VIVA BARCA!

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 28.5.09

Το τρίτο κύπελλο πρωταθλητριών στην ιστορία της κατέκτησε η Μπαρτσελόνα στην Ρώμη.

Στην κορυφή της Ευρώπης βρίσκεται από το βράδυ της Τετάρτης 28 Μαϊου η Μπαρτσελόνα καθώς κέρδισε με 2-0 την Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στο "Ολίμπικο" της Ρώμης. Η ομάδα του Γιόζεπ Γκουαρντιόλα ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού και με τα τέρματα που πέτυχαν οι Ετο'ό και Λϊονέλ Μέσι κατέκτησε το 3ο τρόπαιο της ιστορίας της πετυχαίνοντας παράλληλα το τρέμπλ καθώς έχει κατακτήσει τόσο το πρωτάθλημα όσο και το κύπελλο στην Ισπανία.
Οι δυό ομάδες ξεκίνησαν το παιχνίδι παίζοντας αρκετά προσεκτικά με την Μάντσεστερ στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού να καταφέρνει πέντε σουτ προς την εστία της Μπαρστελόνα. Η υπεροχή της Μάντσεστερ όμως κράτησε μόλις για 10 λεπτά, όταν και στην πρώτη ουσιαστικά επίθεση της Μπάρτσα, ο εκπληκτικός Αντρές Ινιέστα έκανε εξαιρετική πάσα στον Ετο'ό, ο οποίος με εκπληκτική προσποίηση άφησε άγαλμα τον Βίντιτς και με κοντινό πλασέ νίκησε τον Φαν ντερ Σαρ κάνωντας το 1-0. Στα επόμενα λεπτά μέχρι το τέλος του ημιχρόνου η Μάντσεστερ προσπάθησε να συνέλθει από το σοκ, όμως δεν κατάφερε να δημιουργήσει σημαντικές ευκαιρίες μπροστά στην εστία του Βίκτορ Βαλντέζ.
Στην επανάλληψη, παρά τις αλλαγές του Άλεξ Φέργκιουσον, που αντικατέστησε τον Άντερσον με τον Τέβες, η Μπαρτσελόνα κέρδισε τις εντυπώσεις και την μάχη στον χώρο του κέντρου και δημιούργησε φάσεις προς την περιοχή της Αγγλικής ομάδας. Σημαντικότερη εξ αυτών ήταν στο 70΄ όταν ο Τσάβι έκανε μια σέντρα από τα δεξιά και ο Λιονέλ Μέσι πραγματοποίησε εξαιρετική κεφαλιά στέλνωντας την μπάλα στην αντίθετη γωνία του Φαν ντερ Σάρ και έστειλε στα ουράνια τους χιλιάδες φίλους των καταλανών γράφωντας το 2-0 στον πίνακα. Στα λεπτά που ακολούθησαν μέχρι και την λήξη του αγώνα, η Μάντσεστερ προσπάθησε να μειώσει στο σκορ, δεν κατάφερε όμως να δημιουργήσει σημαντικές ευκαιρίες παρά την είσοδο των Μπερμπάτοφ και Σκόουλς και έτσι οι καταλανοί κατέκτησαν το 3ο τρόπαιο πρωταθλητριών στην ιστορία τους.


ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βίκτορ Βαλντές, Πουγιόλ, Γιάγια Τουρέ, Πικέ, Σιλβίνιο, Μπούσκετς, Τσάβι, Ινιέστα (90' Πέδρο Ροντρίγκες), Μέσι, Ανρί (71' Κεϊτά), Ετο'ο.

ΜΑΝ. ΓΙΟΥΝ.: Φαν Ντερ Σαρ, Ο΄Σέι, Ρίο Φέρντιναντ, Βίντιτς, Εβρά, Κάρικ, Άντερσον (46' Τέβες), Γκιγκς (75' Σκόουλς), Παρκ (66' Μπερμπάτοφ), Ρούνεϊ, Κριστιάνο Ρονάλντο.

Διαιτητής: Μάσιμο Μπουσάκα (Ελβετία).
Δείτε παρακάτω φάσεις και γκολ του τελικού


ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ