Το ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 26.9.09


Στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ μεταξύ ΑΕΚ και Παναθηναϊκού στρέφετε το ενδιαφέρον της 5ης αγωνιστικής. Θα καταφέρουν οι κιτρινόμαυροι να συνέλθουν από την ήττα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την περασμένη τετάρτη, θα συνεχίσουν το σερί τους οι πράσινοι; Διαβάστε την ανάλυση του Hellas Football Data για το ντέρμπι της αγωνιστικής.

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
(Κυριακή 27/9, 21:15)

Το ματς: Ότι αποτελεί το μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής είναι αυτονόητο. Είναι όμως πολλά παραπάνω, κυρίως για την ΑΕΚ. Η Ένωση έφερε ισοπαλία στα Γιάννενα την προηγούμενη Κυριακή, έχασε από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ την Τετάρτη και δίνει πολύ νωρίς χρονικά ένα παιχνίδι... Χωρίς επιστροφή. Σε... απλά μαθηματικά, αν η ΑΕΚ ηττηθεί από τον Παναθηναϊκό τότε θα βρεθεί από την 5η μόλις αγωνιστική 8 πόντους μακριά από την κορυφή, έχοντας ήδη φιλοξενήσει Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και ως γνωστόν τέτοιες διαφορές δύσκολα ανατρέπονται στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός κοιτάει τα... δικά του, δηλαδή να συνεχίσει το σερί του και να κάνει το 5Χ5 στο πρωτάθλημα. Είναι μόνος πρώτος στη βαθμολογία, ρίχνει και... ματιές όμως στο τι κάνει ο Ολυμπιακός που βρίσκεται δύο βαθμούς πίσω του έχοντας βγάλει όμως ένα σαφώς δυσκολότερο πρόγραμμα. Οι Αλβες, Καράμπελας και Ενσαλίβα θα είναι οι απόντες για την ομάδα του Ντούσαν Μπάγιεβιτς, Χωρίς σημαντικές απουσίες ο Παναθηναϊκός, ο Χενκ τεν Κάτε θα παρατάξει την... κλασική ενδεκάδα, τουλάχιστον από το κέντρο και μπροστά.

Η προϊστορία: Στο κλασικό Αθηναϊκό ντέρμπι όλα είναι... ρευστά. Η παράδοση «γέρνει» λίγο προς την ΑΕΚ, οι αριθμοί όμως συγκλίνουν σε μεγάλο βαθμό. 20 νίκες για την Ένωση, 17 για τον Παναθηναϊκό και 13 ισοπαλίες, με τα τέρματα να είναι 58-55 υπέρ της ΑΕΚ. Καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να διατηρήσει το αήττητο για μεγάλο αριθμό αγώνων ενώ και στο σκορ η κατάσταση δεν... ξέφυγε παρά ελάχιστες φορές. Χαρακτηριστικό πως τόσο οι μεγαλύτερες νίκες του Παναθηναϊκού όσο και της ΑΕΚ είναι με διαφορά τριών τερμάτων και αυτές δεν εμφανίζονται και τόσο συχνά. Για τη ΑΕΚ υπάρχει το 4-1 το 1983 και το 3-0 της σεζόν 2005-06, για τον Παναθηναϊκό το 0-3 του 1986-87 και το πρόσφατο 1-4 το 2006-07. Τα τελευταία τρία παιχνίδια υπάρχει απόλυτη ισορροπία, με μία νίκη για κάθε ομάδα και μία ισοπαλία.

Το ερωτηματικό: Το απόλυτο των βαθμών του Παναθηναϊκού συνεχίζεται ή παίρνει τέλος;

Πέρυσι στο αντίστοιχο παιχνίδι: Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και η ΑΕΚ του Γιώργου Δώνη τότε, είχε επικρατήσει με 2-1. Η Ένωση προηγήθηκε 2-0 στο ημίχρονο με ένα καταπληκτικό σουτ του Εντίνιο στο 20ό λεπτό και το πέναλτι του Μπλάνκο στο 45, ο Παναθηναϊκός μείωσε στο τελικό 2-1 με το τέρμα του Καραγκούνη στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων του αγώνα.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ