Το ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 5.12.09

Πανιώνιος και ΑΕΚ θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στο ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής. Αρκετά ενδιαφέρον ματς και για τις δυο ομάδες καθώς έχει μεγάλη βαθμολογική σημασία. Θα καταφέρουν να κερδίσουν οι νεοσμυρνιώτες για να παραμείνουν σε ευρωπαική τροχιά; Πως θα αντιδράσει η ΑΕΚ; Τι λέει η παράδοση; Αυτά και άλλα πολλά θα τα μάθετε στην ανάλυση που μας προσφέρει το Hellas Football Data.

Πανιώνιος-ΑΕΚ
(Κυριακή 6/12, 19:00)

Το ματς: Ίσως το παιχνίδι με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Και λόγω του αμφίρροπου του τελικού αποτελέσματος, αλλά και διότι οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στην 4η θέση με 18 βαθμούς έχοντας και άλλους δύο... συγκάτοικους με τον ίδιο αριθμό πόντων. Η ανοδική πορεία του Πανιωνίου συνεχίζεται, με τους «κυανέρυθρους» να παίρνουν πόντο και στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και κανείς πλέον δεν μπορεί να... κατηγορήσει τον Φερέρα και τους παίκτες του αν στοχεύουν ξεκάθαρα στα πλέι-οφ. Η ΑΕΚ έχει τα δικά της. Στόχοι δεν υπάρχουν πλέον, εκτός αν θεωρηθεί ως «στόχος» να μπει η ομάδα στην... πρώτη πεντάδα και οι νίκες αναζητούνται για ψυχολογικούς περισσότερο λόγους. Εξάλλου, τα σπουδαία αναζητούνται στις διοικητικές εξελίξεις αλλά και στην έξοδο από την οικονομική αδυναμία που παρουσιάζει η Ένωση, με τους παίκτες να είναι απλήρωτοι εδώ και καιρό. Μέσα σε όλα και σοβαρές απουσίες για την ΑΕΚ, με τον Μπάγιεβιτς να μην μπορεί να υπολογίζει στους Σκόκο, Γιάχιτς, Νέμεθ, Χέρσι και Μάκο. Πέρα από τον... γνωστό Ρεκόμπα, ο Φερέρα δεν μπορεί να υπολογίζει και στον τραυματία Μπέλιτς.

Η προϊστορία: 11 νίκες για τον Πανιώνιο, 24 για την ΑΕΚ και 13 παιχνίδια έληξαν ισόπαλα. Λογικό η Ένωση να προηγείται και στα τέρματα με 70-47. Τα τελευταία έξι χρόνια είχαμε όλα τα αποτελέσματα στις αναμετρήσεις της Νέας Σμύρνης, με την ΑΕΚ να φεύγει νικήτρια δύο φορές, τον Πανιώνιο μία καθώς και τρεις ισοπαλίες. Σκορ-ρεκόρ ανάμεσα στις δύο ομάδες, το 2-6 της ΑΕΚ μέσα στη Νέα Σμύρνη την περίοδο 2001-02.

Το ερωτηματικό: Θα έχουμε... sold out στη Νέα Σμύρνη;

Πέρυσι στο αντίστοιχο παιχνίδι: Δραματικό παιχνίδι πέρυσι στη Νέα Σμύρνη. Το αυτογκόλ του Κυργιάκου στο 26' είχε δώσει προβάδισμα στον Πανιώνιο, ο Σκόκο είχε ισοφαρίσει 1-1 για την ΑΕΚ στο 58', αλλά δέκα λεπτά αργότερα ο Ντελούρα έβαλε ξανά τον Πανιώνιο μπροστά στο σκορ, 2-1. Η ΑΕΚ απάντησε και δεύτερη φορά και διαμόρφωσε το τελικό 2-2, με τον Καφέ να βρίσκει το δρόμο προς τα δίχτυα στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ