Ο Ερνέστο και οι άλλοι...

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 7.5.09

Δύσκολο να προβλέψει κανείς τι μέλλει γένεσθε με τον προπονητή του Ολυμπιακού Ερνέστο Βαλβέρδε. Στην παρούσα φάση ο προγραμματισμός του Ολυμπιακού φαίνεται να έχει ξεκινήσει δίχως την συγκατάθεση του νυν προπονητή, ενώ πολλά ονόματα μνηστήρων έχουν ακουστεί. Επί της ουσίας ο Ολυμπιακός προσφέρει στον Βαλβέρδε το ίδιο συμβόλαιο με πέρυσι, με την διαφορά ότι θέλει τον προπονητή αφωσιομένο στον σύλλογο με σκοπό να έχει ως βασικούς στόχους την πρόκριση στους ομίλους, την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου.

Αυτά είναι και τα πιο βασικά κριτήρια που έχει θέσει ο Σωκράτης Κόκκαλης για τον προπονητή, είτε είναι ο Ερνέστο βαλβέρδε, είτε κάποιος άλλος.
Ουσιαστικά ο πρόεδρος του Ολυμπιακού θέλει οπωσδήποτε πρόκριση στους ομίλους για να υπάρχουν χρήματα στο ταμείο για την επόμενη χρονιά και να μην καταφύγει σε αύξηση του μ.κ. αλλά και σε άλλες παραχωρήσεις όπως κάνει φέτος για να καλύψει την τρύπα. Σε δεύτερη φάση, θα θελήσει να πάρει το πρωτάθλημα, το οποίο θα τον γλιτώσει από την περιπέτεια του καλοκαιριού, αλλά και θα του δώσει την πρόκριση στους ομίλους και που από την χρονιά 2010-2011 θα προσφέρουν μεγαλύτερα μπόνους και έσοδα στους συμμετέχοντες.
Γι' αυτό το λόγο εξετάξονται και άλλες περιπτώσεις πλην του Ερνέστο Βαλβέρδε, ας δούμε μερικές από αυτές:

Τιμούρ Κετσπάγια
Από την άφιξη του στην Ελλάδα, για προσωπικές υποθέσεις έχει γίνει μεγάλη κουβέντα κυρίως από τα MME. Ο Γεωργιανός πρώην προπονητής της Ανόρθωσης κατάφερε να προκριθεί στους ομίλους με την "κυρία" του Κυπριακού ποδοσφαίρου αποκλείοντας τον Ολυμπιακό. Είναι μικρός σε ηλικία, φιλόδοξος αλλά...και εύκολα αναλώσιμος. Σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Κύπρο, ο Κετσπάγια έχει συμφωνήσει στην πρόταση του Ολυμπιακού και απόμενει μόνο η επικύρωση από το αυριανό Δ.Σ. εφόσον ο Ερνέστο Βαλβέρδε αποτελέσει παρελθόν.
Φιλοδοξία: 9/10
Ικανότητα:
7/10
Προσαρμοστικότητα:
8/10
Γενικά:
7/10

Αλέν Περέν
Ο Αλέν Περέν ήταν υποψήφιος για να κάθισει την περσινή χρονιά στον πάγκο των ερυθρολεύκων. Είναι ένας από τους πλέον γνωστούς Γάλλους προπονητές ενώ το κοινό σημείο με τον Κετσπάγια είναι πως απέκλεισε τον Ολυμπιακό από την συνέχεια του κυπέλλου Uefa. Στα μείον του η κακή πορεία της Σεντ Ετιέν στο πρωτάθλημα αλλά και οι όχι και τόσο καλές συστάσεις που έχουν από την Αγγλία όταν και ήταν προπονητής της Πόρτσμουθ.
Φιλοδοξία:7/10
Ικανότητα:
8/10
Προσαρμοστικότητα:
6/10
Γενικά:
7/10

Κίκε Φλόρεθ
Ένας ακόμα προπονητής από την Ιβηρική που φιγούραρε ως υποψήφιος στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού και μάλιστα αποτέλεσε διακαή πόθο του Σωκράτη Κόκκαλη, όμως προτίμησε τον πάγκο της Μπενφίκα. Για τον Κίκε Φλόρεθ οι άνθρωποι του Ολυμπιακού είχαν καλή γνώμη από την θητεία του στην Βαλένθια, όταν και την αντιμετώπισαν στο Champions League. Θεωρείται αρκετά φιλόδοξος και ικανός προπονητής όμως κάτι η κακή πορεία στο πρωτάθλημα της Πορτογαλλίας, κάτι η πεντάρα...από τον Ολυμπιακό, έχουν ρίξει χαμηλά τις μετοχές του.
Φιλοδοξία: 9/10
Ικανότητα:
8/10
Προσαρμοστικότητα:
6/10
Γενικά:
8/10

Έβαντ Λίνεν
Ένας ακόμα προπονητής που φέρεται να ενδιαφέρει τους ερυθρολεύκους είναι ο πρώην προπονητής του Πανιωνίου. Ο Έβαντ Λίνεν είχε σχεδόν συμφωνήσει με την Ανόρθωση όμως την τελευταία στιγμή ζήτησε παράταση για προσωπικούς λόγους, αλλά η Κυπριακή ομάδα απέσυρε την πρόταση της. Το μεγάλο ατού του Λίνεν είναι η προσαμοστικότητα και η εμπειρία του Ελληνικού πρωταθλήματος όπου έκανε εξαιρετική δουλειά με τον Πανιώνιο ενώ το μειονέκτημα του είναι μάλλον το...μπλοκάκι.
Φιλοδοξία:7/10
Ικανότητα: 7/10
Προσαρμοστικότητα:
9/10
Γενικά:
7/10

Φατίχ Τερίμ
Ο Φατίχ Τερίμ αποτελεί τον διακαή πόθο του Σωκράτη Κόκκαλη καθώς θεωρεί πως είναι ένας προπονητής που ταιριάζει απόλυτα στις φιλοδοξίες του ιδίου αλλά και του συλλόγου, ενώ δεν είναι τυχαίο πως το όνομα του Τούρκου τεχνικού φιγουράρει πάντα στο ρεπορτάζ των ερυθρολεύκων, όταν και όποτε υπάρχει ανάγκη για τεχνική ηγεσία. Στα μείον του φυσικά είναι το μεγάλο κασέ.
Φιλοδοξία: 8/10
Ικανότητα:
9/10
Προσαρμοστικότητα:
8/10
Γενικά:
8/10

Γκρεγκόριο Μανθάνο

Ό τρίτος Ισπανός προπονητής που φέρετε να προτάθηκε στον Ολυμπιακό. Ο Μανθάνο έχει να επιδείξει σημαντικό έργο με αρκετές ομάδες στην πρεμιέρα Ντιβιζιον όπως η Αθλέτικο Μαδρίτης και η Μαγιόρκα ενώ παλαιότερα του είχε προταθεί η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της εθνικής ομάδας της Ισπανίας. Το μειονέκτημα του είναι μάλλον το υψηλό κασέ όπως στις περιπτώσεις των Τερίμ και Κίκε Φλόρεθ.
Φιλοδοξία: 7/10
Ικανότητα:
8/10
Προσαρμοστικότητα:
6/10
Γενικά:
7/10

ReporterX

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ