Το ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 3.10.09


Την προσεχή δευτέρα μετά τις εκλογές θα διεξαχθεί το ντέρμπι μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ηρακλή. Σε τι βαθμό ετοιμότητας βρίσκονται οι δυο ομάδες; Πόσο ισχυρός μπορεί να αποδειχθεί ο Ηρακλής εκτός έδρας; Θα καταφέρει να φτάσει στην νίκη ο ΠΑΟΚ παρά τις σημαντικές ελλείψεις του. Διαβάστε την ανάλυση από το Hellas Football Data.

ΠΑΟΚ-Ηρακλής
(Δευτέρα 5/10, 19:00)


Το ματς: Διέξοδο από τα ανεπιτυχή τελευταία αποτελέσματα ψάχνει ο ΠΑΟΚ και θέλει να τη βρει στο τοπικό ντέρμπι με τον Ηρακλή στην Τούμπα. Ο απολογισμός των 6 βαθμών σε 5 αγωνιστικές δεν κρίνεται ικανοποιητικός για τον περσινό δευτεραθλητή της κανονικής περιόδου, για αυτό και η... επίσκεψη μερίδας οπαδών του ΠΑΟΚ στην προπόνηση της ομάδας την Τετάρτη. Ο Ηρακλής έχει συγκεντρώσει ένα βαθμό παραπάνω από το «δικέφαλο» και σε γενικές γραμμές το ξεκίνημά του θεωρείται ικανοποιητικό, βάσει και όσων... τράβηξε η ομάδα τα πρόσφατα χρόνια. Πιο... οριακό θεωρείται το παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ, που εξάλλου παίζει και στην έδρα του, με τον Σάντος όμως να έχει ένα... βουνό απουσιών, αφού οι Φιλομένο, Μουσλίμοβιτς, Μουν, Βιτόλο, Αμπουμπακαρί και Σνάουτσερ θα απουσιάσουν. Ο Όλεγκ Προτάσοφ από τη μεριά του, χαρακτήρισε φαβορί τον ΠΑΟΚ για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση αλλά τόνισε πως η ομάδα του δεν θα αποτελέσει το... σάκο του μποξ για τον γηπεδούχο.

Η προϊστορία: Σαφές προβάδισμα για τον ΠΑΟΚ που σε σύνολο 49 αγώνων έχει 26 νίκες. Τα 14 φτάνουν τα ισόπαλα ματς ενώ 9 φορές ο Ηρακλής έχει φύγει νικητής από την Τούμπα. Τα τέρματα είναι 74-49 για το «δικέφαλο». Ο ΠΑΟΚ έχει επικρατήσει και στις 6 πιο πρόσφατες αναμετρήσεις ανάμεσα στις δύο ομάδες και αυτή τη στιγμή «τρέχει» το μεγαλύτερο σερί νικών του επί του «γηραιού». Το καλύτερο που έχει κάνει ο Ηρακλής είναι οι δύο «κολλητές» νίκες στη διετία 1991-93, η πρώτη μάλιστα είναι και η μεγαλύτερη σε σκορ του Ηρακλή μέσα στην Τούμπα (0-3). Μεγαλύτερη νίκη για τον ΠΑΟΚ το 4-0 της σεζόν 1999-00.

Το ερωτηματικό: Θα συνεχιστεί η πρόσφατη ιδιαίτερα ευνοϊκή για τον ΠΑΟΚ προϊστορία;

Πέρυσι στο αντίστοιχο παιχνίδι: Ένα γκολ του Κοντρέρας στο 79ο λεπτό είχε δώσει τη νίκη με 1-0 στον ΠΑΟΚ.


ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ