Λ(ΟΥΦΟ)ΛΟΓΙΕΣ

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 31.10.08


Ο προπονητής δεν είναι Μαγκαϊβερ μάγγες...


Λίγο να λείψεις χάνεις την επαφή με την επικαιρότητα και είναι τέτοια τις τελευταίες μέρες που δεν ξέρεις με τι να πρωτοαρχίσεις; Με τις κατραπακίες του Βάζελου, με την κατάρευση του Δώνη, με τις εμπνεύσεις του Βαλβέρδε;

Μεγάλος τριγμός στην Παιανία μάγγες. Ούτε που το χωνεύουν οι πολυμετοχικοί αυτό που γίνεται, τόσα λεφτά ρίξαμε το καλοκαίρι και από τον Οκτώβρη άρχισε η γιούχα; Οι μισοί τα βάζουν με τον κατάσκοπο Football Manager που είναι κάτι σαν το Avatar του Τζίγγερ στην ΠΑΕ, πως οι επιλογές που έκανε ήταν κακές, πως δεν πήρε κεντρικό αμυντικό, η άλλη πλευρά τα ρίχνει στον Ολλανδό και τα ρίσκα που παίρνει. Πιάσε το αυγό και κούρευτο.

Και τι να πει ο φουκαράς ο Χεν Τενκ Κάτε, ο άνθρωπος τα έχει δει όλα! Ρωτάει τους παίκτες να ψηφίσουν αν θέλουν να παραμείνει ή όχι στο τιμόνι της ομάδας, μα είναι σοβαρά αυτά τα πράγματα; Βγαίνει ο Καραγκούνης και του λέει μίστερ είσαι απότομος με τους παίκτες και μερικοί το παίρνουν κατάκαρδα, τι να πει ο Γιώργαρος αλλά και τι να πει ο Τεν Κάτε. Τι να πει και ο Football Manager που ενόσω διαψεύει ότι έχει επαφές με τον Πρίγκηπα, κάποια πουλάκια τον είδαν να τρώνε μαζί το βράδυ της Τετάρτης.

Εντομεταξύ ο Πατέρας είναι στην μέση. Μπορεί να το παίζει σαν τον Μπάντ Σπένσερ, αλλά κατά βάθος γνωρίζει πως όταν ο Football Manager του ζητούσε φράγκα για κεντρικό, αυτός του έλεγε πως θα τον αναγκάσει να πουλήσει τα καράβια του. Λες και θα έπαιρνε την άμυνα της εθνικής Ιταλίας. Ούτε τους αντιβιωτικούς θέλει να απαγοητεύσει που έχουν ξενερώσει τα μάλα με το που μπλέχτικαν με το τόπι, ούτε τον Ξιφομάχο, ούτε φυσικά το φιλαράκι του.

Στην ΑΕΚ, όλοι φαίνεται να φταίνε εκτός από τον Γιώργο Δώνη. Δεν το χωράει ο νους του ανθρώπου αυτού πως τα συστήματα που επιλέγει, ο τρόπος που γυμνάζει την ομάδα δεν του πάνε. Η παρουσία του έχει περάσει σαν λαίλαπα μέχρι στιγμής. Πρόσφατα ξέγραψε και τον Ράμος που του έδωσε άδεια να βρει ομάδα στην Βραζιλία. Οι οπαδοί τον κράζουν, η διοίκηση τον στηρίζει και αυτός στην κοσμάρα του.

Άτυπο πόλεμο έχουν στήσει κατά την γνώμη του "Τραίνου" στην πλάτη της ομάδας και του ιδίου. Μάλιστα αυτός ο πόλεμος επεκτάθηκε και κατά τον κάμπο μεριά θεωρώντας πως ο Πηλαδάκης του χρωστάει χρήματα. Μόνο αυτό έλλειπε του Δώνη, να αρχίζει να ζητάει τα ρέστα από τον Πηλαδάκη. Αν συμπαθώ τον Κώστα ή όχι το ξέρετε, θεωρώ πως κακοπληρωτής δεν είναι πάντως.

καταστάσεις πανικού μάγγες, και αυτή η ανασφάλεια που αισθάνεται ο Δώνης είναι δυνατών να μην την μεταφέρει στην ομάδα; Είναι δυνατόν να είσαι συμπαίκτης με τον Ράμος, τον Ενσαλίβα, τον Εντίνιο και να μην νιώθεις παραγκωνισμένος; Μου αρέσει που θέλει να αλλάξει νοοτροπία στην ομάδα ο Δώνης και γι΄αυτό το λόγο στο ματς με τον Εργοτέλη που έρχεται φουριόζος από το διπλό, θα παρατάξει την ίδια ενδεκάδα με το ματς στην Φυλή.

Για τον Δώνη θα πω το εξής. Έχει το στυλ του προπονητή που φτιάχνει ομάδες που θα παίζουν όπως θέλει και όπως σκέφτετε ο ίδιος. Δεν γουστάρει τις ατομικές εξάρξεις, ούτε τις βεντέτες. Το να πετύχεις κάτι τέτοιο όμως σε μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό είναι από δύσκολο έως ακατόρθωτο. Ο Δώνης πάντως δήλωσε ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας με την Νέα Ιωνία...

Στον γαύρο ούτε που ξέρουν τι τους συμβαίνει, ούτε μπορούν να πάρουν αποφάσεις. Υπάρχει ένας προβληματισμός για τις εμφανίσεις της ομάδας και για το ότι ο Βαλβέρδε ακόμα δεν έχει καταφέρει να εκμεταλευτεί τις δυνατότητες των ποδοσφαιριστών του. Φαίνεται πως πολλά θα κριθούν για την πάρτη του μετά το ντέρμπι. Είναι φανερό πως ο Βάσκος θέλει να δώσει την δική του ταυτότητα στον γαύρο. Είναι διατεθιμένοι να κάνουν υπομονή; Θα τον στηρίξουν; Ή θα του δώσουν τα παπούτσια στο χέρι πριν τα Χριστούγεννα;

Απ' όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, ο Βαλβέρδε τον τελευταίο καιρό έχει δεχθεί πιέσεις. Αρκετοί παίκτες, παλαιότεροι και μη, ζητάνε περισσότερο χρόνο συμμετοχής, κάποια ατού δεν τραβάνε, ενώ υπάρχουν και παίκτες στο ρόστερ που δεν τους υπολογίζει ο Βαλβέρδε. Είναι και οι τραυματισμοί, άστα να πάνε.

Αυτό το τελευταίο που το πάτε δηλαδή, πέρυσι είχε τόσες θλάσεις ο γαύρος και έφταιγε ο Λεμονής που έκαψε τους παίκτες έλεγαν οι "Φωστήρες". Φέτος τι φταίει; Η καραμέλα έχει παλιώσει.

Ο Βαλβέρδε πάντως λένε σκέφτεται πως θα ξυπνήσει τον εγωϊσμό της ομάδας του. Ζήτω που καήκαμε δηλαδή! Άντε να αρχίσει να παίζει εγωϊστικά ο Γκαλέτι, ο Λέτο, ο Μπελούτσι, ο Κοβάσεβιτς, ο Ντίογκο και ο Ντουντού. Ωραία ομάδα θα έχει τότε ο γαύρος, θα πρέπει να παίζει με 6 μπάλες.

Τελικά τι θα γίνει με τα αριστερά μπακ στον γαύρο ρε μάγγες. Ο Ντομί είναι για να φεύγει το καλοκαίρι, ο Ραούλ Μπράβο το ίδιο και ο Λεονάρντο όλο τραυματισμούς βγάζει. Μήπως και γι' αυτό φταίει ο Λεμονής; Λέτε να είναι σύμπτωση που παίζουν στην ίδια θέση; Λέτε να συνομωτεί όλο το σύμπαν όπως λέει ο Κοέλιο για να παίζει ο Τοροσίδης αριστερό μπακ;

Πάντως μάγγες για να πιάσει προπονητής στην Ελλάδα, εκτός από διπλωματικές ικανότητες πρέπει να έχει και γερό στομάχι. Σκληρό πρωτάθλημα το άτιμο και όλοι περιμένουν με πορδές να βάψουν αυγά. Περιμένουν αποτελέσματα, θέαμα και καλή απόδωση δίχως να ρίχνουν το μαρούλι στη σαλάτα, ενώ θεωρούν πως ο προπονητής είναι κάτι σαν τον μαγκαϊβερ.

Τώρα αν ο Κουτσιανικούλης είναι ο Έλληνας Μέσι, φταίγω εγώ να πω πως όσα δεν φτάνει η Αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια; Με αυτόν τον τρόπο βλέπετε πόσο κοντόφθαλμα κρίνουν έναν ποδοσφαιριστή. Ανεξάρτητα από το ταλέντο του Κουτσιανικούλη, η παρομοίωση έγιμε με βάση την εξωτερική του εμφάνιση. Είμαι σίγουρος πως οι περισσότεροι από αυτούς, δεν έχουν ιδέα από το τόπι, και με την Κουλιανού να έμοιαζε ο Κουτσιανικούλης, πάλι τα ίδια θα έλεγαν, άσχετα αν η Βικυ παίζει καλή μπάλα αλλού.

Μαθαίνω πως στο μάτι του κυκλώνα έχει μπει ο Σεμπάστιαν Λέτο. Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής ξέρω πως γουστάρει, τον γουστάρουν και οι οργανωμένοι, αλλά αν ρωτήσετε τον Βαλβέρδε, θα σας πει ότι αν ήταν στο χέρι του, τον Δεκέβρη ο Αργεντίνος θα την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια. Βλέπετε όμως πως στο Βαλβέρδε, δεν έκατσε καθόλου η περίπτωση του Όσκαρ και πλέον ο λόγος του για τις μεταγραφές περνάει στα ψιλά.

Ένας μύλος τίνει να γίνει με τα τηλεοπτικά. Εκεί που φαινόντουσαν πως ο γαύρος είναι ο κακός της υπόθεσης, να σου πετάχτηκε και ο Πανόπουλος, ενώ ακούστηκε πως και ο Ζαγοράκης θέλει παραπάνω φράγκα για να παραμείνει. Λένε μάλιστα πως η ΕΡΤ σκοπεύει να προσφέρει περισσότερα από 4εκάτ. ευρώ το χρόνο στον ΠΑΟΚ για τα τηλεοπτικά του δικαιώματα. Αν το καταφέρει αυτό μάγγες, τινάζεται στον αέρα όλη η συμφωνία. Μιλάμε για μεγάλο μπαμ, Όλοι θα θελήσουν να πάρουν περισσότερα από την Nova. Σου λέει αν το μερτικό έβγαινε για 2εκάτ. στους μικρούς, τώρα που έφυγε ο γαύρος και ο ΠΑΟΚ, θα μας δώσετε τα περισσεύματα;

Τον Ροϊ Μακάϊ λένε στην πιάτσα πως θέλει να ψήσει για να κατηφορήσει στην Παιανία ο Τεν Κάτε. Κανέναν αμυντικό θα ζητήσει να του πάρουν;

Παράταση ζωής πήρε ο Σκόρδας και ο Κίκε Φερνάντεζ με την νίκη επί του γαύρου. Υπάρχει κανένας που αμφιβάλει ότι θα υπήρχε πρόβλημα αν ο αγώνας έληγε με διπλό;

Εδώ που τα λέμε και ο Ηρακλής και ο Πεντράθα πήραν ανάσα με την ισοπαλία στο ΟΑΚΑ, Ρε μπας και το Σάββατο του Λαζάρου είναι μεταφερόμενη εορτή;

Κεντάει ο Ρεκόμπα, κεντάει ο Πανιώνιος. Τελικά αυτό που έλειπε στην ομάδα του Έβαντ Λίνεν ήταν ο Σολίστ. Μεγάλος παίκτης ο Ρεκόμπα, αλλά δεν είναι παράξενο που δεν τον ήθελε καμιά ομάδα στο καμπιονάτο, ενώ και στην ευρώπη δεν είχε σοβαρές προτάσεις; Μέχρι και στον γαύρο τον πρότειναν όπως και στην ΑΕΚ. Αλλά τυχερός ήταν ο Πανιώνιος που τον τσίμπησε. Μένει να δούμε μόνο, πόσο διάρκεια θα έχει ο Ρεκόμπα και ο Πανιώνιος. Λέτε να είναι αυτή η ομάδα που θα αναστήσει τον βάζελο μετά το αυριανό παιχνίδι;

Το τελευταίο το ανέκδοτο το ακούσατε; Πρόεδρος του ΟΦΗ παραμένει ο Φανούρης Βατσινάς, μετά την τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΑΕ.

Και ο Καρβαλιάλ είναι υπ΄ατμόν. Οι κεραίες μου λένε πως οι μεγαλομέτοχοι του Αστέρα, έχουν χτυπήσει την πόρτα του Μπάγιεβιτς, αλλά μέχρι στιγμής έχουν συναντήσει αρνήσεις. Κάτι μου λέει πως τις επόμενες εβδομάδες θα έχουμε εξελίξεις σε αυτή την υπόθεση.

Όσον αφορά την Skoda Ξάνθη, μην φοβόνται τίποτα οι Ακρίτες, Όσο είναι σε φόρμα ο Πανόπουλος με τις ανακοινώσεις του, η ομάδα θα πηγαίνει κουπί. Θα του κάνω μια πρόταση να φτιάξει ένα blog, θα μαζέψει όλο το χαρτί σας λέω!

Για τον Κοτσιανικούλη πάντως δεν ξέρω αν θα γίνει κάτι με τον γαύρο, ούτε για τον Καστίγο, αυτό που έχουν συλλάβει οι κεραίες μου είναι πως κάποιοι στον Πειραιά, ξεψαχνίζουν τους όρους του συμβολαίου του Παπ. Αλλά εδώ είναι το μεγάλο μυστικό, έχει ρίξει τέτοιο τυράκι ο βάζελος στην φάκα, που αν τσιμπήσει ο γαύρος, ίσως να έχουμε σκηνές ροκ μεταξύ των δύο αιωνίων. Ειδικά αν ο Παπ θεωρηθεί κλεισμένος στον γαύρο πριν από το μεγάλο ντέρμπι.
ΛΟΥΦΑΣ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ