Το ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 24.10.09


Σημαντικό ματς για την πορεία των δυο ομάδων στο Κλεάνθης Βικελίδης. Η ΑΕΚ έχει σύμμαχο της την παράδοση των θετικών αποτελεσμάτων στην Θεσσαλονίκη ενώ ο Άρης φαίνεται πως έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα με υψηλότερους στόχους από την περσυνή χρονιά. Διαβάστε χρήσιμα στοιχεία για το αυριανό παιχνίδι όπως την προϊστορία των αγώνων και την από το Hellas Football Data.


Αρης-ΑΕΚ
(Κυριακή 25/10, 16:45)





Το ματς: Κομβικό παιχνίδι και για τους δύο, με τη νίκη να είναι μονόδρομος τόσο για τους «κιτρινόμαυρους» της Αθήνας όσο και για τους «ομόχρωμους» της Θεσσαλονίκης. Ο Αρης βρίσκεται στην τρίτη θέση, ισόβαθμος με ΠΑΟΚ και Εργοτέλη και φυσικά επιθυμεί να διατηρηθεί στα υψηλά «στρώματα» της βαθμολογίας αλλά και να επιστρέψει στις νίκες, παράλληλα να «σπάσει» και την κακή παράδοση με την ΑΕΚ την τελευταία δεκαετία. Ο Μαζίνιο δεν μπορεί να υπολογίζει στους Ρονάλντο Γκιάρο, Νάτσο Γκαρσία και Κρίστι Βανγκέλι. Η ΑΕΚ θέλει ακριβώς το αντίθετο όσον αφορά στην παράδοση, δηλαδή να συνεχιστούν οι νίκες της μέσα στη Θεσσαλονίκη. Τα άσχημα αποτελέσματα για την Ένωση στις πρώτες 7 αγωνιστικές την έχουν φέρει σε δυσχερή θέση και ουσιαστικά πρέπει να κάνει μόνο νίκες προκειμένου να έχει ελπίδες για τον τίτλο αφού είναι ήδη 9 βαθμούς μακριά από την κορυφή. Πρόβλημα, φυσικά, για την Ένωση το Ευρωπαϊκό παιχνίδι της Πέμπτης και το ταξίδι προς και από τη Λευκορωσία.

Η προϊστορία: Ο Αρης υπερέχει με 20 νίκες, έναντι 13 της ΑΕΚ και με 15 παιχνίδια να έχουν λήξει ισόπαλα, ενώ οι Θεσσαλονικείς είναι μπροστά και στα τέρματα με 61-50. Πάντως, ο Αρης έχει να κερδίσει την ΑΕΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» από τη σεζόν 1998-99, με την Ένωση να τα πηγαίνει περίφημα μέσα στην έδρα του Αρη έχοντας 5 νίκες και 3 ισοπαλίες στα τελευταία 8 παιχνίδια. Η μεγαλύτερη νίκη και για τις δύο ομάδες έχει έρθει με το ίδιο σκορ, με τον Αρη να κερδίζει με 3-0 την περίοδο 1981-82 και την ΑΕΚ να «απαντάει» τρεις φορές με το ίδιο σκορ στις σεζόν 1985-86, 2001-02 και 2002-03.

Το ερωτηματικό: Πόσο θα επηρεάσουν την ΑΕΚ το ταξίδι αλλά και η ήττα από την ΜΠΑΤΕ Μπόρισοφ;

Πέρυσι στο αντίστοιχο παιχνίδι: 1-1 είχε ολοκληρωθεί το περσινό παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ο Αρης είχε προηγηθεί στο 39' με τον Κάλβο, ο Εντίνιο διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 71ο λεπτό. Χαρακτηριστικό εκείνης της αναμέτρησης ότι τα δοκάρια ήταν περισσότερα από τα γκολ, με τον Αρη να έχει ένα με τον Χαβίτο στο 62' και την ΑΕΚ δύο, με τον Σκόκο στο 7ο λεπτό αλλά και με τον Εντίνιο στο 89'.


ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ