Το ντέρμπι της 15ης αγωνιστικής

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 19.12.09

Άρης και Ολυμπιακός θα αναμετρηθούν αύριο το απόγευμα στο Κλεάνθη Βικελίδης στο τελεταίο ντέρμπι για το 2009. Θα επιστρέψει στις νίκες ο Άρης; Θα πάρει την νίκη ο Ολυμπιακός για να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας και να αναδειχθεί πρωταθλητής χειμώνα; Τι λέει η παράδοση; Διαβάστε την ανάλυση που μας προσφέρει το Hellas Football Data


ΑΡΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

(Κυριακή 20/12 19:00)

Ο πρωταθλητής χειμώνα ή αλλιώς η ομάδα που θα βρεθεί στην κορυφή του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας με το τέλος του πρώτου γύρου αλλά και του 2009, "βγαίνει" σήμερα στο "Κλεάνθης Βικελίδης", εκεί όπου ο Αρης φιλοξενεί τον Ολυμπιακό, με τις δύο ομάδες να "καίγονται" για βαθμούς. Δεν υπάρχει περίπτωση ισοβαθμίας στην κορυφή, αφού μόνο με νίκη ο Ολυμπιακός στέφεται πρωταθλητής χειμώνα, αλλιώς ο άτυπος -αλλά και γούρικος- τίτλος καταλήγει στον Παναθηναϊκό.

Ντέρμπι και στους αριθμούς:

Το Αρης-Ολυμπιακός δεν είναι μόνο το σημαντικότερο παιχνίδι της αγωνιστικής αλλά και το πιο αμφίρροπο, ένα πραγματικό ντέρμπι όπως το "βγάζει" και η προϊστορία των δύο ομάδων όταν παίζουν στη Θεσσαλονίκη. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι 48 αγώνες που προηγήθηκαν -πάντα στην έδρα του Αρη- φέρνουν την... απόλυτη ισορροπία στους αριθμούς: 14 νίκες για τον Αρη, 14 νίκες για τον Ολυμπιακό, 20 ισοπαλίες. Ακόμη και τα πιο πρόσφατα αποτελέσματα είναι απόλυτα ισορροπημένα: 2-3 ο Ολυμπιακός το 2007, 1-1 το 2008, 1-0 ο Αρης πέρυσι.

Αλλά και σαν σημασία το σημερινό παιχνίδι είναι ιδιαίτερα κρίσιμο. Ο Ολυμπιακός θέλει τη νίκη για να "κλείσει" τον πρώτο γύρο στην κορυφή και να το έχει κάνει βγάζοντας ένα ιδιαίτερα δύσκολο πρόγραμμα στον πρώτο γύρο, αλλά και να έχει το ψυχολογικό αβαντάζ έναντι του Παναθηναϊκού. Ο Ζίκο είδε τους Ντιόγο, Τοροσίδη, Ζαϊρί, Γκαλέτι να επιστρέφουν, έχασε όμως τον Μέλμπεργκ που χτύπησε την Παρασκευή, ενώ αμφίβολος -αν και στην αποστολή- είναι ο Μαρέσκα. Φυσικά παραμένει εκτός ο Ντάρμπισαϊρ. Ο Αρης δεν είναι μακριά από τα πλέι-οφ (2 μόλις πόντοι τον χωρίζουν από την 5η θέση), αλλά το κακό για τους "κίτρινους" είναι ότι πολλές ομάδες βρίσκονται επίσης κοντά στη ζώνη των πλέι-οφ και έχουν το ίδιο στόχο, για αυτό εξάλλου είναι και 9ος στη βαθμολογία. Προέρχεται από εντός έδρας ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης και δεν θέλει σε καμία περίπτωση να... επαναληφθεί το σκηνικό, που θα τον αφήσει αρκετά πίσω. Οι Αμπρέου, Ρορμπέζ, Νάτσο Γκαρσία, Φερνάντεζ και Ντέιλι οι απουσίες για τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ.


ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ