Το ντέρμπι της 7ης Αγωνιστικής

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 24.10.08

ΑΡΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
(Κυριακή 26/10, 19:00)
Το ματς: Το ντέρμπι της αγωνιστικής. Ο Αρης υποδέχεται τον Ολυμπιακό που προέρχεται από άλλο ένα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι, την Πέμπτη, στο «Αλί Σαμί Γεν» κόντρα στη Γαλατάσαραϊ. Το πιο δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι για τους «ερυθρόλευκους» έως τώρα στο πρωτάθλημα, που πέρα από την κούραση από τον αγώνα του ΟΥΕΦΑ, θα παραταχθούν ξανά με αρκετές και... γνωστές απουσίες (Τζόρτζεβιτς, Λεονάρντο, Στολτίδης, Ντουντού). Ό,τι καλό έχει κάνει ο Αρης φέτος είναι μέσα στο γήπεδό του, όπου νίκησε Λεβαδειακό και Ηρακλή χωρίς να έχει καταφέρει να μαζέψει ούτε πόντο εκτός έδρας, ενώ έχει ηττηθεί και στο «Κλεάνθης Βικελίδης» από τον Παναθηναϊκό. Αγώνας crash-test για τον Ολυμπιακό σε μία δύσκολη έδρα, με τους πρωταθλητές να γνωρίζουν πως αν βγουν αλώβητοι από αυτό το παιχνίδι αλλά και από το «αιώνιο» ντέρμπι στο ΟΑΚΑ που ακολουθεί σε 15 μέρες, θα έχουν κάνει ιδανικό πρώτο γύρο. Οι γηπεδούχοι αναγνωρίζουν τις δυσκολίες του αγώνα, ψάχνουν όμως... απεγνωσμένα τους βαθμούς, αφού η 10η θέση και η συγκομιδή των μόλις 6 πόντων δεν είναι και ό,τι... ονειρευόντουσαν μετά τη διεξαγωγή των πρώτων 6 αγωνιστικών.

Η προϊστορία: Οριακό προβάδισμα Ολυμπιακού, με την προϊστορία να δείχνει πως τα παιχνίδια του Αρη με τους «ερυθρόλευκους» στη Θεσσαλονίκη είναι πραγματικά ντέρμπι. 14 οι νίκες για τον Ολυμπιακό, 13 για τον Αρη και 20 αναμετρήσεις έληξαν με ισόπαλο αποτέλεσμα. Τα τέρματα 52-44 υπέρ των «κόκκινων». Είναι χαρακτηριστικό πως μόνο στα 9 από τα 47 παιχνίδια που προηγήθηκαν, μία από τις δύο ομάδες κέρδισε με διαφορά δύο γκολ και άνω. Μεγαλύτερη νίκη του Ολυμπιακού το 1-5, στην τελευταία αγωνιστική της περιόδου 2001-02. για τον Αρη ξεχωρίζει η επικράτηση με 4-2 τη σεζόν 1967-68.

Το ερωτηματικό: Πόσο θα αντέξει ο Ολυμπιακός, όντας «λαβωμένος» και δίνοντας δύο ιδιαίτερα δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια σε διάστημα τεσσάρων ημερών;


ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ