Λ(ΟΥΦΟ)ΛΟΓΙΕΣ

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 1.6.07

Βράχνιασαν και τα κοκόρια...
Τι έχει ακουστεί την τελευταία εβδομάδα δεν λέγετε. Και μεταγραφές είχαμε, και ανανεώσεις είχαμε και αποδεσμεύσεις είχαμε και απο φημολογία άλλο τίποτα. Τρίβουν τα χέρια τους οι εφημεριδάρχες που εκμεταλεύονται αυτή την παρέλαση ονομάτων, ακούνε φήμες, φτιάχνουν σενάρια και είναι τόσο οργανομένοι που στην στραβή, τα γυρίζουν όλα ανάποδα. Ρε σεις δεν πάτε να παίξετε καμιά τσιγγολελέτα;


Άστραψε και βρόντηξε ο Πιέρ Έμπεντε στην πρόσφατη συνέντευξη που είπε και το παλίκάρι δεν ψημίζεται για ψεύτης. Και όλα αυτά φαίνονται να είναι πέρα για πέρα αληθινά, για την κατάσταση δηλαδή που επικρατεί στον βάζελο. Σημειώνουμε λοιπόν τα εξής:
"Όσοι δεν έπαιζαν, ήθελαν να χάνουμε", "Κανείς δεν μου εξήγησε γιατί έφυγα-ποιός είναι ο κύριος Βέλιτς, ούτε εγώ τον ξέρω ούτε αυτός εμένα", "Ποτέ δεν ήμασταν δεμένοι σαν ομάδα", "Μετά το καραϊσκάκη διαλυθήκαμε, δεν περνούσαμε καλά στις προπονήσεις", "Οι σχέσεις μεταξύ των παικτών δεν ήταν καλές", ". Αντί να είμαστε όλοι ενωμένοι και χαρούμενοι μετά από μεγάλες νίκες, έβλεπες στα πρόσωπα των παικτών τον εκνευρισμό και το άγχος. Και ξέρετε τι έφταιγε; Τα μπόνους! Όποιος έπαιζε περισσότερους από τους μισούς αγώνες της σεζόν, έπαιρνε μπόνους στο συμβόλαιό του. Αυτό το πράγμα ήταν η καταστροφή μας. "

Μάλιστα, τα λόγια είναι περιττά νομίζω, έπειτα από τις αιχμές που άφησε ο Μουνιόθ και τα όσα ψέλισε ο Ίβανιτς περί μικρού μπάτζετ, έχουν αρχίσει να χτυπάνε περίεργα καμπανάκια.

Και τώρα που είπα Ίβανσιτς, μαύρο πρόβατο είναι στην χώρα του, μάλιστα στον αγώνα της Εθνικής του ομάδας του είχαν γράψει υβριστικό πανό και τον αποκαλούσαν Ιουδασιτς!

Το τι έχει ακουστεί τις τελευταίες μέρες στον Ολυμπιακό δεν λέγεται. Μακελελέ, Ντε Αλεσσάντρο, Γκέρεμι, Κολοτσίνι, Ρικέλμε αφού έτσι και κάτσει η μεταγραφή του Τουνσαϊ θα μοιάζει με δευτεροκλασάτη. Να κόψουμε όμως λίγο την πλακίτσα. Η αλήθεια είναι πως ο Κόκκαλης θέλει να πάρει ένα μεγάλο όνομα τουλάχιστον. Μέχρι στιγμής όμως κλειστές πόρτες έχει βρει και το πράγμα γίνεται χειρότερο. Και τον Τούρκο που τον είχε για σίγουρο, μάλλον αισθάνεται ότι θα τον πουλήσει και του έβαλε τελεσίγραφο. Η πρώτη σωστή κίνηση ήταν αυτή. Τι θα μετρήσει όμως στην ζυγαρία του Τούρκου; Ότι θα γίνει πλουσιότερος κατά 3 δις σε 3 χρόνια ή η δόξα που θα πάρει εάν μεταγραφεί σε μια μεγάλη ομάδα;

Επειδή όμως η θεωρία από την πράξη διαφέρουν. Στην περίπτωση αυτή η Θεωρία είναι το εάν θα μεταγραφεί και η πράξη είναι τα 3 δις. Τώρα που γυρίζει η ρόδα...

Συνάντηση με τον Μακελελέ λένε ότι είχε ο Κόκκαλης. Την τρίτη 22 Μαίου, μάλιστα άντε να δεχθούμε ότι ταξίδεψε το Σαββάτο 20 Μαϊου ο Λεμονής, πήρε δηλαδή το οκ του Μακελελέ και ξεθηκώθηκε ολόκληρος Κόκκαλης δυο μέρες μετά να κάνει τα παζάρια; Που τα πουλάτε αυτά ρε παλικάρια της Sportday? Έχετε φωτογραφικό υλικό μήπως; Ξέρετε κανένα γκαρσόνι στο εστιατόριο που συνέφαγαν ή στο ξενοδοχείο; Για σκεφθείτε λογικά...

Και το νέο αυτό πλανώταν σαν φήμη, μέχρι που έπεσε το τηλεφωνάκι από Ελλάδα στην Γαλλία και έδεσαν σχοινί-κορδόνι εδώ. Και να σας πω και το άλλο, τα νέα για τις μεταγραφές των Ελληνικών ομάδων στο Goal.COM τα γράφει Έλληνας ανταποκριτής που εργάζεται σε εφημερίδα η οποία βγάζει κάτι τίτλους πελώριους. Και δεν σταμάτησαν στον Μακελελέ τα παλικάρια που αμοίβετε με 450χιλιάρικα τον μήνα, την προχώρησαν την δουλειά Γκέρεμι είπαν, Ρικέλμε είπαν...

Ο Ρικέλμε κοστίζει σαν δανεικός γύρο στα πέντε εκάτομυριακια το χρόνο. Όχι πόσο τον πουλάτε να τον αγοράσουμε κύριε Μιχαλάκη και κύριε Ηρακλή που γράφετε ότι θέλετε.

Και τώρα που είπα για τον Ηρακλή, συμπαθητικό το παλικάρι αλλά από τις μεταγραφές δεν μας τα λέει καλά... Εδώ φάρσα του έκαναν στην πρώτη του ραδιοφωνική εκπομπή την περασμένη Δευτέρα και μάλιστα ήταν και συνάδερφος του και χαμπάρι δεν πήρε...

Με αυτά και αυτά όμως μάγγας, γίνεται ξέρετε ποιός ο Θεμιστοκλής, Μάλιστα ο Θεμιστοκλής που πήρε έναν παίκτη που τον αφήσε ελεύθερο ο γαύρος στα 35φεύγα και που τον βάπτισαν ως η μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία της ΑΕΚ, έναν 32χρόνο Αργεντίνο από που τον χρυσοπληρώνει, έναν δεξί μπακ από τα ερασιτεχνικά της Βραζιλίας , τον αμυντικό χαφ του Πανιωνίου(!) και θέλει να πάρει τον τρίτο αναπληρωματικό δεξι χαφ της Μπενφίκα και κάτι σέντερ φορ από άγνωστες ομάδες της Αργεντινής. Μα καλά πιστεύουν ότι αυτή η ομάδα, που ο μ.ο. ηλικίας της ξεπερνά πλέον τον περσινό των γαύρων, θα περάσει στους ομίλους του Champions League? πλάκα κάνουμε τώρα ; Στους αδυνάτους είναι η ΑΕΚ και παρακαλάει να κληρωθεί με την Λέφσκι Σόφιας μπας και κουνήσει φέτος το σεντόνι με τα αστεράκια.

Φαίνεται να παραμένει τελικά ο Μάντζιος. Έφυγε ο Μαλεζάνι από την Ουντινέζε και το ενδιαφέρον σταμάτησε, τουλάχιστον μέχρι να αναλάβει την επόμενη ομάδα του ο συμπαθέστατος και λαλίστατος Ιταλός προπονητής.

Την γνώμη του Πεσεϊρο θέλουν για τον Δάρλα. Ο Φίλιππος όμως έχει φροντίσει για το μέλλον του και ήδη έχει κάνει επαφές με δυο ομάδες του κέντρου. Αν φύγει από την Παιανία όμως θα είναι ο τέταρτος που θα δώσει συνέντευξη τύπου και θα πει και αυτός τα δικά του τα λογάκια.

Να που μια φορά ο Μπότος είπε την αλήθεια για ενδιαφέρον από ομάδες του εξωτερικού για πελάτη του. Στην Λάρισα της Γερμανίας μεταγράφηκε ο Στάθης Αλωνεύτης, την Κότμπους.

Φανταστείτε ο Στάθης Αλωνεύτης να βγει ως ο καλύτερος ακραίος αριστερός χαφ της Μπουντέσλιγκας...βλέπω όλο το Ελληνικό πρωτάθλημα να μετακομίζει στην Γερμανία, θα ζήσουμε την νέα εποχή των μεταναστών και ο Νότης ο φαβοριτάκιας σαν άλλος Καζατζίδης θα λέει τράγουδα για το πικρό ποτήρι της ξενιτιάς... ε όχι άλλα πλυντήρια ρε παιδιά!

Γεμάτο το μπλοκάκι του Βέλιτς λένε από Αργεντίνους παίκτες. Τους οποίους του υπέδειξε ο Πεσείρο φαντάζομαι. Μάλιστα η μια περίπτωση από αυτές παρουσιάζει ενδιαφέρον, όχι απο αγωνιστικής πλευράς. Οι μέρες του Νίντζα Γιάννη Καλιτζάκη δεν θα είναι τίποτα μπροστά στον αμυντικό της Ουνιβερσιτάριο, Τζόν Καλίγκιο Κάστρο, ξέρετε ποιό είναι το παρατσκούκλι του; Ταϊσον...

Δεν ξέρω τι λένε για Ρικέλμε, Ντε Αλεσάντο, Γκέρεμι και σία εγώ έχω ακούσει ένα πουλάκι που τιτιρίζει και λέει τα ονόματα Σπυρόπουλος και Κυργιάκος, λέτε;

Πέντε εκατομύρια ευρώ λένε ότι έβαλε ρήτρα ο ΠΑΟΚ για τον Χριστοδουλόπουλο και του αναπροσάσμοσε τους οικονομικους όρους. Μαθαίνω όμως ότι ρήτρες σε αναπροσασμοσμένα συμβόλαια δεν ισχύουν έτσι και ο ποδοσφαιριστής κάνει προσφυγή. Και αν δεν στάξουν το ρευστό στον Λάζαρο, θα έχουμε ζέστες....Μεγαλύτερες ζέστες απ' ότι είχαμε με τους δυο βραζιλιάνους που υπέγραψαν δίχως να δοκιμαστούν.

Τρομερή περίπτωση αυτοί οι Αρειανοί, Πράγματι είναι από άλλο πλανήτη. Έδιωξαν τον άνθρωπο που τους έκανε να δουν λίγο μπαλίτσα, έδιωξαν μετά αυτόν που τους έβγαλε στο Ουέφα, λύνουν τα συμβόλαια αρκετών ποδοσφαιριστών, και από μεταγραφές τίποτα. Με αυτό τον ρυθμό μάγγες ασανσέρ θα κάνετε την ομάδα και όχι διεκδικήτρια του Ουέφα.

Όχι τίποτα άλλο, αλλά σε λίγο όταν θα αρχίσουν να πέφτουν τα τάληρα, θα ψάχνει ο Λάμπρος τον Σωκράτη για να του πουλήσει τον Αβραάμ, αλλά το τηλεφωνάκι θα είναι κλειστό λόγο διακοπών...

Το καλύτερο σας το αφήνω για το τέλος. Ξέρετε ποιό είναι το πιο καλό ανέκδοτο αυτή την στιγμή στην πιάτσα; 'Κόκκαλή-Κόκκαλη σε παρακαλώ, φέρε τον Μακελελέ στον Ολυμπιακό-Υπογραφή Ιεροκλής Στολτίδης!"
ΛΟΥΦΑΣ

ΥΓ. Αγαπητέ κύριε Σωτήρη, βλέπω ότι τακτά πετάτε στην στήλη σας διάφορα υπονοούμενα τα οποία βέβαια γράφονται στην άμμο. Να σας κάνω δώσω εγώ όμως ένα κουϊζάκι που τόσο λατρεύετε. Ποιός Κύριος Πρόεδρος που είναι φόλα ΑΕΚΤΖΗΣ, εδώ και χρόνια από την εποχή των διαρκείας με τα κουπόνια το έχει γυρίσει και το παίζει Υπέρμαχος του ερυθρόλευκου ιδεώδες, λόγο κονόμας και συμφερόντων; Μάλιστα έμαθα πως μέχρι και συγγενείς πρώτου βαθμού έχει γράψει στις ακαδημίες του Ολυμπιακού και τα έχει κάνει και μέλη.
Μέχρι και η ξεφτύλα έχει τα όρια της.....

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ