Λύγισε στο φινάλε

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 30.9.09

Την ήττα με 2-0 γνώρισε ο Ολυμπιακός στο "Emirates" απέναντι στην Άρσεναλ όμως οι παίκτες του Ζίκο με κορυφαίο τον Αντώνη Νικοπολίδη είχαν καταφέρει να κρατήσουν στο μηδέν τους παίκτες του Βενγκέρ έως το 78ο λεπτό.

Τόσο ο Αρτούρ Ζίκο όσο και ο Αρσέν Βενγκέρ παρέταξαν τις ομάδες τους με το ίδιο σύστημα, 4-1-4-1. Η Βρετανική ομάδα μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και μετά το πρώτο δεκάλεπτο η πίεση που άσκησε στο μισό του γηπέδου ήταν εξουθενωτική. Ο Ολυμπιακός είχε παραταχθεί με σαφή αμυντικό προσανατολισμό και είσαι σε εξαιρετική μέρα τον Αντώνη Νικοπολίδη, ο οποίος με σωστές τοποθετήσεις κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα που είχε ο Ολυμπιακός ήταν ότι η μεσάια του γραμμή με εξαίρεση τον Τοροσίδη, ο οποίος κατάφερε σε ορισμένες περιπτώσεις να βγάλει τους ερυθρόλευκους μπροστά, δεν βρέθηκε σε καλή μέρα. Ο Ντουντού δεν θύμιζε σε τίποτα το παλιό καλό ευατό του, ενώ ο Λεντέσμα αν και είχε σωστές τοποθετήσεις και έκανε κάποια κοψίματα, δεν κατάφερνε να περιορίσει την δράση των αντιπάλων του με αποτέλεσμα οι παίκτες της Άρσεναλ να φτάνουν εύκολα μέχρι την μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού. Θα πρέπει να πούμε ότι το δίδυμο των κεντρικών αμυντικών τα πήγε εξαιρετικά. Τόσο ο Όλοφ Μέλμπεργκ όσο και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος κατάφερναν να κόψουν μπαλιές και είχαν τον έλεγχο στον αέρα. Επίσης η παρουσία του Ζαϊρί σε πρώτο πλάνο και του Λεονάρντο σε δεύτερο ήταν κάτω από του μετρίου. Ο Μαροκινός με εξαίρεση μια σέντρα που έβγαλε προς το τέλος του ημιχρόνου ήταν αρνητικός και δίκαια αντικαταστάθηκε ενώ ο Λεονάρντο, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του έδειξε ότι δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στον ρόλο του αρ. χαφ.
Στην επανάληψη ο Ζίκο πέρασε το Ιεροκλή Στολτίδη στην θέση του Ζαϊρι και ο Τοροσίδης μετατέθηκε στο δεξί άκρο. Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε πιο σοβαρός ενώ φάνηκε πως η είσοδος του Στολτίδη απελευθέρωσε το παιχνίδι του Ντουντού ο οποίος στην επανάληψη ανέβασε την απόδωση του.
Οι παίκτες της Άρσεναλ συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και η είσοδος του Εντουάρντο στπ 66' βελτίωσε ακόμα περισσότερο την παρουσία των Λονδρέζων στον χώρο του κέντρου όπου μετα το 70ο λεπτό άρχισαν να κάνουν μαζικές επιθέσεις προς την εστία των ερυθρολεύκων. Το γκολ για την Άρσεναλ ήρθε στο 78ο λεπτό όταν ο Εντουάρντο εβαλε πλάτη τον Ζεβλάκοφ γυρίζωντας την μπάλα προς την εστία των ερυθρολεύκων και ο Φαν Πέρσι από κοντά άνοιξε το σκορ.
Στην συνέχεια ο Ολυμπιακός προσπάθησε να περάσει μπροστά με τον Μήτρογλου να παίρνει την θέση του Λεντέσμα και τον Όσκαρ στην θέση του Λεονάρντο όμως δεν κατάφερε να δημιουργήσει σημαντικές ευκαιρίες στην εστία του Μανόνε. Το σκορ έκλεισε στο 86' όταν ο Αρσάβιν από καθαρή θέση οφσαϊντ-κάτι που παραδέχθηκε και ο ίδιος ο Βενγκέρ στην συνέντευξη τύπου, πέτυχε το δεύτερο τέρμα της Άρσεναλ.
Παρά την ήττα τους οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, έπειτα από την ισοπαλία στο άλλο ματς του ομίλου μεταξύ της Αλκμάαρ και της Στάνταρντ Λιέγης.

Διαιτητής: Στεφάν Λανουά (Γαλλία)
Άρσεναλ(Αρσέν Βενγκέρ): Μανόνε, Ντιαμπί, Φάμπρεγκας, Βερμάελεν, Ροζίτσκι, Γκαλάς, Φαν Πέρσι, Σονγκ, Κλισί, Αρσάβιν, Έμπουε

Ολυμπιακός(Ζίκο): Νικοπολίδης, Μέλμπεργκ, Ντιόγκο, Ζαϊρί, Ζεβλάκοφ, Ραούλ Μπράβο, Ντουντού, Α. Παπαδόπουλος, Λεονάρντο, Λεντέσμα, Τοροσίδης
τα γκολ και οι καλύτερες φάσεις του αγώνα:


ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ