Το ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 31.10.08

Πανιώνιος-Παναθηναϊκός (Σάββατο 1/11, 19:00)

Το ματς: Μεγάλο τεστ και για τους δύο το Σάββατο στη Νέα Σμύρνη. Παιχνίδι αποδείξεων για τον Πανιώνιο, που θέλει να δώσει συνέχεια στις καλές εμφανίσεις και στις νίκες της... Ρεκόμπα-Εστογιάνοφ εποχής. Οι «κυανέρυθροι» προέρχονται από τρεις συνεχόμενες νίκες σε πρωτάθλημα και κύπελλο και με «βαριά όπλα» τους δύο Ουρουγουανούς θα προσπαθήσουν για το καλύτερο απέναντι σε έναν μεγάλο, αλλά... πληγωμένο αντίπαλο. Αυτό ακριβώς είναι ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή. Τίποτα δεν πάει καλά στην Παιανία. Συνεχόμενα άσχημα αποτελέσματα, προπονητής που... ρωτάει τους παίκτες του αν θέλουν να παραιτηθεί, βασικοί παίκτες που δεν τραβάνε, διοίκηση και κόσμος σε σύγχυση. Όλα αυτά μέσα στο πιο κρίσιμο αγωνιστικό κομμάτι της περιόδου, με δύσκολα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη. Το σοκ από τον Εργοτέλη έχει ταρακουνήσει τους πάντες στον Παναθηναϊκό που γνωρίζει καλά πως πρέπει να δείξει διαφορετικό πρόσωπο αν θέλει να φύγει με τους τρεις βαθμούς με τη Νέα Σμύρνη. Το «θηρίο» είναι πληγωμένο, αλλά όπως γνωρίζουμε είναι και... επικίνδυνο, σε ένα κομβικό παιχνίδι για τους «πράσινους»: Αν φύγουν με τη νίκη, κερδίζουν χρόνο και... ελπίδες, αν ηττηθούν ίσως η συνάντηση με τον Πανιώνιο αποτελέσει προάγγελος σημαντικών εξελίξεων στο «τριφύλλι».

Η προϊστορία: Εκπληκτική προϊστορία έχει ο Παναθηναϊκός μέσα στο «σπίτι» του Πανιωνίου, αφού τον έχει κερδίσει 25 φορές, έχει φέρει 17 ισοπαλίες και έχει ηττηθεί μόλις 5 φορές, με τα τέρματα να είναι 86-38. Χαρακτηριστικό της κυριαρχίας του Παναθηναϊκού, το γεγονός ότι η περσινή του ήττα στη Νέα Σμύρνη ήταν μόλις η πρώτη του στο συγκεκριμένο γήπεδο επί καταβολής επαγγελματικού ποδοσφαίρου! Οι φιλοξενούμενοι, μάλιστα, είχαν «τρέξει» ένα σερί 7 σερί νικών, από το 1993-94 έως και το 2000-01, ενώ από τις 25 νίκες τους ξεχωρίζουν τα δύο 0-6 των περιόδων 1972-73 και 1994-95.

Το ερωτηματικό: Σαν... αναβίωση κλασικού ντέρμπι της Λατινικής Αμερικής, θα επικρατήσουν οι Ουρουγουανοί των γηπεδούχων ή οι Βραζιλιάνοι των φιλοξενούμενων;

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ