Νίκη με κατάθεση ψυχής!

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 21.10.09


Νικηφόρο ήταν για τον Ολυμπιακό το 3ο παιχνίδι για τους ομίλους του Champions League. Η ερυθρόλευκοι αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με αντίπαλο την Στάνταρ Λιέγης κατάφεραν να κάνουν την μεγάλη ανατροπή και να πάρουν την νίκη με 2-1 με μια κεφαλιά του Ιεροκλή Στολτίδη στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων. Με τον Βασίλη Τοροσίδη εκτός 11άδας λόγο ίωσης και με σύστημα 4-2-3-1 παρέταξε ο Ζίκο τον Ολυμπιακό, ενώ το ίδιο σύστημα προτίμησε και ο Λάζλο Μπόλονι για την Στάνταρ.
Από το πρώτο κιόλας λεπτό το παιχνίδι απέκτησε εξαιρετικό ρυθμό με τις δυο ομάδες να μπαίνουν αποφασισμένα να παίξουν επιθετικό ποδόσφαιρο. Αμφότερες οι δυο ομάδες απείλησαν με σουτ τις εστίες, ο Ολυμπιακός από τα πρώτα λεπτά προσπάθησε να επιβάλλει τον ρυθμό του όμως οι Βέλγοι που ήταν εξαιρετικοί σε κέντρο και επίθεση ήταν αρκετά επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις. Μποκανί και Νταλμά ήταν οι μεγαλύτερες απειλές για την άμυνα των ερυθρολεύκων ενώ από πλευράς Ολυμπιακού Ο Γκαλέτι με τον Ζαϊρί έκαναν κούρσες και σουτ προς την εστία των Βέλγων.
Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να πιέσει από ψηλά με σκοπό να προκαλέσει πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας της Στάνταρ, αμυντικά όμως ήταν φανερό πως αντιμετώπιζε προβλήματα με την γρήγορη επίθεση των Βέλγων κάτι που πλήρωσε στο 37’ όταν ο Ντε Καμάργκο έπειτα από ασίστ του Γιοβάνοβιτς μπήκε στην μεγάλη περιοχή και με συρτό σουτ νίκησε τον Νικοπολίδη, βάζοντας την Στάνταρ μπροστά στο σκορ.
Οι ερυθρόλευκοι ανασυντάχθηκαν, ο κόσμος στις κερκίδες εμφύχωσε την ομάδα και δυο λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου ο Γκαλέτι εκτέλεσε ένα φάουλ έξω από την περιοχή και ο Μήτρογλου με πλάτη στο τέρμα με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπολάτ και το σκορ να είναι ισόπαλο στο ημίχρονο.
Στην επανάληψη το παιχνίδι κύλησε στον ίδιο ρυθμό. Οι δυο ομάδες έπαιξαν για να πάρουν την νίκη. Η Στάνταρ απείλησε στο 49 με σουτ του Γιοβάνοβιτς το οποίο απέκρουσε ο Νικοπολίδης με τον Ολυμπιακό να απαντά σε δυο ευκαιρίες με τους Γκαλέτι στο 53 και Μέλμπεργκ δυο λεπτά αργότερα. Στο 70’ η Στάνταρ έφτασε κοντά σε ένα δεύτερο τέρμα όταν ο Γιοβάνοβιτς με προσωπική ενέργεια σούταρε δυνατά, όμως η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι.
Κάπου εκεί ήρθε η ώρα για τον Ζίκο να φρεσκάρει την ομάδα του και πέρασε τον Στολτίδη στην θέση του Ζαϊρι, αλλάζοντας το σχήμα σε 4-3-3 και τοποθετώντας τον Στολτίδη σε ένα ρόλο αριστερού χαφ εξτρέμ.
Η κίνηση αυτή έδωσε ώθηση στον Ολυμπιακό που επιτέθηκε μαζίκα στην εστία των Βέλγων
όμως ο Τούρκος γκολκήπερ Μπολάτ είχε υψώσει ένα τείχος και με εκπληκτικές επεμβάσεις κρατούσε ανέπαφη την εστία του.
Και ενώ όλα έδειχνα πως το σκορ θα λήξει ισόπαλο, ο Ιεροκλής Στολτίδης στο 93’ με κεφαλιά μέσα από την μεγάλη περιοχή νίκησε τον Μπολάτ και έστειλε στα ουράνια τους οπαδούς των ερυθρόλευκων χαρίζοντας μια τεράστια νίκη.
Σε γενικές γραμμές το παιχνίδι ήταν εξαιρετικό. Και οι δυο ομάδες μπορούσαν να πάρουν την νίκη, ο Ολυμπιακός κατάφερε να πιέσει περισσότερο στο τελευταίο 20λέπτο και έφτασε δίκαια στην κατάκτηση των τριών βαθμών.
K.K.
Ολυμπιακός (Ζίκο): Νικοπολίδης, Ζεβλάκοφ, Ραούλ Μπράβο, Α.Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Ντουντού, Γκαλέτι, Όσκαρ, Μήτρογλου, Μαρέσκα, Ζαϊρί (72' Στολτίδης).

Σταντάρ Λιέγης (Λάζλο Μπόλονι): Μπολάτ, Καμοτσάτο, Σαρ, Φελίπε, Ρότσα, Μανγκάλα, Νταλμά (48' Γκονζάλες), Βίτσελ, Ντε Καμάγκρο (88' Νικέιζε), Γιοβάνοβιτς, Μποκανί.

Διαιτητής:
Πέδρο Προένσα (Πορτογαλία)

Κίτρινες: Μέλμπεργκ / Μανγκαλά, Ρότσα

Φάσεις και γκολ:


ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ