Ηταν τέλος Ιουλίου του 2005. Στηθήκαμε και μεις στην τηλεόραση να δούμε την επιστροφή του Ζιοβάνι στην «Βίλα Μπελμίρο». Αντίπαλος η μισητή Κορίνθιανς. Το ματς ήταν το όνειρο κάθε «σαντίστα» που περίμενε καρτερικά την επιστροφή του «Μεσσία». Με τον Ζιό να κάνει μαγικά και να σκοράρει δυο φορές η Σάντος διέσυρε με 4-2 την Κορίνθιανς και οι φίλοι της ομάδας του λιμανιού το γιόρτασαν ως το πρωΐ.
Η χαρά όμως κράτησε λίγο. Λίγες μέρες μετά ο ρεπόρτερ του περιοδικού «Βέζα», Αντρέ Ριζέκ, αποκαλύπτει πως το ματς ήταν στημένο...Οχι από κάποια από τις δύο ομάδες αλλά από τον διαιτητή Εντίλσον Περέιρα ντε Καρβάλιο που μάζι με τον συνάδελφο του Πάουλο Ζοζέ Ντανελόν «μαγείρευαν» ματς, με ανύπαρκτα πέναλτι, εκνευρίζοντας και στην συνέχεια αποβάλλοντας ποδοσφαιριστές και με άλλα τρυκ που φαίνονταν καθόλα νόμιμα στην ροή του αγώνα. Ολα αυτά για λογαριασμό ομάδας «επενδυτών» που με πόνταραν «χοντρά πακέτα» σε ξένες εταιρείες καθώς την Βραζιλία το στοίχημα είναι απαγορευμένο. Για κάθε ματς οι δύο διαιτητές είχαν κέρδος 10.000 ρεάις (περίπου 4.000 ευρώ) έκαστος ενώ τα ποσά που κέρδιζε «η Μαφία της σφυρίχτρας» όπως έμεινε γνωστή η οργάνωση ήταν κατά πολύ μεγαλύτερα.

Η Μαφία κατάφερε αποδεδειγμένα να στήσει έντεκα ματς ενώ υπάρχουν υποψίες για πολλά ακόμα. Η CBF αποφάσισε την επάναληψη όλων των αγώνων και έβγαλε δια παντός από τους σχετικούς πίνακες τους δύο διαιτητές που παραμέμφθηκαν στην δικαιοσύνη. «Κερδισμένη» της όλης ιστορίας η Κορίνθιανς που στην επανάληψη του ματς με την Σάντος κέρδισε με 3-2 και την ήττα από την Σάο Πάουλο 3-2 την έκανε 1-1. Πρωταθλήτρια για το 2005 λοιπόν η «Τιμάο» του Τέβεζ, του Μασκεράνο και του Μαρσέλο Μάτος με έναν βαθμό περισσότερο από την Ιντερ που ακόμα φωνάζει.

Τώρα, τέσσερα χρόνια αργότερα και μετά από αρκετές αναστολές η απόφαση βγήκε. Και τι είπε; Οτι δεν βγαίνει άκρη και μπορεί να πάει στο αρχείο. Είπε πως το να φτιάχνεις αποτελέσματα, να εξαπατάς τον απλό φίλαθλο που πληρώνει εισητήριο ακόμα και τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή δεν είναι έγκλημα. Στην Γερμανία, σε παρόμοια περίπτωση και κατά την ίδια περίπου περίοδο, ο διαιτητής Ρόμπερτ Χόιζερ καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο ετών και πέντε μηνών. Αλλό Ευρώπη και άλλο Λατινική Αμερική θα μου πείς... Οπως και να έχει πάντως, νίκησαν για μια ακόμα φορά «αυτοί».

Στη σημαία της Βραζιλίας έχει πράσινο που συμβολίζει την πλούσια φύση, κίτρινο για το χρυσάφι, το μπλε του ουρανού και τα αστέρια του νότιου ημισφαιρίου όσα και οι πολιτείες της χώρας. Στην μέση μια κορδέλα γράφει «ordem e progresso» δηλαδή «τάξη και πρόοδος». Δυστυχώς είμαστε ακόμα μακριά από αυτό.
Nordestino από Hellas Brazil

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ