Μετά τον Μπομπό έρχονται και άλλοι....

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 31.5.09

O Ντιέγκο Λουγκάνο δεν θα συνεχίσει στην Φενέρμπαξε και αποτελεί στόχο του Ολυμπιακού

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η μεταγραφή του Μπομπό από την Μπεσίκτας στον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι αναμένεται να αποκτήσουν το 50% του ποδοσφαιριστή καταβάλλοντας 3εκατ. ευρώ στην Μπεσικτάς με τον μάνατζερ του Μπομπό να καταβάλει το ίδιο ποσό στην Τουρκική ομάδα. Η μεταγραφή του Μπομπό αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα.
Πέραν του Μπομπό, οι ερυθρόλευκοι κινούνται σε διάφορα μεταγραφικά μέτωπα. Σε πρώτο πλάνο βρίσκονται οι περιπτώσεις των Ντάρμπισιρ και Λέτο, για τον μεν πρώτο να βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με την Μπλάκμπερν ο Ολυμπιακός ενώ για τον αργεντίνο χαφ οι διαπραγματεύσεις με την Λίβερπουλ αναμένεται να είναι αρκετά χρονοβόρες. Οι Κόκκινοι του Μερτσεσαϊντ ισχυρίζονται πως μέχρι τις 20 Ιουνίου θα έχουν εξασφαλίσει το δικαίωμα συμμετοχής του παίκτη στην Πρέμιερ Λίγκ, ενώ συζητούν μόνο το ενδεχόμενο μεταγραφής και όχι δανεισμού του, κάτι που αλλάξει ίσως τον μεταγραφικό σχεδιασμό των ερυθρολεύκων. Σύμφωνα με πληροφορίες η Λίβερπουλ ζητά περί τα 7εκάτ. ευρώ για τον Λέτο, ενώ ο Ολυμπιακός αντιπρώτεινε 3εκάτ. ευρώ για την αγορά του 50% του ποδοσφαιριστή κάτι το οποίο ο Αγγλικός σύλογος αρνήθηκε. Σε περίπτωση που οι Αγγλοι εμείνουν στην αρχική τους πρόταση και ο Ολυμπιακός λόγο των υποχρεώσεων του στραφεί σε άλλη περίπτωση, τότε πιθανότατα να αναθερμανθεί το ενδιαφέρον για τον 28χρόνο Νενέ, τον οποίο είχαν βολιδοσκοπήσει το καλοκαίρι του 2007 με τον τότε παίκτη της Θέλτα να προτιμά την Μονακό.
Για την περίπτωση του κεντρικού αμυντικού ο Ολυμπιακός εξετάζει διάφορες περιπτώσεις, καθεμία από αυτές παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αλλά και δυσκολίες.
Τις τελευταίες μέρες ακούγεται ολοένα και περισσότερο το όνομα του Λουγκάνο, που μένει ελεύθερος από την Φενέρμπαξε, όμως φέρεται να έχει συμφωνήσει με την Μίλαν σε περίπτωση που οι ροσσονέρι καταφέρουν να εξασφαλίσουν την τέταρτη θέση που τους οδηγεί στα προκριματικά του Champions League. Πέραν του Λουγκάνο που έχει τον ίδιο μάνατζερ με τον Μπομπό, προτάθηκε ο Άλεξ Σίλβα . Ακόμα έχουν ακοστεί τα ονόματα των Σάμιουελ και Μπουρντίσο της Ίντερ, περιπτώσεις που συγγεντρώνουν λιγοστές πιθανότητες όπως επίσης του Σουηδού Όλαφ Μέλμπεργκ που αγωνίζεται στην Γιουβέντους. Μια ακόμα περίπτωση που αναμένεται να απασχολήσει τους ερυθρόλευκους είναι αυτή του Ίβιτσα Ντραγκουτίνοβιτς, ο οποίος παραχωρείται από την Βαλένθια.
Ενδιαφέρον υπάρχει και για την περίπτωση του αντί-Λεντέσμα, ο οποίος και κρατάει θέση ξένου και δεν πολυ-ενδιαφέρεται να επιστρέψει στον Ολυμπιακό. Συνεπώς οι ερυθρόλευκοι εξετάζουν διάφορες περιπτώσεις, οι οποίες θα έχουν απαραίτητη προυπόθεση να μην καταλαμβάνουν θέση ξένου ή να διαθέτουν κοινοτικό διαβατήριο. Μια ενδιαφέρουσα περίπτωση είναι αυτή του 31χρόνου Εντουάρντ Σισέ που μένει ελεύθερος από την Μπεσικτάς, του Ρενέ Γκομίς της Καέν τον οποίο έχει παρακολουθήσει ο Μπαρμπαλιάς και η δύσκολη περίπτωση του 21χρόνου Μοχάμεντ Ντιαμέ της Ράγιο Βαγιεκάνο. Μια ακόμη ενδιαφέρουσα περίπτωση είναι αυτή του Κλέμπερ Σαντάνα της Ατλέτικο Μαδρίτης, όμως δεν διαθέτει κοινοτικό διαβατήριο. Βέβαια ο Φίχερ έχει διαβεβαιώσει τους ερυθρολεύκους πως ο Σαντάνα θα αποκτήσει κοινοτικό διαβατήριο τον Αύγουστο όμως αποτελεί ρίσκο η αγορά του και δύσκολα θα ενδιαφερθούν οι ερυθρόλευκοι. Τέλος λίγες πιθανότητες για την θέση του αμυντικού χαφ συγγεντρώνουν οι περιπτώσεις των Γρηγόρη Μάκου και Τετέι που αποτελούν εισηγήσεις του Ανδρέα Νινιάδη.
Κ.Κ.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ