Λ(ΟΥΦΟ)ΛΟΓΙΕΣ

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 2.11.07


Μην τα θέλετε όλα στο πιάτο...





Μίλησα με έναν φίλο μου Πορτογάλο που μου είπε την άποψη του για κάποιους παίκτες που αγωνίζονται στο Ελληνικό πρωτάθλημα και είχαν ένα πέρασμα από την Πορτογαλία. Ομως αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν η απορία του γιατί ο Φερνάντο Σάντος είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στην χώρα μας. Ο Pendro μάλιστα θεωρεί πως ο Φερνάντο Σάντος είναι κακός προπονητής και από τους χειρότερους που πέρασαν από τον πάγκο της Μπενφίκα τα τελευταία χρόνια. Πως λοιπόν τον αγαπάτε τόσο στην Ελλάδα μου είπε...

Αντίθετα για τον Κωστάκη τον Κατσουράνη είπε τα καλύτερα λόγια, Τρομερός παίκτης και βράχος στο κέντρο. Κάτι τέτοια ακούει ο Ντέμης και τα παίρνει στην κράνα, έχω την εντύπωση πως αν ο παίκτης δούλευε με τον Φερέρ, ο Ντέμης θα τον έδινε με τα τριπλάσια.

Εδώ που τα λέμε όμως η ΑΕΚ κινείται με τα γκάζια της Μπενφίκα. Και οικονομικά και ως προς το έμψυχο δυναμικό. Για δείτε Μανού, Μαντούκα, Μορέτο. Τρια Μ δηλαδή όπως το γράμμα της Μπενφίκα και αυτό από Μ αρχίζει. Ο Pedro που λέτε μου είπε πως ο Μαντούκα είναι μακράν ο καλύτερος από τους τρεις. Γρήγορος και τεχνίτης που βγάζει θετική ενέργεια στο γήπεδο. Θα τον ήθελε μάλιστα και αναπληρωματικό στην φετινή ομάδα της Μπενφίκα. Για τον Μανού μου είπε πως έχει μείνει στάσιμος. Παίκτης με μεγάλα φυσικά προσώντα όπως η δύναμη και η ταχύτητα όμως ο τρόπος παιχνιδιού του είναι προβλέψιμος. Κάνει την ίδια κίνηση και θα πρέπει να βελτιωθεί σημαντικά. Για τον Μορέτο βέβαια ήταν ειλικρινείς. Αυτός ο γκολκίπερ είναι ικανός για το καλύτερο και το χειρότερο. Μπορεί να κάνει την απόκρουση του αιώνα και να φάει το πιο φάβα γκολ που θα γίνει φάρσα στο διαδύκτιο.

Μιας και κάναμε αναφορά για γκολκίπερ, με διαφορά από τους τερματοφύλακες της νέας γενιάς, ο Μιχάλης Σηφάκης φαίνεται να ξεχωρίζει. Όμως θέλει αρκετή δουλειά, ταλέντο έχει, προσόντα έχει και θα πρέπει να εκμεταλλευτεί την κάθε ευκαιρία που του δίνει ο Λεμονής. Αλλιώς θα τον φάει η μαρμάγκα, που έχει την τάση να κατοικεί περισσότερο στην ομάδα του Πειραιά παρά στους υπόλοιπους συλλόγους.

Θετικές εντυπώσεις άφησε και ο Κώστας Μήτρογλου, ο οποίος αποτελεί ανακάλυψη του Λεμονή. Μαθαίνω μάλιστα πως ο Όττο σκέφτεται να τον καλέσει στην Εθνική. Έχει όλα τα προσώντα το παλικάρι και το κυριότερο «Έχει και την γερμανική κουλτούρα» που γουστάρει ο Όθωνας.

Αυτό βέβαια είναι μια καλή δικαιολογία γιατί με βάση αυτή τη λογική θέση στην ομάδα θα είχε και ο Γραμμόζης.

Είδε τα σκούρα ο Ζαγοράκης και έβαλε τον κόσμο μπροστά να βγάλει τον φίδουκλα από την τρούπα όμως κοροϊδα πιάστηκαν οι Παοκτζήδες που ζήτησαν ευνοϊκες ρυθμίσεις για το χρέος. Κανονικά έπρεπε να ζητήσουν γήπεδο, αεροπλάνα, αυτοκίνητα και 4 δισεκατομμύρια δολάρια....

Αμφιβάλει κανείς πως δεν τα τους τα δόκουνε;

Όπως μαθαίνω αγαπητοί μου φίλοι, Ο Τάκης Λεμονής είναι φανατικός αναγνώστης του Λιακόπουλου. Μάλιστα στην προσπάθεια του να δώσει ένα νέο αγωνιστικό πνεύμα για τους ενχώριους αγώνες του Ολυμπιακού, διαβάζει εξονυχιστικά το μπεστ σέλερ. «Το ξύπνημα της κόκκινης Αρκούδας»

Και μιας και πιάσαμε κατά Ρωσία μεριά, βλέπω τον φίλτατο Ντμίτρι Σέλουκ να έρχεται τον Δεκέμβρη για να λύσει το συμβόλαιο του Μάρκο Νε. Ο Ιβοριανός θέλει, προσπαθεί αλλά δεν μπορεί, ενώ όποτε τραυματίζεται μένει εκτός αντί για μια εβδομάδα έναν ολόκληρο μήνα. Να είναι καλά ο Σόλιντ βέβαια που φόρτωσε τον Σωκράτη με ένα μεγάλο συμβόλαιο μιας ακόμη ταλεντάρας.

Ο Σόλιντ βέβαια ετοιμάζεται να αφήσει για δεύτερη φορά στα κρύα του Λουτρού την Γάνδη και οδεύει προς τα πάτρια εδάφη. Στο Τρονχαϊμ του έχουν τάξει υψηλό μπάτζετ για την δημιουργία της νέας Ρόζερμποργκ. Εγώ θέλω να ρωτήσω το εξής: Θα θελήσει να πάρει μαζί του Τον Μπόρχα, τον Νέ και κάποια άλλα παιδιά που φέσωσε στον Θρύλο;

Το καμπανάκι έχει ήδη χτυπήσει και για μερικούς από τους νέους παίκτες του γαύρου. Ήδη υπάρχει αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Νούνιες, ο οποίος δικαιωματικά ζήτησε ένα χρονικό περιθώριο για να προσαρμοστεί, αλλά και για τον Αρτσούμπι ο οποίος είχε να αγωνιστεί έξι μήνες λόγο των γνωστών προβλημάτων με τον προπονητή του στην Λανούζ.

Φοβάμαι όμως πως ειδικά ο Ροντρίγκο, αν δεν πιάσει τους προσεχείς μήνες θα πεί adios στην Ελλάδα. Όπως λέει μια παροιμία «Είναι πολλά τα λεφτά Άρη» για την μεταγραφή του πρέπει να δώσει ο Σωκράτης 2,5μύρια.

Πάντως περισσότερο απ’ όλους για να πιάσουν αυτοί οι παίκτες στον Ολυμπιακό θέλει ο Ίβιτς και όχι ο Λεμονής. Ξέρετε τι είναι να του χρεώσουν δυο δαπανηρές μεταγραγραφές ως πατάτες; Πανηγύρια θα κάνει ο μπάρμπα Γιώργος, ενώ το άλλο που δεν ήθελε ο Σέρβος είναι να του βάλουν κανένα καπέλο που να ελέγχει το πότε, το πως και το γιατί.

Η στάση πάντως του Λεμονή είναι αξιέπαινη. Άλλα του είχε τάξει ο πρόεδρος, άλλα του έφερε ο Ίβιτς αλλά δεν είπε κουβέντα. Κύριος με τα όλα του και έχει βάλει το κεφάλι κάτω και δουλεύει ασταμάτητα. Και αυτό δεν έχει περάσει απαρατήρητο από την διοίκηση, άσχετα αν μερικές «Ολυμπιακάρες» έχουν λόγο να τον φάνε.

Υπάρχει και μια έτοιμη λύση από τα σπλάχνα της ομάδας, που έχει το ίδιο όνομα με τον τύπο που έκανε προ μερικών εβδομάδων δηλώσεις από το νησί του Ποπόφ...

Αλλά και εκείνος όμως, δεν γουστάρει τέτοιες καταστάσεις, προτιμά να ασχοληθεί με το έργο που του έχει ήδη ανατεθεί...

O Perdo μου μίλησε και για τον Καραγκούνη, τον Πεσεϊρο και τον Ντογιέ. Για τον τυπάρα όμως δεν χρειάζεται να σας πω κάτι, γνωστή η αξία του. Για τον Ντογιέ είπε όμως κάτι σημαντικό. Πρόκειται για προικισμένο ποδοσφαιριστή, δυνατό, γρήγορο και τεχνίτη ο οποίος όμως έχει δυο βασικά προβλήματα. Αστάθεια στην απόδωση του και δημιουργεί καταστάσεις όταν δεν είναι βασικός. Γι' αυτό άλλωστε άλλαζε τις ομάδες σαν τα πουκάμισα στην πορτογαλία.

Για τον δε Πεσεϊρο μου είπε, πως είναι γνώστης του αθλήματος, όμως δυσκολεύεται να κρατήσει τις ισορροπίες στα αποδυτήρια. Η ομάδες του ξεκινάνε καλά, με την πρώτη στραβή όμως θέλει να πάρει ακραία μέτρα και εκεί χάνει το μπαλάκι. Το πρόβλημα θα γίνει έντονο και θυμηθείτε το, όταν μπει κανονικά στον ρυθμό της ομάδας ο Εκι. Αυτός ο τυπάρας και ο Ζακινθυνός κάνουν ένα τριο μούρλια, αν πλακώσει και ο Αφρικανός θα γίνει πανικός...

Ο Τζίγγερ δεν φαίνεται να αλλάζει άποψη. Το ίδιο βιολί με τα πριμ και φέτος...

Εντυπωσιακά έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα η ΑΕΚ και πολύ κάνουν λόγο για την ομάδα που χτίζει ο Φερέρ. Στην Ευρώπη όμως και ειδικά στα εκτός η ΑΕΚ τα έχει βρει σκούρα και εκεί φαίνονται οι αδυναμίες της ομάδας. Όμως ο Λορέντζος δεν είναι κανένα κυρίζη. Στα παλιά του τα παπούτσια την έχει γραμμένη φέτος την Ευρώπη. Το πρωτάθλημα σου λέει να πάρω και θα είμαι εξασφαλισμένος για τα δυο επόμενα χρόνια στην ΑΕΚ.

Το σερί της ΑΕΚ θα συνεχιστεί όσο συνεχίζει να πετυχαίνει τα γκολάκια ο Ζορό; Το έργο πάντως του Αργεντίνου θα είναι από εδώ και στο εξής πιο δύσκολο. Τα καραγκιοζιλίκια με την μάσκα δεν θα του βγουν σε καλό ενώ οι «πονηρές» θέσεις στο όριο του οφσαϊντ θα αρχίσουν να σφυρίζοντα. Παρ όλα αυτά αν ο σερ Λορέντζος ,πάρει τα 3 από τα τέσσερα ντέρμπι, θα πάρει και το πρωτάθλημα.

Μας πρόλαβαν τα γεγονότα, ήθελα να σας πω για τον Πηλαδάκη και για τον Δώνη ορισμένα πράγματα, αλλά μάλλον είναι άκαιρα και θα περιοριστώ σε δυο σχόλια. Ο μεν πρώτον νομίζει πως είναι Ρωμαίος Αυτοκράτορας και ο δεύτερος πως είναι ο Μουρίνιο της Ελλάδας. Μάλιστα ο Γιωργάκης θέλει να δουλέψει στο εξωτερικό, και καλά άντε πέστε πως αυτός έχει μια πιθανότητα. Καλή μπαλίτσα παίζει η Λάρισα, αν καταφέρει να περάσει και από τους ομίλους χτίζει ένα ονοματάκι. Ο Πηλαδάκης θα βρει δουλειά προέδρου σε καμιά ομάδα ή μήπως θα κάνει καμιά αίτηση Εκατόνταρχου στον Ρωμαϊκο στρατό;

Όταν ανακαλύπτεις ένα πρόβλημα κύριε Πηλαδάκη-δεν κάνεις Πιλάλα..σκύβεις να το λύσεις. Αλλά έτσι είναι στον χαβαλέ είμαστε οι πρώτοι, στα δύσκολα παραιτούμαστε...

για τον αγώνα της ΑΕΛ με την ΑΕΚ ούτε μιλιά ε;...

Συνεχίζεται η επίθεση μιας ακόμα Ολυμπιακάρας. Για τον δήθεν «γαύρο» της εφημερίδας αξία λέω. Στο Σαββατιάτικο άρθρο, θα κάνει το ερώτημα για το πόσα χρήματα τσέπωσε ο Σωκράτης. Προσάπτει κατηγορητήριο πως η ομάδα έχει μείνει με 13 παίκτες και πάει καλά στην Ευρώπη αλλά στο πρωτάθλημα είναι τρίτος. Μάλιστα προσάπτει και την φράση: Μήπως γίναμε Παναθηναίκος; Εκεί λοιπόν ήταν και η αποκάλυψη του μασκαρέματος, Οι Ολυμπιακοί, οι γνήσιοι Ολυμπιακοί, ακόμα και οι διάφορες Ολυμπιακάρες που αναφέρω κατά καιρούς. Ποτέ δεν χρησιμοποιούν την λέξη Παναθηναϊκος, αντίθετα κάτι υποχθόνια και σιχαμερά πλάσματα που μέσα από την ανωνυμία μιας φυλάδας κάνουν κριτική, ανήκουν σε άλλη παράταξη. Θα την βρείτε αν ανακαλύψετε από που προέρχονται τα τελευταία οικονομικά πακέτα που έλαβε τελευταία η Αξία. Μην τα θέλετε και όλα στο πιάτο...

ΛΟΥΦΑΣ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ