Πρώτα ο προπονητής και μετά οι άλλοι…

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 24.5.09

o Γίοναθαν Μποτινέλι αποτελεί την πρώτη επιλογή για την άμυνα των ερυθρολεύκων

Η ανακοίνωση του Τιμούρ Κετσπάγια ως προπονητή στους ερυθρολεύκους αναμένεται να είναι η πρώτη προταιρεότητα πριν ακολουθήσουν εξελίξεις με τους μεταγραφικούς στόχους του Ολυμπιακού. Έπειτα από την απόκτηση του Ζαϊρί και του Πάρντο, οι Πειραιώτες ενδιαφέρονται για έναν κεντρικό αμυντικό για Άντι-Άντζα, ενδεχομένος για ένα αριστερό μπακ εφόσον παραχωρηθεί ο Λεονάρντο ως δανεικός, για έναν αμυντικό μέσο και έναν επιθετικό ενώ έχουν μείνει σε εκκρεμότητα η παραμονή των δανεικών Σεμπάστιαν Λέτο και Ματ Ντάρμπισιρ.

Για την θέση του κεντρικού αμυντικού, ο Γιόναθαν Μποτινέλι αποτελεί το Νο1 φαβορί αυτή την στιγμή. Ο 24χρόνος Αργεντίνος θεωρείται εξαιρετική περίπτωση καθώς διαθέτει και οργανωτικά στοιχεία στο παιχνίδι του και μπορεί να πλαισιώσει τον Αβραάμ Παπαδόπουλο. Θα πρέπει να σημειώσουμε πως ο Μποτινέλι διαθέτει τον ίδιο μάνατζερ με τον Σεμπαστιάν Λέτο, κάτι που πιθανών να αποδειχθεί ατού για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ του Ολυμπιακού και της Μπολόνια.

Ωστόσο πέραν του Μποτινέλι, στο ρεπορτάζ των ερυθρόλευκων έχουν ακουστεί τα ονόματα του 31 Κάχα Καλάτζε της Μίλαν και αρχηγού της Εθνικής Γεωργίας που χαίρει της εκτίμησης του Τιμούρ Κετσπάγια, ενώ τελευταία ύπαρχει μια φήμη περί ενδιαφέροντος για τον Λουγκάνο της Μπεσικτάς περίπτωση που συγγεντρώνει λίγες πιθανότητες.

Για την επίθεση αδιαφιλονίκητο φαβορί είναι ο Μπομπό της Μπεσικτάς με την Τουρκική ομάδα να αξιώνει κάτι παραπάνω από 4εκάτ. ευρώ. Οι ερυθρόλευκοι έχουν ασχοληθεί αρκετά με αυτή την υπόθεση και αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις μετά το τέλος των υποχρεώσεων του Βραζιλιάνου σέντερ φορ με την Τουρκική ομάδα.

Όσον αφορά την περίπτωση του Ματ Ντάρμπισιρ, η Μπλάκμπερν φέρεται να αξιώνει περί τα 3,5εκάτ. ευρώ , όμως τα πάντα θα εξαρτηθούν από τις εξελίξεις με τον Μπομπό. Αν η μεταγραφή του Βραζιλιάνου ξέπεράσει το όριο που έχουν θέσει οι ερυθρόλευκοι, τότε θα αποκτηθεί άμεσα ο Βρετανός επιθετικός και θα αναζητηθεί μια άλλη λύση για την επίθεση. Διαφορετικά, οι ερυθρόλευκοι θα συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις με τον Αγγλικό σύλλογο έτσι ώστε η μεταγραφή να πέσει κάτω από τα 3εκάτ. ευρώ.

Για την θέση του αμυντικού μέσου,τα πράγματα φαίνονται αρκετά πολύπλοκα. Η επιστροφή του Λεντέσμα μάλλον απομακρύνεται και οι ερυθρόλευκοι πιθανότητα θα τον βάλλουν σε μεταγραφική λίστα ή θα τον συμπεριλάβουν ως αντάλλαγμα για παίκτη από την Αργεντινή.

Για την απόκτηση αριστερού μπακ τα πάντα θα εξαρτηθούν από τις περιπτώσεις του Ραούλ Μπράβο και Λεονάρντο ενώ διαψεύθηκε εχθές από την ΠΑΕ το ενδιαφέρον για τον Στέλιο Βενετίδη, ο οποίος δήλωσε πως θα ανανεώσει με την Λάρισα. Για τον μεν Ισπανό τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα καθώς έχει ακόμα 2 χρόνια συμβόλαιο με αποδοχές που φτάνουν τα 1,4εκάτ. ευρώ το χρόνο και δύσκολα θα θελήσει να το σπάσει, ενώ ο Λεονάρντο που καταλαμβάνει θέση ξένου, θα πρέπει να παραχωρηθεί δανεικός.

Τέλος υπάρχει έντονη φημολογία περί μιας σπουδαίας μεταγραφής που θα κάνει αίσθηση, και για την οποία θα συμβάλει τα μέγιστα ο νέος χορηγός της ομάδας. Η περίπτωση αυτή όμως θα απασχολήσει αργότερα τους ερυθρολεύκους καθώς προτεραιότητα είναι να αποκτηθούν πριν το τέλος Ιουνίου ποδοσφαιριστές που θα καλύψουν τα κενά στο ρόστερ.

K.K.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ