρκετά την ΑΕΚ που έχασε έδαφος όμως τα πάντα θα κριθούν στο ντέρμπι. Ο Παναθηναίκός πλέον θέλει δυο αποτελέσματα (ισοπαλία ή νίκη) ενώ η ΑΕΚ για να καταφέρει να πάρει το εισητήριο, θέλει μόνο την νίκη.


ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΠΑΟΚ 4-1
Εύκολο απόγευμα πέρασε ο Παναθηναϊκός απέναντι στον ΠΑΟΚ που φέτος δεν κατάφερε να κερδίσει σε κανένα από τα ντέρμπι του πρωταθλήματος και των Play Off. Πλέον οι πράσινοι μπορούν να πάρουν την θέση για τα προκριματικά του Champions League ακόμα και με ισοπαλία. Τα γκολ της αναμέτρησης πέτυχαν οι
Καραγκούνης (36'-πέναλτι), Γκάμπριελ (40'), Σαλπιγγίδης (59'), Αναστασάκος (63'), Πετρόπουλος (90').

Παναθηναϊκός (τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Σαριέγκι, Μουν, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σίλβα (61' Μάτος), Γκάμπριελ, Σιμάο, Καραγκούνης (61' Χριστοδουλόπουλος), Σαλπιγγίδης, Ρουκάβινα (77' Πετρόπουλος)

ΠΑΟΚ (Σάντος): Χαλκιάς, Αραμπατζής, Μαλεζάς, Μπαλάφας, Μπιζέρα, Ηλιάδης, Αλβες, Βερόν (80' Βαγγελής), Λάκης (56' Αναστασάκος), Βιεϊρίνια (43' Κωνσταντινίδης), Μπακαγιόκο



ΛΑΡΙΣΑ-ΑΕΚ 0-0
Παρά το γεγονός ότι η Λάρισα ήταν αδιάφορη στο χθεσινό παιχνίδι με την ΑΕΚ, οι Βυσσινοί υποχρέωσαν την Ένωση σε ισοπαλία, ενώ λίγο έλλειψαν να κερδίσουν με το χαμένο πέναλτι του Πάρα στο 18'. Παρ' όλα αυτά η ΑΕΚ παραμένει ζωντανή στο κυνήγι της δεύτερης θέσης καθώς την επόμενη Κυριακή θα αναμετρηθεί σε έναν άτυπο τελικό με τον Παναθηναϊκό θέλωντας μόνο την νίκη.

Λάρισα (Ουζουνίδης): Σέρεμετ, Νταμπίζας, Βουκουβάλας, Ααράμπ, Βλασσόπουλος, Ιγκλέσιας, Κατσιαρός, Σαρμιέντο, Γιαννακόπουλος (92' Μούλερ), Πάρα (76' Κυριάκος), Τσίγκας (65' Ζουράφσκι)

ΑΕΚ (Μπάγιεβιτς): Σάχα, Αλεξόπουλος, Μαϊστόροβιτς, Γεωργέας, Κουτρουμάνος, Χετεμάι, Ενσαλίβα (53' Μαντούκα), Πελετιέρι, Σκόκο, Τζιμπούρ (88' Παυλής), Μπλάνκο (76' Εντίνιο)

Βαθμολογία:
2. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 15
3. ΑΕΚ 12
4. ΠΑΟΚ 6
5. ΛΑΡΙΣΑ 1

Επόμενη αγωνιστική:
ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΜΑΪΟΥ
Π.Α.Ο.Κ. - ΛΑΡΙΣΑ 21:15 NOVA
Α.Ε.Κ. - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 21:15 NOVA


o Γίοναθαν Μποτινέλι αποτελεί την πρώτη επιλογή για την άμυνα των ερυθρολεύκων

Η ανακοίνωση του Τιμούρ Κετσπάγια ως προπονητή στους ερυθρολεύκους αναμένεται να είναι η πρώτη προταιρεότητα πριν ακολουθήσουν εξελίξεις με τους μεταγραφικούς στόχους του Ολυμπιακού. Έπειτα από την απόκτηση του Ζαϊρί και του Πάρντο, οι Πειραιώτες ενδιαφέρονται για έναν κεντρικό αμυντικό για Άντι-Άντζα, ενδεχομένος για ένα αριστερό μπακ εφόσον παραχωρηθεί ο Λεονάρντο ως δανεικός, για έναν αμυντικό μέσο και έναν επιθετικό ενώ έχουν μείνει σε εκκρεμότητα η παραμονή των δανεικών Σεμπάστιαν Λέτο και Ματ Ντάρμπισιρ.

Για την θέση του κεντρικού αμυντικού, ο Γιόναθαν Μποτινέλι αποτελεί το Νο1 φαβορί αυτή την στιγμή. Ο 24χρόνος Αργεντίνος θεωρείται εξαιρετική περίπτωση καθώς διαθέτει και οργανωτικά στοιχεία στο παιχνίδι του και μπορεί να πλαισιώσει τον Αβραάμ Παπαδόπουλο. Θα πρέπει να σημειώσουμε πως ο Μποτινέλι διαθέτει τον ίδιο μάνατζερ με τον Σεμπαστιάν Λέτο, κάτι που πιθανών να αποδειχθεί ατού για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ του Ολυμπιακού και της Μπολόνια.

Ωστόσο πέραν του Μποτινέλι, στο ρεπορτάζ των ερυθρόλευκων έχουν ακουστεί τα ονόματα του 31 Κάχα Καλάτζε της Μίλαν και αρχηγού της Εθνικής Γεωργίας που χαίρει της εκτίμησης του Τιμούρ Κετσπάγια, ενώ τελευταία ύπαρχει μια φήμη περί ενδιαφέροντος για τον Λουγκάνο της Μπεσικτάς περίπτωση που συγγεντρώνει λίγες πιθανότητες.

Για την επίθεση αδιαφιλονίκητο φαβορί είναι ο Μπομπό της Μπεσικτάς με την Τουρκική ομάδα να αξιώνει κάτι παραπάνω από 4εκάτ. ευρώ. Οι ερυθρόλευκοι έχουν ασχοληθεί αρκετά με αυτή την υπόθεση και αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις μετά το τέλος των υποχρεώσεων του Βραζιλιάνου σέντερ φορ με την Τουρκική ομάδα.

Όσον αφορά την περίπτωση του Ματ Ντάρμπισιρ, η Μπλάκμπερν φέρεται να αξιώνει περί τα 3,5εκάτ. ευρώ , όμως τα πάντα θα εξαρτηθούν από τις εξελίξεις με τον Μπομπό. Αν η μεταγραφή του Βραζιλιάνου ξέπεράσει το όριο που έχουν θέσει οι ερυθρόλευκοι, τότε θα αποκτηθεί άμεσα ο Βρετανός επιθετικός και θα αναζητηθεί μια άλλη λύση για την επίθεση. Διαφορετικά, οι ερυθρόλευκοι θα συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις με τον Αγγλικό σύλλογο έτσι ώστε η μεταγραφή να πέσει κάτω από τα 3εκάτ. ευρώ.

Για την θέση του αμυντικού μέσου,τα πράγματα φαίνονται αρκετά πολύπλοκα. Η επιστροφή του Λεντέσμα μάλλον απομακρύνεται και οι ερυθρόλευκοι πιθανότητα θα τον βάλλουν σε μεταγραφική λίστα ή θα τον συμπεριλάβουν ως αντάλλαγμα για παίκτη από την Αργεντινή.

Για την απόκτηση αριστερού μπακ τα πάντα θα εξαρτηθούν από τις περιπτώσεις του Ραούλ Μπράβο και Λεονάρντο ενώ διαψεύθηκε εχθές από την ΠΑΕ το ενδιαφέρον για τον Στέλιο Βενετίδη, ο οποίος δήλωσε πως θα ανανεώσει με την Λάρισα. Για τον μεν Ισπανό τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα καθώς έχει ακόμα 2 χρόνια συμβόλαιο με αποδοχές που φτάνουν τα 1,4εκάτ. ευρώ το χρόνο και δύσκολα θα θελήσει να το σπάσει, ενώ ο Λεονάρντο που καταλαμβάνει θέση ξένου, θα πρέπει να παραχωρηθεί δανεικός.

Τέλος υπάρχει έντονη φημολογία περί μιας σπουδαίας μεταγραφής που θα κάνει αίσθηση, και για την οποία θα συμβάλει τα μέγιστα ο νέος χορηγός της ομάδας. Η περίπτωση αυτή όμως θα απασχολήσει αργότερα τους ερυθρολεύκους καθώς προτεραιότητα είναι να αποκτηθούν πριν το τέλος Ιουνίου ποδοσφαιριστές που θα καλύψουν τα κενά στο ρόστερ.

K.K.

Έντονη κινητικότητα στην ενίσχυση της ομάδας για την νέα σεζόν υπάρχει τις τελευταίες μέρες στο πράσινο στρατόπεδο. Φυσικά οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν μετά το τέλος των Play Off, όμως ήδη οι πράσινοι φέρονται να έχουν κάνει επαφές με μάνατζερ ποδοσφαιριστών, προετοιμάζοντας κατά τρόπο τινά το έδαφος.

Η απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού, ενός δεξιού μπακ, ενός επιθετικού, ενός αριστερού χαφ, ενός τερματοφύλακα και ενδεχομένως ενός αμυντικού μέσου εφόσον λυθεί το συμβόλαιο του Μάτος και ο Τζιώλης μεταγραφεί.

Για την άμυνα, φαβορί φαντάζει ο υψηλόσωμος στόπερ της Ζενίθ Αγίας Πετρούπολης Σεμπαστιάν Πουϊγκρενιέ. Ο 27 χρόνος Γάλλος έχει παραχωρηθεί με την μορφή δανεισμού στην Μπόλτον και για την απόκτηση του απαιτούνται περί τα 5εκάτ. ευρώ με τον ίδιο να αξιώνει περί τα 1,2εκάτ. ευρώ ετησίως. Θα πρέπει ακόμα να σημειώσουμε πως η Ρωσική ομάδα έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον Σίλβα Κλεϊτον και δεν αποκλείεται να γίνει κάποια ανταλαγή με ένα ποσό της τάξης των 2.5-3εκάτ. ευρώ για τον Πουϊγκρενιέ.

Για την θέση του δεξιού μπακ καλή περίπτωση φαντάζει ο Μαχαμαντού Νταμπό της Σεντ Ετιέν, για τον οποίο η Γαλλική ομάδα αναμένεται να αξιώσει ένα ποσό περί τα 3εκάτ ευρώ, ενώ και ο Γιούρκας Σεϊταρίδης φέρεται να ενδιαφέρει τους πράσινους, ως εναλλακτική λύση.

Για τερματοφύλακα ο Χουάν Ραμόν Ρότσα έχει συστήσει τον Φαμπιάν Άσμαν της Ιντερπεντιέντε ενώ και ο Σεμπαστιάν Σαχά της ΑΕΚ θεωρείται από τους πράσινους αρκετά αξιόλογος τερματοφύλακας. Αντίθετα ο Μαριάνο Αντούχαρ της Εστουντιάντες , που είχε ακουστεί πριν από μερικές μέρες, οδεύει στην Κατάνια.

Ωστόσο, περισσότερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η περίπτωση του επιθετικού καθώς στο ρεπορτάζ των πράσινων φιγουράρουν αρκετά ονόματα ποδοσφαιριστών εγνωσμένης αξίας.

Πιζάρο, Γιοβάνοβιτς και Χούλιο Ρικάρντο Κρουζ είναι τα σημαντικότερα ονόματα που έχουν ακουστεί, ωστόσο αμφότερα αποτελούν αρκετά δύσκολες περιπτώσεις για τις οποίες πρέπει να καταβληθούν αρκετά χρήματα. Όσον αφορά για τον Πιζάρο, ο Περουβιανός σέντερ φορ της Βέρντερ που ανήκει στην Τσέλσι, θέλει να αγωνιστεί σε κάποιο πρωτάθημα υψηλότερου επιπέδου από το Γερμανικό και συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες.

Για τον Γιοβάνοβιτς τα πράγματα είναι πιο απλά. Ο παίκτης δέχεται να έρθει στην Ελλάδα εφόσον ικανοποιηθεί οικονομικά, ήτοι αξιώνει περί τα 2,8εκάτ ευρώ το χρόνο, ενώ η Στάνταρντ Λιέγης αξιώνει περί τα 6εκάτ. ευρώ. Αν οι πράσινοι είναι διατεθειμένοι να καλύψουν τις οικονομικές απαιτήσεις του 28χρόνου Σέρβου, τότε ο Γιοβάνοβιτς θα φορέσει τα πράσινα.

Τέλος όσον αφορά για τον 34χρόνο σέντερ φορ της Ίντερ, ο παίκτης μένει ελεύθερος φέτος και δεν θα είχε πρόβλημα να παίξει ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, όμως οι οικονομικές του απαιτήσεις αναμένεται να είναι στα ίδια επίπεδα με του Γιοβάνοβιτς, αν όχι και μεγαλύτερες.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως μέσα στην εβδομάδα επιστρέφει από το ταξίδι του στην Λατινική Αμερική ο Χουάν Ραμόν Ρότσα και αναμένεται να παραδώσει την δική του λίστα με ποδοσφαιριστές που έχει ξεχωρίσει στον Κώστα Αντωνίου.

Π.Θ.

Δυο στροφές πριν το φινάλε και τα πράγματα ξεκαθάρισαν αρκετά στα φετινά Play Off της Superleague. Ο Παναθηναίκός με την εκτός έδρας νίκη επί της Λάρισας εξακολουθεί να είναι το φαβορί για να τερματίσει στην δεύτερη θέση, ενώ η ΑΕΚ με την νίκη της επί του ΠΑΟΚ πέτυχε 2 στόχους. Ο πρώτος είναι πως έμεινε σε απόσταση ενός βαθμού από την δεύτερη θέση και ο δεύτερος είναι πως κατάφερε να βγάλει εκτός μάχης τον δικέφαλο του Βορρά ο οποίος την επόμενη αγωνιστική θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό για την ¨τιμή των όπλων". Η συνέχεια και το φινάλε αναμένεται να είναι αρκετά συναρπαστικό και δεν αποκλείεται τα πάντα να κριθούν στο τέλος με το μεγάλο ντέρμπι.

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 3-1
Σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή βρίσκεται η ΑΕΚ έπειτα από την νίκη της επί του ΠΑΟΚ, ο οποίος πλέον βρίσκεται εκτός διεκδίκησης της δεύτερης θέσης καθώς δεν κατάφερε να πάρει ούτε μια ισοπαλία στους αγώνες ντέρμπι των Play Off. Η ΑΕΚ φαίνεται καλύτερη από παιχνίδι σε παιχνίδι και είναι πιο σοβαρή από πέρυσι και δίκαια έφτασε στην νίκη. Τον χορό των γκολ άνοιξε ο Τζιμπούρ στο (9'), για να ισοβαρίσει ο Ίβιτς (35'), όμως τέσσερα λεπτά αργότερα, η ΑΕΚ πήρε ξανά προβάδισμα στο σκορ με τον συνήθη ύποπτο, Ισμαέλ Μπλάνκο (39'), ενώ στο 60 ο ανεβασμένος Σκόκο έγραψε το τελικό σκορ.

ΑΕΚ (Μπάγιεβιτς): Σάχα, Αλβες (71' Γκέντζογλου), Αλεξόπουλος, Μαϊστόροβιτς, Κουτρουμάνος, Ενσαλίβα, Καφές (58' Μαντούκα), Πελετιέρι, Σκόκο, Τζιμπούρ (85' Εντίνιο), Μπλάνκο

ΠΑΟΚ (Σάντος): Χαλκιάς, Σνάουτσερ (79' Κωνσταντινίδης), Κοντρέρας, Μπιζέρα, Λίνο, Βερόν, Ίβιτς, Βιεϊρίνια (79' Αθανασιάδης), Σορλέν, Αναστασάκος (46' Λάκης), Μπακαγιόκο

ΛΑΡΙΣΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-1
Παρά το γεγονός ότι η Λάρισα είναι η πλέον αδιάφορη ομάδα στα Play Off, στο παιχνίδι με τους πράσινους παρουσίασε ένα αξιόμαχο σύνολο το οποίο είχε προβλήματα στην επιθετική γραμμή. Οι πράσινοι με τον ξεχασμένο Μπραϊς Μουν στο 68' έκαναν το δεύτερο διπλό στα play off και πλέον αισιοδοξούν ότι θα τερματίσουν στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος.

Λάρισα (Ουζουνίδης): Βράνιτς, Ααράμπ, Βενετίδης, Βέμπερ, Νταμπίζας, Ιγκλέσιας (76' Τσίγκας), Σαρμιέντο, Φωτάκης (69' Ίλιτς), Γιαννακόπουλος (83' Κυριάκος), Πάρα, Ζουράφσκι

Παναθηναϊκός (τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Σαριέγκι, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Μουν, Μάτος, Καραγκούνης (86' Ντέιβιντ), Γκάμπριελ, Χριστοδουλόπουλος (71' Κλέιτον), Σαλπιγγίδης (78' Μελίσσης), Ρουκάβινα.


Βαθμολογία:
2. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 12
3. ΑΕΚ 11
4. ΠΑΟΚ 6
5. ΛΑΡΙΣΑ 0

Επόμενη αγωνιστική:
ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΜΑΪΟΥ
ΛΑΡΙΣΑ - Α.Ε.Κ. 19:00 Alpha
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - Π.Α.Ο.Κ. 21:15 NET


Με αρκετά συναρπαστικό τρόπο εξελίσσονται τα φετινά Play Off. Μεγάλη κερδισμένη της αγωνιστικής η ΑΕΚ που απέδρασε με τους τρεις βαθμούς από την Τούμπα, ρίχνωντας τον ΠΑΟΚ στο καναβάτσο. Ο Δικέφαλος του βορρά στον πρώτο γύρο συγγέντρωσε μόλις 3 βαθμούς χάνωντας δυο παιχνίδια στην έδρα του και πλέον θα πρέπει να κάνει μόνο νίκες για να καταφέρει να τερματίσει στην κορυφή. Η ΑΕΚ θα δώσει το ματς κλειδί με τον δικέφαλο του Βορρά στην επόμενη αγωνιστική με σκοπό να διατηρηθεί σε απόσταση αναπνοής από τον Παναθηναίκό, ο οποίος είχε ένα εύκολο έργο απέναντι στην αδιάφορη πλέον Λάρισα.

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 0-1
Μεγάλη νίκη σημείωσε η ΑΕΚ στον εκτός έδρας αγώνα με τον ΠΑΟΚ για την 3η αγωνιστική των Play OFF. Η Ένωση αν και αγωνιζόμενοι με 9 παίκτες έπειτα από την αποβολή του Γεωργέα στο 71 και του Χετεμάϊ στο 84 κατάφερε να μείνει όρθια στην Τούμπα και με ένα γκολ που πέτυχε ο Μπλάνκο στο 40'. Ο ΠΑΟΚ αν και δημιούργησε ευκαιρίες, δεν ήταν αποτελεσματικός στην τελική προσπάθεια και πλέον βρίσκεται τρεις βαθμούς από την κορυφή.

ΠΑΟΚ (Σάντος): Χαλκιάς, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Σνάουτσερ (76' Λάκης), Λίνο, Σορλέν, Βερόν, Ίβιτς (62' Βιεϊρίνια), Κονσεϊσάο, Μπακαγιόκο (70' Αναστασάκος), Μουσλίμοβιτς.

ΑΕΚ (Μπάγιεβιτς): Σάχα, Αλεξόπουλος, Μαϊστόροβιτς, Γεωργέας, Κουτρουμάνος, Χετεμάι, Καφές (54' Πελετιέρι), Ενσαλίβα, Μαντούκα, Τζιμπούρ (87' Εντίνιο), Μπλάνκο (76' Γκέντσογλου)
.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΛΑΡΙΣΑ 3-1
Εύκολο απόγευμα πέρασαν οι παίκτες του Χενκ Τεν Κάτε απέναντι στην Λάρισα που ουσιαστικά είναι αδιάφορη για τα play Off έπειτα και από την χθεσινή της ήττα. Οι πράσινοι πλέον βρίσκονται στην κορυφή του σχετικού πίνακα και έχουν τον πρώτο λόγο για να πάρουν το εισητήριο για τα προκριμάτικά του Champions League. Τα γκολ πέτυχαν οι Σαλπιγγίδης 10', Καραγκούνης 25', Μετίν 54', Ρουκάβινα 73'.

Παναθηναϊκός (τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Βύντρα, Σαριέγκι, Mουν, Σπυρόπουλος, Γκάμπριελ (67' Μάτος), Σίλβα, Χριστοδουλόπουλος, Καραγκούνης (67' Νίνης), Ρουκάβινα (81' Κλέιτον), Σαλπιγγίδης.

Λάρισα (Ουζουνίδης): Βράνιτς, Μπουκουβάλας, Φεράρι, Ααράμπ, Κατσιαρός, Φωτάκης, Ιγκλέσιας (56' Σαρμιέντο), Μετίν (78' Βλασσόπουλος), Ίλιτς (56' Γιαννακόπουλος), Πάρα, Ζουράφσκι
.

Βαθμολογία:
2.ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 9
3.ΑΕΚ 8
4.ΠΑΟΚ 6
5. ΛΑΡΙΣΑ 0

Επόμενη αγωνιστική:

ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΜΑΪΟΥ
ΛΑΡΙΣΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 17:00 Alpha
Α.Ε.Κ. - Π.Α.Ο.Κ. 19:00 NOVA
















Σε καλό δρόμο φαίνεται να είναι η μεταγραφή του βραζιλιάνου στραϊκερ της Μπεσίκτας Ντείβινσον Ροτζέριο Ντα Σίλβα, ή αλλιώς Μπομπό στον Ολυμπιακό.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί το ραντεβού των Γιάννη Χρυσικόπουλου και Δημήτρη Θεοδωρίδη με τους εκπροσώπους του ποδοσφαιριστή οι οποίοι ισχυρίζονται ότι η μεταγραφή μπορεί να κλείσει με ένα ποσό που δεν θα ξεπεράσει τα 3,5 εκάτ. ευρώ ωστώσω σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον της διοίκησης της Τουρκικής ομάδας, η Μπεσικτάς φέρεται να αξιώνει περίπου 6εκάτ. ευρώ για να παραχωρήσει τον ποδοσφαιριστή. Όπως αναφέρει μια άλλη πηγή, οι μάνατζερ του ποδοσφαιριστή έχουν το 50% των δυκαιωμάτων του, ενώ η ίδια η Μπεσικτάς φέρεται να έχει προηγούνες οφειλές ως προς τον παίκτη που φτάνουν στο ύψος του 1,5 εκάτ. ευρώ. Σήμερα πάντως το ραντεβού είναι επιβεβαιωμένο και εκτός απροόπτου θα συζητηθούν οι ετήσιες απαιτήσεις το ποδοσφαιριστή όπου σύμφωνα με πληροφορίες ξεπερνούν τα 1,2εκάτ. ευρώ για κάθε χρόνο συμβολαίου.
Η επιθυμία του ποδοσφαιριστή είναι να φύγει από την Τουρκική ομάδα και επικαλούμενος τις ωφειλές από την προηγούμενη χρονιά, πιθανών να ζητήσει έναν συμβιβασμό και να εξαγοράσει τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίο του. Πρόκειται για μια αρκετά ενδιαφέρουσα και συνάμα δύσκολη περίπτωση όμως οι ερυθρόλευκοι φαίνεται πως είναι αποφασισμένοι να ολοκληρώσουν μια σημαντική μεταγραφή μέχρι το τέλος του μήνα.
Μια ακόμα περίπτωση που φαίνεται να απασχολεί τον Ολυμπιακό είναι αυτή του Εντμίλσον. Από το περιβάλλον του ποδοσφαιριστή υποστηρίζεται ότι μπορεί να μείνει ελεύθερος όμως αξιώνει περίπου 2.5εκάτ ευρώ το χρόνο. Ο Ολυμπιακός είναι διατεθιμένος να του προσφέρει τα μισά με αρκετά υψηλά πριμ όμως υπό τον όρο ότι ο παίκτης θα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις και θα τις περάσει με επιτυχία.
Τέλος όσον αφορά την υπόθεση του Βασίλη Κουτσιανικούλη, οι ερυθρόλευκοι τηρούν στάση αναμονής. Είναι δεδομένο το ενδιαφέρον τους για τον ποδοσφαιριστή όμως επ' ουδενί δεν πρόκειται να δώσουν τα χρήματα που απαιτεί ο Εργοτέλης και καθώς φαίνεται αυτό το σήριαλ θα έχει αρκετά επεισόδια.
Κ.Κ.

Φωτία πήραν τα PlayOff έπειτα από τα χθεσινά αποτελέσματα. Στο ντέρμπι της αγωνιστικής ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ ήρθαν ισόπαλοι και μοιράστηκαν τον έναν βαθμό, ενώ ο ΠΑΟΚ έκανε το διπλό στην Λάρισα και εκμεταλευόμενος την ισοπαλία στο ντέρμπι, έφτασε τον Παναθηναϊκό στην Βαθμολογία. Στο ντέρμπι της Κυριακής θα ξεκαθαρίσουν πολλά μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ. Όποιος από τους δυο βγει νικητής, ουσιαστικά βγάζει εκτός μάχης τον αντίπαλο του, ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας και νίκη του Παναθηναϊκού επί της Λάρισας, οι πράσινοι θα έχουν τον πρώτο λόγο για την είσοδο στα προκριματικά.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΑΕΚ 1-1

Όμορφο παιχνίδι διεξήχθη εχθές το απόγευμα στο Ο.Α.Κ.Α. Ο τυπικά γηπεδούχος Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να κερδίσει την ΑΕΚ, η οποία μετά από τις πρώτες δυο αγωνιστικές παραμένει στην τροχιά της δεύτερης θέσης που θα δώσει το εισητήριο για τα προκριματικά του Champions league. Το σκορ άνοιξε ο Σκόκο στο 12 με αριστοτεχνικό χτύπημα φάουλ, για να ισοφαρρήσει στο 42' ο Γκάμπριελ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι. Νωρίτερα αστόχησε σε χτύπημα πέναλτι ο Σαλπιγγίδης στο 27'.


Παναθηναϊκός (Τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Βύντρα, Σαριέγκι, Νίλσον (64' Μουν) Σπυρόπουλος,
Σιμάο, Γκάμπριελ (72' Κλέιτον), Σίλβα, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης (57' Χριστοδουλόπουλος), Μάντζιος

ΑΕΚ (Μπάγιεβιτς): Σάχα, Αλεξόπουλος, Μαϊστόροβιτς, Γεωργέας, Κουτρουμάνος, Πελετιέρι (87' Γκέντσογλου), Ενσαλίβα, Καφές, Σκόκο (λ.τ. 45' Μαντούκα), Τζιμπούρ, Μπλάνκο (83' Ντιούφ)

ΛΑΡΙΣΑ-ΠΑΟΚ 0-2
Την ισοπαλία του ντέρμπι εκμεταλεύθηκε ο ΠΑΟΚ και με την νίκη του επί της Λάρισας έφτασε τους έξι βαθμούς και μοιράζεται την πρώτη θέση με τον Παναθηναϊκό. Το σκορ για τον ΠΑΟΚ άνοιξε στο 9' ο Μπακαγιόκο ενώ στο 80' ο Κονσεϊσάο με προσωπικό του τέρμα σφράγισε την νίκη για τον δικέφαλο του Βορρά. Από την πλευρά της η Λάρισα αν και μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, δεν κατάφερε να δημιουργήσει σημαντικές φάσεις στην εστία του ΠΑΟΚ.

Λάρισα (Ουζουίδης): Βράνιτς, Κώτσιος, Νταμπίζας, Βέμπερ (62' Ίλιτς), Κατσιαρός, Σαρμιέντο, Φωτάκης (73' Τσίγκας), Γιαννακόπουλος, Μετίν (66' Κυριάκος), Πάρα, Ζουράφσκι

ΠΑΟΚ (Σάντος): Χαλκιάς, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Λίνο, Σνάουτσερ, Σορλέν (91' Μπαλάφας), Βερόν, Ίβιτς, Κονσεϊσάο (86' Λάκης), Μουσλίμοβιτς, Μπακαγιόκο (66' Βιεϊρίνια)
Επόμενη αγωνιστική:

Βαθμολογία:
2. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 6
3. ΠΑΟΚ 6
4. ΑΕΚ 5
5. ΛΑΡΙΣΑ 0


ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΜΑΪΟΥ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΛΑΡΙΣΑ 19:00 NET
Π.Α.Ο.Κ. - Α.Ε.Κ. 21:15 NOVA

O Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος κερδισμένος της πρώτης αγωνιστικής καθώς κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς από τον ΠΑΟΚ, ο οποίος είχε ως μόνη δικαιολογία την αποβολή του Πάμπλο Γκαρσία. Στο δεύτερο παιχνίδι της αγωνιστικής η ΑΕΚ κατάφερε να ανατρέψει δυο φορές το εις βάρος της σκορ και να πάρει τους τρεις πολύτιμους βαθμούς απέναντι στην Λάρισα που πλέον απέχει πέντε βαθμούς από την κορυφή. Στο ντέρμπι της Τετάρτης, οι δυο μονομάχοι θα προσπαθήσουν να πάρουν την νίκη για να αποκτήσουν το πάνω χέρι στην βαθμολογία, ενώ σε ενδεχόμενη ισοπαλία τους και νίκη του ΠΑΟΚ επί της Λάρισας, οι θεσσαλονικείς επανέρχονται στην πρώτη θέση.

ΠΑΟΚ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-1

Πιό ουσιαστικός ήταν ο Παναθηναϊκός απέναντι στον ΠΑΟΚ που έμεινε ένα ημίχρονο με 10 παίκτες εξαιτίας της αποβολής του Πάμπλο Γκαρσία και με ένα γκολ του Καραγκούνη στο 87' πήρε ένα σημαντικό τρίποντο που τον έφερε στην κορυφή της ειδικής βαθμολογίας.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΠΑΟΚ (Σάντος): Χαλκιάς, Σνάουτσερ (89' Μπακαγιόκο), Μαλεζάς, Λίνο, Κοντρέρας, Γκαρσία, Σορλέν, Βιεϊρίνια (46' Βερόν), Ίβιτς, Κονσεϊσάο, Μουσλίμοβιτς.

Παναθηναϊκός (τεν Κάτε):
Γκαλίνοβιτς, Βύντρα, Μουν, Νίλσον, Σαριέγκι, Σιμάο (46' Κλέιτον), Σίλβα, Καραγκούνης, Ίβανσιτς (46' Νίνης), Ρουκάβινα (74' Σαλπιγγίδης), Μάντζιος.

ΑΕΚ-ΛΑΡΙΣΑ 3-2
Εκπληκτικό σε εξέλιξη ματς διεξήχθει στο ΟΑΚΑ εχθές. Η Λάρισα αν και προηγήθηκε δυο φορές στο σκορ δεν κατάφερε να πάρει την νίκη απέναντι σε μια ΑΕΚ που παρά τις σημαντικές της απουσίες κατάφερε να πάρει την νίκη και να φτάσει στην δεύτερη θέση της ειδικής βαθμολογίας. Τα γκολ πέτυχαν οι Πάρα 9', Παυλής 14', Ίλιτς 23', Μαντούκα 40', Μπλάνκο 79' (πεν).

Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΑΕΚ (Μπάγιεβιτς):
Σάχα, Αλβες, Αλεξόπουλος, Μαϊστόροβιτς, Ενσιαμπαμφούμου (46' Γεωργέας), Ενσαλίβα, Καφές, Μαντούκα (85' Ταχτσίδης), Σκόκο, Παυλής (66' Εντίνιο), Μπλάνκο.

Λάρισα (Ουζουνίδης): Κοτσόλης, Βενετίδης, Κώτσιος, Νταμπίζας, Βέμπερ, Ιγκλέσιας (80' Τσίγκας), Σαρμιέντο, Ίλιτς, Γιαννακόπουλος (75' Κυριάκος), Μετίν (69' Γκουέλα), Πάρα.


Βαθμολογία:
Παναθηναϊκός 5
ΑΕΚ 4
ΠΑΟΚ 3
Λάρισα 0

επόμενη αγωνιστική:

ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΜΑΪΟΥ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - Α.Ε.Κ. 19:00 NET
ΛΑΡΙΣΑ - Π.Α.Ο.Κ. 21:15 Alpha


Παρελθόν αποτελεί ο Ερνέστο Βαλβέρδε από τον πάγκο του Ολυμπιακού όπως αποφασίστηκε από την σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. που έλαβε χώρα στα γραφεία του Ολυμπιακού. Όπως ανακοίνωσε o υπεύθυνος επικοινωνίας του Ολυμπιακού κ. Γιάννης Μώραλης, δεν υπάρχει συμφωνία με κανέναν προπονητή, διαψεύδωντας τις φήμες περί συμφωνίας με τον Τιμούρ Κετσπάγια.
Ωστόσο μέσα στις επόμενες εβδομάδες έως το τέλος του μήνα και έπειτα από το ταξίδι της ομάδας στο Βιετνάμ, θα λάβει χώρα καινούριο διοικητικό συμβούλιο όπου και θα ανακοινωθεί ο διάδοχος του Ισπανού τεχνικού. Συνεπώς το σήριαλ του προπονητή του Ολυμπιακού καλά κρατεί ακόμα, ενώ απορρίας άξιο είναι πως θα αντιδράσουν οι οπαδοί του Ολυμπιακού στην αυριανή φιέστα του συλλόγου για την κατάκτηση του ντάμπλ.

η επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός έχει ως εξής:

Η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει τα ακόλουθα, σε σχέση με τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου:

1.Το Διοικητικό Συμβούλιο, μετά τη μη αποδοχή της πρότασης της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ από τον κ. Ernesto Valverde για επέκταση της συνεργασίας τους, αποφασίζει ομόφωνα τη μη ανανέωση αυτής.

Σε κάθε περίπτωση ευχαριστεί τον κ. Ernesto Valverde για τη μέχρι σήμερα προσφορά του. Σε νέα συνεδρίαση του μέχρι το τέλος Μαΐου θα αποφασίσει τη πρόσληψη νέου προπονητή.

2. Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε τη σύγκλιση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης για τις 22 Ιουνίου 2009 με θέματα ημερήσιας διάταξης:

Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου.Κατάργηση Δικαιώματος Προτίμησης Παλαιών Μετόχων.
Έχει ορισθεί ήδη χρηματοοικονομικός σύμβουλος προκειμένου να καθορισθούν οι λεπτομέρειες της αύξησης αυτής.

Κ.Κ.

Δύσκολο να προβλέψει κανείς τι μέλλει γένεσθε με τον προπονητή του Ολυμπιακού Ερνέστο Βαλβέρδε. Στην παρούσα φάση ο προγραμματισμός του Ολυμπιακού φαίνεται να έχει ξεκινήσει δίχως την συγκατάθεση του νυν προπονητή, ενώ πολλά ονόματα μνηστήρων έχουν ακουστεί. Επί της ουσίας ο Ολυμπιακός προσφέρει στον Βαλβέρδε το ίδιο συμβόλαιο με πέρυσι, με την διαφορά ότι θέλει τον προπονητή αφωσιομένο στον σύλλογο με σκοπό να έχει ως βασικούς στόχους την πρόκριση στους ομίλους, την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου.

Αυτά είναι και τα πιο βασικά κριτήρια που έχει θέσει ο Σωκράτης Κόκκαλης για τον προπονητή, είτε είναι ο Ερνέστο βαλβέρδε, είτε κάποιος άλλος.
Ουσιαστικά ο πρόεδρος του Ολυμπιακού θέλει οπωσδήποτε πρόκριση στους ομίλους για να υπάρχουν χρήματα στο ταμείο για την επόμενη χρονιά και να μην καταφύγει σε αύξηση του μ.κ. αλλά και σε άλλες παραχωρήσεις όπως κάνει φέτος για να καλύψει την τρύπα. Σε δεύτερη φάση, θα θελήσει να πάρει το πρωτάθλημα, το οποίο θα τον γλιτώσει από την περιπέτεια του καλοκαιριού, αλλά και θα του δώσει την πρόκριση στους ομίλους και που από την χρονιά 2010-2011 θα προσφέρουν μεγαλύτερα μπόνους και έσοδα στους συμμετέχοντες.
Γι' αυτό το λόγο εξετάξονται και άλλες περιπτώσεις πλην του Ερνέστο Βαλβέρδε, ας δούμε μερικές από αυτές:

Τιμούρ Κετσπάγια
Από την άφιξη του στην Ελλάδα, για προσωπικές υποθέσεις έχει γίνει μεγάλη κουβέντα κυρίως από τα MME. Ο Γεωργιανός πρώην προπονητής της Ανόρθωσης κατάφερε να προκριθεί στους ομίλους με την "κυρία" του Κυπριακού ποδοσφαίρου αποκλείοντας τον Ολυμπιακό. Είναι μικρός σε ηλικία, φιλόδοξος αλλά...και εύκολα αναλώσιμος. Σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Κύπρο, ο Κετσπάγια έχει συμφωνήσει στην πρόταση του Ολυμπιακού και απόμενει μόνο η επικύρωση από το αυριανό Δ.Σ. εφόσον ο Ερνέστο Βαλβέρδε αποτελέσει παρελθόν.
Φιλοδοξία: 9/10
Ικανότητα:
7/10
Προσαρμοστικότητα:
8/10
Γενικά:
7/10

Αλέν Περέν
Ο Αλέν Περέν ήταν υποψήφιος για να κάθισει την περσινή χρονιά στον πάγκο των ερυθρολεύκων. Είναι ένας από τους πλέον γνωστούς Γάλλους προπονητές ενώ το κοινό σημείο με τον Κετσπάγια είναι πως απέκλεισε τον Ολυμπιακό από την συνέχεια του κυπέλλου Uefa. Στα μείον του η κακή πορεία της Σεντ Ετιέν στο πρωτάθλημα αλλά και οι όχι και τόσο καλές συστάσεις που έχουν από την Αγγλία όταν και ήταν προπονητής της Πόρτσμουθ.
Φιλοδοξία:7/10
Ικανότητα:
8/10
Προσαρμοστικότητα:
6/10
Γενικά:
7/10

Κίκε Φλόρεθ
Ένας ακόμα προπονητής από την Ιβηρική που φιγούραρε ως υποψήφιος στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού και μάλιστα αποτέλεσε διακαή πόθο του Σωκράτη Κόκκαλη, όμως προτίμησε τον πάγκο της Μπενφίκα. Για τον Κίκε Φλόρεθ οι άνθρωποι του Ολυμπιακού είχαν καλή γνώμη από την θητεία του στην Βαλένθια, όταν και την αντιμετώπισαν στο Champions League. Θεωρείται αρκετά φιλόδοξος και ικανός προπονητής όμως κάτι η κακή πορεία στο πρωτάθλημα της Πορτογαλλίας, κάτι η πεντάρα...από τον Ολυμπιακό, έχουν ρίξει χαμηλά τις μετοχές του.
Φιλοδοξία: 9/10
Ικανότητα:
8/10
Προσαρμοστικότητα:
6/10
Γενικά:
8/10

Έβαντ Λίνεν
Ένας ακόμα προπονητής που φέρεται να ενδιαφέρει τους ερυθρολεύκους είναι ο πρώην προπονητής του Πανιωνίου. Ο Έβαντ Λίνεν είχε σχεδόν συμφωνήσει με την Ανόρθωση όμως την τελευταία στιγμή ζήτησε παράταση για προσωπικούς λόγους, αλλά η Κυπριακή ομάδα απέσυρε την πρόταση της. Το μεγάλο ατού του Λίνεν είναι η προσαμοστικότητα και η εμπειρία του Ελληνικού πρωταθλήματος όπου έκανε εξαιρετική δουλειά με τον Πανιώνιο ενώ το μειονέκτημα του είναι μάλλον το...μπλοκάκι.
Φιλοδοξία:7/10
Ικανότητα: 7/10
Προσαρμοστικότητα:
9/10
Γενικά:
7/10

Φατίχ Τερίμ
Ο Φατίχ Τερίμ αποτελεί τον διακαή πόθο του Σωκράτη Κόκκαλη καθώς θεωρεί πως είναι ένας προπονητής που ταιριάζει απόλυτα στις φιλοδοξίες του ιδίου αλλά και του συλλόγου, ενώ δεν είναι τυχαίο πως το όνομα του Τούρκου τεχνικού φιγουράρει πάντα στο ρεπορτάζ των ερυθρολεύκων, όταν και όποτε υπάρχει ανάγκη για τεχνική ηγεσία. Στα μείον του φυσικά είναι το μεγάλο κασέ.
Φιλοδοξία: 8/10
Ικανότητα:
9/10
Προσαρμοστικότητα:
8/10
Γενικά:
8/10

Γκρεγκόριο Μανθάνο

Ό τρίτος Ισπανός προπονητής που φέρετε να προτάθηκε στον Ολυμπιακό. Ο Μανθάνο έχει να επιδείξει σημαντικό έργο με αρκετές ομάδες στην πρεμιέρα Ντιβιζιον όπως η Αθλέτικο Μαδρίτης και η Μαγιόρκα ενώ παλαιότερα του είχε προταθεί η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της εθνικής ομάδας της Ισπανίας. Το μειονέκτημα του είναι μάλλον το υψηλό κασέ όπως στις περιπτώσεις των Τερίμ και Κίκε Φλόρεθ.
Φιλοδοξία: 7/10
Ικανότητα:
8/10
Προσαρμοστικότητα:
6/10
Γενικά:
7/10

ReporterX












Τον καλύτερο τελικό κυπέλλου όλων των εποχών είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στις 2 Μαϊου οι Έλληνες φίλαθλοι. Σε ένα ματς πλούσιο από γκολ, θέαμα και συγκινήσεις, σε έναν μαραθώνιο που κρίθηκε έπειτα από 34 χτυπήματα πέναλτι (κανονική διάρκεια 3-3 και στην παράταση 4-4) ο Ολυμπιακός κατέκτησε το 24ο κύπελο της ιστορία του απέναντι σε έναν άξιο αντίπαλο όπως ήταν η ΑΕΚ.

Το ματς
Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ΑΕΚ να πετυχαίνει γκολ από το 4ο λεπτό όταν ο Ισμαέλ Μπλάνκο έπιασε στον ύπνο την άμυνα των ερυθρολεύκων και έκανε το 1-0 και πριν οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε συνέλθουν από την ψυχρολουσία, ο Ίσμαελ Μπλάνκο ξαναχτύπησε τέσσερα λεπτά αργότερα και με δυνατό σουτ έξω αριστερά από την μεγάλη περιοχή νίκησε τον Νικοπολίδη και έκανε το 2-0. Στην συνέχεια και μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός προσπάθησε με ανορθόδωξο τρόπο να φτάσει στην εστία του Σάχα, δίχως μεγάλη επιτυχία, ενώ η ΑΕΚ δεν ρίσκαρε και έλεγχε τον χώρο του κέντρου.
Στην επανάληψη ο Ερνέστο Βαλβέρδε πέρασε τον Μάτ Ντάρμπισιρ στην θέση του Χρήστου Πατσατζόγλου, μια κίνηση που αποδείχθηκε καθοριστική για την πορεία του αγώνα καθώς ο Άγγλος μόλις στο 47' έκανε το 2-1 έπειτα από μια εκπληκτική σέντρα του Ντομί και με κοντινή κεφαλιά μείωσε το σκορ αναπτερώνοντας παράλληλα το ηθικό των συμπαικτών του. Στο 62' η ΑΕΚ έχασε τις υπηρεσίες του αρχηγού της Σωτήρη Κυργιάκου ο οποίος τραυματίστηκε και άφησε την θέση του στον Αλεξόπουλο. Ο Ολυμπιακός έχωντας στον χώρο του κέντρου τον Ντουντού και τον Μπελούτσι και στην επίθεση τους Ντιόγκο-Ντάρμπισιρ κατάφερε να βρει περισσότερους διαδρόμους προς την εστία της ΑΕΚ και έπειτα από τις ευκαιρίες που σημείωσε κατάφερε να πετύχει ένα δεύτερο τέρμα σε μια φάση...καραμπόλα στην εστία της ΑΕΚ με τον
Ντουντού Σεαρένσε.
Έπειτα από το 2-2 οι ερυθρόλευκοι κυριάρχησαν πλήρως στον αγωνιστικό χώρο και έχασαν αρκετές ευκαιρίες για να πετύχουν το γκολ όμως στο 90 ο Νάτσο Σκόκο με εξαιρετική ατομική ενέργεια έκανε το 3-2 για την ΑΕΚ. Σε εκείνο το σημείο το παιχνίδι πήρε κυριολεκτικά φωτιά όταν ο Σωτήρης Κυργιάκος σηκώθηκε από τον πάγκο της ΑΕΚ και προκάλεσε την εξέδρα των ερυθρολεύκων με μια άσεμνη χειρονομία και δέχθηκε την κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή Κάκο. Παράλληλα ήρθε και ο τραυματισμός του Ντάρμπισιρ έπειτα από αντικανονικό χτύπημα του Ζεράλντο Άλβες με αποτέλεσμα να διακοπεί ο αγώνας για πέντε λεπτά. Και ενώ όλοι νόμιζαν πως τα πάντα έχουν κριθεί, ο Άγγλος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού αν και έχωντας υποστεί διάσθηση είχε διαφορετική άποψη. Έτσι ο Ντάρμπισιρ εκμεταλευόμενος κεφαλιά του Ντιόγκο που νίκησε στον αερα τον Μαϊστόροβιτς έπιασε μια εκπληκτική κεφαλιά νίκησε τον Σάχα και έκανε το 3-3 και οδήγησε τον αγώνα σε παράταση.

Η παράταση
Η τρομερή ισοφάρηση του σκορ έδωσε αυτοπεποίθηση στους παίκτες του Ολυμπιακού και έντεκα λεπτά έπειτα από την έναρξη της παράτασης ο Λουτσιάνο Γκαλέτι, εκμεταλευόμενος την εκπληκτική πάσα του Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς έκανε το 3-4 πανυγυρίζωντας έξαλα κάτι που ανάγκασε τον διαιτητή να του δείξει δεύτερη κίτρινη κάρτα και να τον αποβάλλει από το παιχνίδι. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά σε μια φάση λίγο πριν το τέλος της παράτασης ο Αβραάμ Παπαδόπουλος ανέτρεψε αντικανονικά τον Παντελή καφέ, αντικρίζυνοτας και αυτός με την σειρά του την δεύτερη κίτρινη κάρτα, και πλέον ο Ολυμπιακός έμεινε με 9 παίκτες στον αγωνιστικό χώρο κάτι που έδωσε την δυνατότητα στην ΑΕΚ να περάσει στην αντεπίθεση και στο 107 ο Νάτσο Σκόκο αφού πέρασε τον Όσκαρ Γκονζάλες, ο οποίος κατά συνθήκην αγωνίστηκε ως δεξί μπακ, έκανε μια περίεργη σέντρα σουτ που κατέλληξε στα δύχτια του Αντώνη Νικοπολίδη και ισοφάρρησε σε 4-4.

Το θρίλερ των πέναλτι
Μόνο τυπική διαδικασία των πέντε εκτελέσεων από κάθε ομάδα δεν ήταν η διαδικασία των πέναλτι καθώς οι δυο ομάδες εκτέλεσαν συνολικά 34 πέναλτι με τον Αντώνη Νικοπολιδη να αποκρούει το σουτ του Πελετιέρι και αμέσως μετά να νικά τον Λουϊς Σάχα!

Η σειρά των πέναλτι
Καφές 1-0
Όσκαρ 1-1
Μπλάνκο 2-1
Ντουντού 2-2
Σκόκο 3-2
Ντιόγο 3-3
Εντίνιο 4-3
Ντομί 4-4
Μαϊστόροβιτς δοκάρι
Τζόρτζεβιτς απόκρουση
Ενσαλίβα 5-4
Τοροσίδης 5-5
Σάχα 6-5
Μπελούτσι 6-6
Πελετιέρι 7-6
Νικοπολίδης 7-7
Γεωργέας απόκρουση
Άντζας απόκρουση
Καφές 8-7
Όσκαρ 8-8
Μπλάνκο 9-8
Ντουντού 9-9
Σκόκο 10-9
Ντιόγο 10-10
Εντίνιο 11-10
Ντομί 11-11
Μαϊστόροβιτς 12-11
Τζόρτζεβιτς 12-12
Ενσαλίβα 13-12
Τοροσίδης 13-13
Σάχα 14-13
Μπελούτσι 14-14
Πελετιέρι απόκρουση
Νικοπολίδης 14-15

οι συνθέσεις των ομάδων:
ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Γεωργέας, Ζεράλδο Άλβες, Κυριάκος (62' Αλεξόπουλος), Μαϊστόροβιτς, Ενσαλίβα, Καφές, Μαντούκα (68' Πελετιέρι), Σκόκο, Τζεμπούρ (77' Εντίνιο), Μπλάνκο.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Ντομί, Άντζας, Αβ. Παπαδόπουλος, Πατσατζόγλου (46' Ντάρμπισιρ, 96' Όσκαρ), Ντουντού, Γκαλέτι, Λέτο (62' Τζόρτζεβιτς), Μπελούτσι, Ντιόγο.












δείτε το βίντεο του καλύτερου τελικού όλων των εποχών:

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Ματ Ντάρμπισιρ: «Δεν το περίμενα. Είμαι ευγνώμων που ήρθα στον Ολυμπιακό και ζω στιγμές σαν τη σημερινή. Είμαστε πρωταθλητές και καταφέραμε να πάρουμε και το κύπελλο. Είμαι πολύ χαρούμενος που αγωνίζομαι για μια μεγάλη ομάδα σαν τον Ολυμπιακό».

Βασίλης Τοροσίδης: «Προφέραμε ωραίο θέμα και οι δύο ομάδες, ευτυχώς όμως κατακτήσαμε εμείς για ακόμη μία φορά το Κύπελλο. Όλοι στην ομάδα είμαστε κουρασμένοι, ευτυχώς βγήκαμε εμείς νικητές. Μόνο ο Ολυμπιακός μπορεί να το κάνει αυτό, να αγωνίζεται για 20’ με εννέα παίκτες και να κατακτά το Κύπελλο».

Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς : «Ήταν ένα παιχνίδι που δεν έχει ξαναγίνει. Το σημαντικότερο είναι ότι ευχαριστήθηκε ο κόσμος μπάλα και πέναλτι. Χάρηκα πολύ στο τέλος της καριέρας μου. Πρέπει στα ντέρμπι να υπάρχει κόσμος και από τις δύο ομάδες, Εχασα και εγώ και ο Αντζας πέναλτι. Ευτυχώς που συνεχίζει ο Νικοπολίδης και έβαλε και τα δύο».


Αντώνης Νικοπολίδης: «Ήταν ένα παιχνίδι τρελό. Όταν το κερδίζεις κιόλας, νιώθεις ακόμα καλύτερα. Σταθήκαμε τυχεροί, βέβαια, μέχρι την αποβολή του Γκαλέτι είχαμε το πάνω χέρι στην παράταση. Από την ώρα που έπιασα το πέναλτι η αυτοπεποίθηση ήταν στα ύψη. Ήμουν αποφασισμένος να σουτάρω στην γωνία και να δώσω την νίκη στην ομάδα μου. Είναι χαρά μου να παίζω ποδόσφαιρο. Το αγαπάω αυτό το άθλημα και θα συνεχίσω για όσο έχω ανθρώπους δίπλα μου που με στηρίζουν»

Ερνέστο Βαλβέρδε: «Δεν ξέρω από πού να ξεκινήσω γιατί νιώθω ότι έχουν γίνει περισσότερα παιχνίδια από ένα. Έχουν συμβεί πολλά πράγματα. Είναι σαφές πως το παιχνίδι ήταν πολύ ωραίο για όλους. Για δύο ομάδες που απέδωσαν πολύ καλά, έμειναν και οι δύο μπροστά και πίσω στο σκορ. Είναι ένα ματς που θα το θυμάται ο κόσμος για την διακύμανσή του. Πάνω από όλα θα μείνει αξέχαστο για τα πέναλτι, μια διαδικασία πολύ ωραία για εμάς που κερδίσαμε και άσχημη για την ομάδα που έχασε. Η διαδικασία των πέναλτι εξαρτάται από την τύχη, σήμερα κερδίσαμε εμείς θα μπορούσε να κερδίσει και η ΑΕΚ, είμαι πολύ χαρούμενος για το Κύπελλο.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ