Το ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 31.10.09

Στο Αλκαζάρ θα διεξαχθεί το ματς με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην 9η αγωνιστική. Θα καταφέρει η ΑΕΛ να εκμεταλευτεί την δύναμη της έδρας της; Θα μπορέσει ο Άρης να πάρει το διπλό και να πάρει μια άτυπη ρεβάνς από τον αποκλεισμό του από τα περσυνά Play Off; Διαβάστε τα ενδιαφέροντα στοιχεία που σας παραθέτει το Hellas Football Data.



Λάρισα-Αρης
(Σάββατο 31/10, 16:45)

Το ματς: Από τα πλέον ενδιαφέροντα παιχνίδια της αγωνιστικής και τα πιο αμφίρροπα συνάμα. Η Λάρισα «μετράει» δύο συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα και θέλει να τριτώσει το καλό απέναντι στον τρίτο της βαθμολογίας, Αρη. Παράλληλα, οι γηπεδούχοι επιθυμούν να αφήσουν πίσω τους τον αποκλεισμό από το κύπελλο με μια νίκη στο πρωτάθλημα. Ο Αρης είναι τρίτος στη βαθμολογία και φυσικά επιθυμεί να παραμείνει εκεί. Σενάρια απόλυσης ακούγονται για τον Μαζίνιο, ειδικά αν ο Αρης χάσει στο Αλκαζάρ. Όπως και να 'χει, ο Βραζιλιάνος τεχνικός αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα, αφού δεν έχει στη διάθεσή του, τους Ρονάλντο, Κάμπορα, Βανγκέλι, Νέτο και Νάτσο Γκαρσία.

Η προϊστορία: Σχεδόν ισορροπημένη, με τη Λάρισα να έχει το... κάτι παραπάνω της έδρας. 9 οι νίκες για τη Λάρισα, 8 παιχνίδια έληξαν ισόπαλα και 6 τα «διπλά» του Αρη που υπολείπεται και στα τέρματα (23-17). Πάντως, το συντριπτικό ποσοστό των θετικών αποτελεσμάτων του Αρη στο Αλκαζάρ είναι στα 10 πρώτα παιχνίδια των δύο ομάδων στη Θεσσαλική πόλη (δηλαδή μέχρι και τη σεζόν 1985-86), όταν ο Αρης «μέτρησε» σε αυτό το διάστημα 5 νίκες, 4 ισοπαλίες και μόλις 1 ήττα που ήρθε μάλιστα στον παρθενικό αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων (1973-74, 2-1). Η Λάρισα πήρε τα ηνία από τα μέσα της δεκαετίας του 80 και μετέπειτα και από τότε έχει επικρατήσει 8 φορές και έχει ηττηθεί μόλις μία (1990-91). Χαρακτηριστικό πάντως του γεγονότος ότι γίνονται «κλειστά» παιχνίδια και το σκορ δεν «ξεφεύγει», το ότι από τις 15 φορές που αναδείχθηκε νικητής, οι 12 ήταν με ένα μόλις γκολ διαφορά

Το ερωτηματικό: 3 ισοπαλίες σε 4 εκτός έδρας αγώνες έχει φέτος ο Αρης, θα συνεχίσει την... παράδοση και στο Αλκαζάρ;

Πέρυσι στο αντίστοιχο παιχνίδι: Δύο πέναλτι στα τελευταία λεπτά διαμόρφωσαν το περσινό 1-1 του Αλκαζάρ. Με αυτόν τον τρόπο άνοιξε το σκορ η Λάρισα στο 77' με τον Ζουράφσκι, από την άσπρη βούλα ισοφάρισε ο Αρης, με την εκτέλεση του Κόκε στο 88ο λεπτό.


ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ