Το ντέρμπι της 14ης αγωνιστικής

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 12.12.09

Μια αγωνιστική πριν το φινάλε του πρωταθλήματος Λάρισα και Πανιώνιος δίνουν έναν σημαντικό αγώνα για την συνέχεια τους στο πρωτάθλημα. Θα καταφέρουν να εκμεταλευτούν την έδρα τους οι θεσσαλοί και να πάρουν μια νίκη που θα τους ξαναβάλει σε τροχιά play off; Θα παραμείνει σε υψηλές θέσεις της βαθμολογίας ο Πανιώνιος; Διαβάστε την ανάλυση του αγώνα όπως μας την προσφέρει το Hellas Football Data.

Λάρισα-Πανιώνιος
(Κυριακή 13/12, 14:30)

Το ματς: Από τα καλύτερα παιχνίδια της αγωνιστικής και τα πλέον αμφίρροπα. Ο φορμαρισμένος Πανιώνιος δοκιμάζεται στο Αλκαζάρ και καλείται να αποδείξει και εκεί πως μπήκε στη ζώνη των πλέι-οφ για να μείνει. Δοκιμασία και για τη Λάρισα όμως, που δεν έχει και το καλύτερο ρεκόρ εντός έδρας και θα προσπαθήσει να πάρει το τρίποντο απέναντι σε μια ομάδα που όχι μόνο κερδίζει αλλά έχει δείξει πως τα πάει περίφημα και σε δύσκολες έδρες (ΟΑΚΑ, «Κλεάνθης Βικελίδης»).

Η προϊστορία: Σαφές προβάδισμα στις νίκες για τη Λάρισα που έχει 15 έναντι μόλις 3 του Πανιωνίου ενώ 5 παιχνίδια έληξαν ισόπαλα. Μεγάλο προβάδισμα και στα τέρματα για τη Λάρισα (41-9). Μάλιστα, ο Πανιώνιος πήρε σχεδόν μαζεμένα τα θετικά αποτελέσματα στην έδρα της Λάρισας, αφού κέρδισε τα δύο πρώτα παιχνίδια στο Αλκαζάρ ενώ συνολικά στους 6 πρώτους αγώνες είχε απολογισμό 3 νίκες και 1 ισοπαλία. Από το 1982 όμως και έως τις μέρες μας η Λάρισα κυριαρχεί απόλυτα με 13 νίκες σε 16 παιχνίδια, μερικές από τις οποίες με μεγάλο σκορ: 4-0 (1982-83, 1988-89, 1991-92), 5-0 (1984-85, 1993-94). Ο Πανιώνιος δεν έχει σκοράρει στα 8 τελευταία παιχνίδια του στην έδρα της Λάρισας.

Το ερωτηματικό: Θα σκοράρει, μετά από χρόνια, ο Πανιώνιος στην έδρα της Λάρισας;

Πέρυσι στο αντίστοιχο παιχνίδι: Χωρίς γκολ, 0-0, είχε ολοκληρωθεί η περσινή αναμέτρηση στο Αλκαζάρ. Η Λάρισα είχε δοκάρι με τον Φωτάκη στο 39ο λεπτό.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ