Πάθος δύναμη περιφάνεια δόξα!

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 10.12.09

Επάξια πρόκριση του Ολυμπιακού στους 16 τους Champions League καθώς νίκησε την Άρσεναλ με 1-0 χάρη στο γκολ που πέτυχε ο Ντα Τζίσους Ζεράλντο Λεονάρντο στο 47ο λεπτό της αναμέτρησης. Διαβάστε το ρεπορτάζ του χθεσινού αγώνα.

Μουδιασμένος ξεκίνησε το παιχνίδι ο Ολυμπιακός κάνωντας την Άρσεναλ να φανεί περισσότερο επιθετική και με όπλο την καλή κυκλοφορία της μπάλας να έχει πάρει τον έλεγχο του αγώνα. Στην συνέχεια με την πάροδο του χρόνου οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να ισορροπήσουν το παιχνίδι και να γίνουν περισσότερο απειλιτικοί για την εστία του Φαμπιάνσκι.
Ο Μαρέσκα ήταν κυρίαρχη προσωπικότητα στον χώρο του κέντρου, άλλαζε με εξαιρετική ευκολία κοντινές και μακρινές πάσες προς τους συμπαίκτες του ενώ ο Λουτσιάνο Γκαλέτι ήταν μια μόνιμη πηγή κινδύνων καθώς έκανε αρκετές πλαγιοκοπήσεις μέσω αντεπιθέσεων. Οι ερυθρόλευκοι έφτασαν κοντά στο γκολ στο 14' και στο 21' όμως τόσο το σουτ του Μήτρογλου όσο και του Γκαλέτι κατέληξαν άουτ. Οι "κανονιέρηδες" κυκλοφορούσαν με απίστευτη ταχύτητα την μπάλα αλλά δεν κατάφεραν να βρεθούν σε θέση για σουτ με εξαίρεση την φάση του 24 όταν ο Νικοπολίδης απεσώβησε σουτ του Γουόλκοτ. Στο πρώτο μέρος του αγώνα ο Ολυμπιακός έπαιξε αρκετά προσεκτικά και δεν έβγαινε με αρκετούς παίκτες στην αντεπίθεση, όμως στο δεύτερο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου, ο Ντα Τζίζους Ζεράλντο Λεονάρντο έγινε αποδέκτης της μπάλας και με ένα καταπληκτικό σπριντ, βρέθηκε απέναντι στον Φαμπιάνσκι τον οποίο πλάσαρε και έκανε το 1-0 στέλντωντας στα ουράνια τους οπαδούς που βρέθηκαν στις κερδίδες του γηπέδου Καραϊσκάκη και βάζοντας τα θεμέλια για την πρόκριση στις 16 κορυφαίες ομάδες της φετινής διοργάνωσης.
Η Άρσεναλ έφτασε κοντά στην ισοφάρριση, στο 49' όταν ο Βέλα βρέθηκε τέτ α τετ με τον Αντώνη Νικοπολίδη όμως ο έμπειρος τερματοφύλακας σταμάτησε το σούτ του νεαρού Μεξικάνου. Οι ερυθρόλευκοι είχαν σαν πρώτη προτεραιότητα την διαφύλαξη του σκορ ενώ είχαν την ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματα τους στο 73 και 78 όταν ο Φαμπιάνκσι απέκρουσε πλασέ των Λεονάρντο και Μήτρογλου. Η τελευταία φάση του αγώνα άνηκε στους Λονδρέζους όταν στο 89 ο Ντομί σταμάτησε στην γραμμή κεφαλιά, διατηρώντας το 1-0.
Κ.Κ.











Ολυμπιακός (Ζίκο): Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος, Μπράβο, Μέλμπεργκ, Αβρ. Παπαδόπουλος, Ντουντού (85’ Ντομί), Μαρέσκα, Γκαλέτι, Λεονάρντο, Όσκαρ (92’ Πάντος), Μήτρογλου.

Άρσεναλ (Βενγκέρ): Φαμπιάνσκι, Γκίλμπερτ, Μπάρτλεϊ, Σιλβέστρ, Κρουζ, Σονγκ, Ράμσεϊ, Γουόλκοτ, Μερίδα, Γουίλσιρ (77’ Σουνού), Βέλα.

Διαιτητής: Λουσίλιο Καρντόσο Μπατίστα

Κίτρινες κάρτες: Λεονάρντο-Μέριδα

Γκολ και φάσεις του αγώνα:

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ