Το ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 12.9.09


Το βράδυ της Κυριακής στο ΟΑΚΑ θα διεξαχθεί το ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ηρακλή. Δείτε την ανάλυση του παιχνιδιού όπως την προσφέρει το Hellas Football Data.

ΑΕΚ-Ηρακλής
(Κυριακή 13/9, 21:15)

Το ματς: στην ΑΕΚ ασχολήθηκαν μέσα στην εβδομάδα με διοικητικά, με τον... Ζόνας και με πολλά ακόμα, ε , ήρθε η ώρα και για μπάλα. Εξάλλου η ΑΕΚ μπαίνει σε ένα πρόγραμμα ιδιαίτερα... έντονο, με Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις αλλά και δύο μεγάλα ντέρμπι μέσα στο Σεπτέμβριο και το παιχνίδι με τον Ηρακλή είναι απλώς η αρχή. Για αυτό και ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς δεν σκέφτεται τίποτα άλλο πέρα από τη νίκη που θα κρατήσει την ΑΕΚ ψηλά και θα της δώσει «άλλο αέρα» ενόψει των κολλητών αναμετρήσεων (μέσα σε 4 μέρες) με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Από την ο Ηρακλής δεν πάει σαν... πρόβατο στη σφαγή. Ο «γηραιός» ξεκίνησε καλά, με διπλό στην Κομοτηνή και ισοπαλία στο τοπικό ντέρμπι με τον Αρη και ένα θετικό αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ θα ήταν η καλύτερη απόδειξη για το νέο ξεκίνημα που επιχειρεί.
Η προϊστορία: Αν κοιτάξουμε την προϊστορία τότε οι φίλοι του "γηραιού" πρέπει να... τρομάξουν. Οι αριθμοί καταδεικνύουν συντριπτική υπεροχή της Ένωσης, που έχει κερδίσει σε 42 παιχνίδια, έχει φέρει ισοπαλία μόλις σε 3 παιχνίδια και έχει ηττηθεί άλλες τόσες φορές. Όσο για τα τέρματα... κρατηθείτε... 127-27 για την ΑΕΚ που αν κερδίσει σήμερα θα ξεπεράσει το τριψήφιο νούμερο διαφοράς τερμάτων στις συγκεκριμένες αναμετρήσεις. Για να γίνουν όλα αυτά είχε χρειαστεί η... καλή αρχή, με την ΑΕΚ να κερδίζει και τα 13 πρώτα παιχνίδια στην έδρα της από τη θέσπιση της Α εθνικής κατηγορίας το 1959, ενώ να σημειώσουμε πως οι αναμετρήσεις των δύο ομάδων από τότε είναι 47 και όχι 49. Αυτό διότι ο Ηρακλής την περίοδο 1980-81 έπαιζε στη Β' εθνική ενώ το 1986-87 ο αγώνας των δύο ομάδων δεν έγινε ποτέ, ούτε κάποια από τις δύο ομάδες πήρε το παιχνίδι στα χαρτιά, καθώς τόσο η ΑΕΚ όσο και ο Ηρακλής αλλά και οι περισσότερες Ελληνικές ομάδες απεργούσαν!

Το ερωτηματικό: Θα «μιλήσει» η ισχυρή παράδοση;

Πέρυσι στο αντίστοιχο παιχνίδι: Ένα γκολ του Σκόκο στο 14ο λεπτό είχε δώσει τη νίκη 1-0 στην ΑΕΚ.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ