Ρώμη: η πόλη του Θρύλου!

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 29.11.07

Τελικά η Ρώμη πρέπει να είναι μια πόλη που ταιριάζει πολύ στον Ολυμπιακό. Δεν ήταν μόνο το χθεσινό αποτέλεσμα στο Champions League αλλά αν ανατρέξουμε στο παρελθόν θα δούμε πως κατάφερε να αποσπάσει ισοπαλία από την Ρώμα αλλά και ο μπασκετικός Ολυμπιακός να στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης με αντίπαλο την Μπαρτσελώνα.
Στο χθεσινό παιχνίδι, ο Ολυμπιακός της Ευρώπης, παίζοντας με αρετή και τόλμη όπως αναφέραμε, με τσαμπουκά και πάθος, έκανε το δεύτερο "διπλό" στο Champions League, νικώντας την Λάτσιο μέσα στο "Ολίμπικο" με 1-2.
Οι "λατσιάλι" προηγήθηκαν στο 30 με αντικανονικό γκολ του Πάντεφ, όταν ο Ρόκι έδωσε πάσα στον Πάντεφ, ενώ αυτή είχε περάσει πεντακάθαρα από την γραμμή του άουτ και ο φορ της Λάτσιο έκανε το 1-0.
Οι ερυθρόλευκοι ανασυντάχθηκαν και τα αμέσως επόμενα λεπτά επισκέπτηκαν αρκετές φορές την εστία της Λάτσιο, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Λούα-Λούα βρέθηκε έξω από την περιοχή, πάσαρε στον Στολτίδη, αυτός με την μία έδωσε δεξιά στον Γκαλέτι, ο οποίος με δυνατό σουτ στην κλειστή γωνία του Μπαλότα, ισοφάρησε σε 1-1.
Στα λεπτά που απέμειναν μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, οι δύο ομάδες έπαιξαν αρκετά προσεκτικά και δεν δημιούργησαν σημαντικές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες.
Στην επανάληψη η Λάτσιο μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και στα πρώτα δέκα λεπτά, έδειξε πως θέλει να πάρει τα ινία του αγώνα και έπειτα από κόντρες βρέθηκε κοντά στην επίτευξη του δεύτερου τέρματος όμως ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού κατάφερε να εξουδετερώσει τους κινδύνους.
Στο 56ο λεπτό ο προπονητής του Ολυμπιακού πέρασε στον αγώνα τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς στην θέση του Λούα-Λούα και στο 64' η κίνηση του αυτή αποδείχθηκε σωστή όταν έπειτα από καταπληκτική κεφαλιά του Στολτίδη στον Τζόρτζεβιτς που βρισκόνταν στην αριστερή πλευρά της επίθεσης, ο αρχηγός του Ολυμπιακού κινήθηκε προς την εστία και έκανε παράλληλη σέντρα στον Κοβάσεβιτς, ο οποίος βρέθηκε μέσα στην μικρή περιοχή και με δυνατό σουτ πάνω στην κίνηση έκανε το 1-2 και το "Ολίμπικο" πήρε φωτιά από τους ερυθρόλευκους πανιγυρισμούς των 8000 Ελλήνων φιλάθλων. Δύο λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός πλησίασε και σε τρίτο τέρμα όταν ο Γκαλέτι δεν κατάφερε να ισορροπήσει μέσα στη μεγάλη περιοχή έπειτα από σέντρα του Τζόρτζεβιτς.
Στην συνέχεια του αγώνα, οι Ιταλοί προσπάθησαν να ισοφαρρήσουν, και λίγο έλειψε να το κάνουν στο 73 με κεφαλιά του Στεντάρντο, η οποία κατέληξε άουτ. Στο 75' λεπτό ο προπονητής του Ολυμπιακού έκανε άλλη μια αλλαγή που ευνόησε τον Ολυμπιακό. Στην θέση του Χρήστου Πατσατζόγλου που έδωσε πολλές μάχες στον χώρο του κέντρου, πέρασε ο Κώστας Μενδρινός, ο οποίος κατάφερε να κρατήσει την μπάλα, να κερδίσει φάουλ και να αποφορτίσει την πίεση στο κέντρο των Ιταλών. Στον χρόνο που απέμεινε μέχρι το τέλος, ο Ολυμπιακός αρκετά συγγεντρωμένος δεν επέτρεψε στην Λάτσιο να δημιουργήσει φάσεις και έφτασε δίκαια στο 1-2. Πλέον οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται στην δεύτερη θέση του 3ου γρουπ με 8 βαθμούς και θα δώσουν τον τελευταίο αγώνα για τη φάση των ομίλων στους στο γήπεδο "Γ.Καραϊσκάκης" με αντίπαλο την Βέρντερ Βρέμης.

Μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής του Ολυμπιακού δήλωσε:

""Νομίζω ότι ήταν ότι καλύτερο για εμάς. Θέλαμε να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε στα ευρωπαϊκά παιχνίδια και πετύχαμε τον πρώτο στόχο μας. Ήταν καλή μέρα για εμάς γιατί αυτή η ομάδα δείχνει πολύ καλό πρόσωπο στα Ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Είχαμε μελετήσει τα παιχνίδια της Λάτσιο με τη Βέρντερ και τη Ρεάλ στο "Ολίμπικο" και στόχος μας ήταν να τους βγάλουμε εκτός ρυθμού, ώστε να τους αναγκάσουμε να παίξουν μόνο με μεγάλες μπαλιές. Στο πρώτο μέρος όμως μείναμε λίγο πίσω.

Στην επανάληψη βελτιωθήκαμε και αν δεν κάναμε κάποια λάθη θα μπορούσαμε να είχαμε δημιουργήσει παραπάνω φάσεις. Στο πρώτο γκολ η μπάλα είχε βγει άουτ καθαρα κι αυτή η φάση μας έβγαλε από τα νερά μας. Ευτυχώς αντιδράσαμε γρήγορα και αυτό ήταν σημαντικό. Χρειαζόμασταν το κάτι παραπανω επιθετικά, ενώ κλειδί για την νίκη ήταν ότι το δημιουργικό τους παιχνίδι το έκαναν οι στόπερ.

Ξέραμε ότι με νίκη μπορούσαμε να πάρουμε την πρόκριση. Τώρα έχουμε ένας ματς και πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι είναι πολύ δύσκολο. Το έχω ξαναπεί πως είναι επικίνδυνο να παίζουμε για δύο αποτελέσματα.

Η κίτρινη του Τζόλε ήταν πλήγμα για εμάς. Ο διαιτητής αυστηρός αλλά και γενικά είχαμε κάποια προβλήματα. Έχουμε χρόνο να σκεφτούμε το επόμενο ματς, είναι σημαντική απώλεια του Τζόλε θα προσπαθήσουμε να την καλύψουμε. Ο κόσμος έχει πιστέψει στην ομάδα κι η συμμετοχή του σήμερα ήταν σημαντική. Μας έσπρωξε και αυτό θα κάνει και με την Βέρντερ.

Αλλάξαμε τελείως την φιλοσοφία των προγηούμενων ετών. Η ομάδα ήθελα να στηρίζεται στο σύνολο γιατί μόνο έτσι μπορείς να τα καταφέρεις στο Champions League. Πιστεύω πως στα επόμενα 3-4 χρόνια με λίγες προσθήκες, μπορεί να γίνει ομάδα που να υπολογίζεται στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Είμαστε σε διαδικασία συνεχόμενων αγώνων, το πρωτάθλημα είναι μεγάλος στόχος, όμως τώρα χτίζεται η ομάδα και είναι λογικό να υπάρχουν οι αυξομειώσεις"


Λάτσιο (Ντέλιο Ρόσι): Μπαλότα, Στεντάρντο, Κολάροφ (64' ντε Σιλβάστρι), Μουταρέλι (71' Μεγκνί), Μαουρί, Σιβίλια, Ρόκι, Πάντεφ, Λεντέσμα, Μουντιγκαγί, Μπεχραμί (75' Σκαλόνι)

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Ζεβλάκοφ, Αντζας, Πάντος, Πατσατζόγλου (75' Μενδρινός), Λεντέσμα, Στολτίδης, Γκαλέτι, Τζόρτζεβιτς (90+ Μήτρογλου), Λούα Λούα (56' Κοβάτσεβιτς

Διαιτητής: Χάουαρντ Γουέμπ (Αγγλία)
Γήπεδο: Ολίμπικο

Βίντεο: Οι καλύτερες φάσεις του αγώνα και τα γκολ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ