Το ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 17.10.08

ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός (Κυριακή 19/10, 19:00)

Το ματς: Μεγάλο ματς. Από πολλές απόψεις και όχι μόνο λόγω ονομάτων. Ο πιο δυνατός και φιλόδοξος ΠΑΟΚ των τελευταίων ετών, απέναντι στον Παναθηναϊκό που ανεβαίνει ξανά στη Θεσσαλονίκη στην οποία έχει ήδη νικήσει φέτος (1-2 τον Αρη). Τα προγνωστικά απλώς... απαγορεύονται, η Τούμπα θα είναι ξανά ασφυκτικά γεμάτη, ο Φερνάντο Σάντος θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό από τον οποίο πέρασε αλλά δεν... ακούμπησε. Ο Παναθηναϊκός μάλλον θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Σίλβα που ερχόμενος από τις υποχρεώσεις της εθνικής Βραζιλίας, κατά τα φαινόμενα, θα προφυλαχθεί ενόψει Βέρντερ, ενώ γενικά οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να προετοιμαστούν με τον καλύτερο τρόπο εξαιτίας της απουσίας πολλών διεθνών στο μεγαλύτερο μέρος της εβδομάδας. Παιχνίδι... κομβικό και για τους δύο. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να αποδείξει πως όχι μόνο... θέλει αλλά και μπορεί, ο Παναθηναϊκός δεν επιθυμεί να χάσει επαφή με την κορυφή και οφείλει να το καταφέρει βγάζοντας ένα πρόγραμμα-φωτιά το επόμενο χρονικό διάστημα σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Η προϊστορία: 24 νίκες για τον ΠΑΟΚ, 14 για τον Παναθηναϊκό, με 11 παιχνίδια να λήγουν ισόπαλα. Ο δικέφαλος προηγείται στα τέρματα με 69-48 και είναι η ομάδα που έχει πετύχει τις μεγαλύτερες νίκες στα εν λόγω παιχνίδια, τα δύο 4-1 που σημείωσε επί των «πράσινων» στις σεζόν 1987-88 και 2002-03. Η κατάσταση πάντως στα τελευταία δέκα παιχνίδια είναι σχεδόν ισορροπημένη, με ελαφρύ προβάδισμα του Παναθηναϊκού, που έχει 4 νίκες, έναντι 3 του ΠΑΟΚ και με 3 παιχνίδια να ολοκληρώνονται χωρίς νικητή.

Το ερωτηματικό: Πόσα χρόνια είχε να υποδεχθεί ο ΠΑΟΚ τον Παναθηναϊκό έχοντας... από κάτω τους «πράσινους» στη βαθμολογία;

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ