Σαρωτικός ο θρύλος

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 28.11.08

Εκπληκτική εμφάνιση πραγματοποίησε εχθές ο Ολυμπιακός στο Γ.Καραϊσκάκης απέναντι στην Μπενφίκα, την οποία σκόρπισε με σκορ 5-1. Οι ερυθρόλευκοι πραγματοποίησαν το καλύτερο φετινό τους παιχνίδι και έπαιξαν σπουδαία μπάλα απέναντι σε μια ιστορική ευρωπαϊκή ομάδα.
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι με γκολ από τα αποδυτήρια και συγκεκριμένα στο 38ο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης όταν ο Λουτσιάνο Γκαλέτι με σουτ έκανε το 1-0. Η συνέχεια ήταν ακόμα καλύτερη όταν οι ερυθρόλευκοι ανέβασαν κατακόρυφα την απόδωση τους και έκαναν στο 18' το 2-0 με τον Πατσατζόγλου, ενώ στο 24' ο Ντιόγκο Λοϋις Σάντο σε ενέργεια που θυμίζει σέντερ φορ παγκόσμιας κλάσης πλάσαρε τον τερματοφύλακα της Πορτογαλικής ομάδας και έγραψε το 3-0.
Στην συνέχεια οι Πορτογάλοι ανέβασαν την απόδωση τους και κατάφεραν να πετύχουν ένα γκολ στο 34' με τον Λουϊς, όμως ο Ολυμπιακός έκλεισε εντυπωσιακά το ημίχρονο σημειώνοντας και τέταρτο τέρμα με τον Φερνάντο Μπελούτσι στο 44'.
Το βαρύ σκορ ήταν φανερό πως επηρέασε αρκετά τους Πορτογάλους που στην επανάληψη περισσότερο προσπάθησαν να μην δεχθούν άλλο γκολ παρά να απειλήσουν την εστία της ελληνικής ομάδας. Ο Ντιόγκο Λουϊς Σάντο όμως είχε διαφορετική άποψη και στο 54' με ένα όμορφο πλασέ, πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και το πέμπτο του Ολυμπιακού δίνωντας διαστάσεις θριάμβου στην ευρωπαϊκη νίκη των Πειραιωτών.
Το σκορ θα μπορούσε να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις όμως τα σουτ του Κοβάσεβιτς και οι ατομικές ενέργεις του Λέτο που αντικατέστησαν τους Ντιόγκο και Γκαλέτι αντίστοιχα δεν βρήκαν στόχο.
Ότι και να πει κανεις είναι λίγο για την χθεσινή εμφάνιση των Πειραιωτών, ίσως το πιο σημαντικο στοιχείο της βραδιάς ήταν το σύνθημα "εεεε οοοο έτσι ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό!".



Οι συνθέσεις των ομάδων
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Ντομί, Παπαδόπουλος, Άντζας, Πάντος, Γκαλέτι (59' Λέτο), Ντουντού, Πατσατζόγλου, Τζόρτζεβιτς, Μπελούτσι (76' Όσκαρ), Ντιόγο (70' Κοβάσεβιτς)

ΜΠΕΝΦΙΚΑ (Kίκε Φλόρες): Κιμ, Ρέγες, Περέιρα, Αμορίμ (59' Μπαλμπόα), Μπίνια, Νούνο Γκόμες (56' Ουρέτα), Νταβίντ Λουΐς, Ριμπέιρο, Γεμπντά (76' Μάρτινς), Σίντνεϊ, Σουάζο

Δείτε τα γκολ του αγώνα


olympiakos benfica 5-1
Ανέβηκε από giopap17


Βαθμολογία
1. Γαλατάσαραϊ 6 (3)
2. Μέταλιστ 4 (2)
3. Ολυμπιακός 3 (2)
4. Χέρτα Βερολίνου 2 (2)
5. Μπενφίκα 1 (3)


Τι έγραψε ο ξένος τύπος:

Record:
O Ολυμπιακός διέλυσε τη Μπενφίκα (5-1)! Μαύρη νύχτα για τους παίκτες του Κίκε Φλόρες.Μια νύχτα που πρέπει να ξεχάσει έζησε η Μπενφίκα στην Αθήνα, όπου ηττήθηκε με το βαρύ 5-1, σε αγώνα για την 3η αγωνιστική, του Κυπέλλου UEFA.

Η καταπληκτική εμφάνιση του Ολυμπιακού, ξεκίνησε από το πρώτο λεπτό, όταν ο Γκαλέτι άνοιξε το σκορ, ενώ οι παίκτες του Κίκε Φλόρες δεν κατάφεραν να αντιδράσουν σε καμία στιγμή, με αποτέλεσμα να γίνουν εύκολο "θύμα" για τους Έλληνες.


Α Bola: Ο Ολυμπιακός νίκησε από το πρώτο λεπτό! Αυθεντική ελληνική τραγωδία για την Μπενφίκα. Η ομάδα του Κίκε Φλόρες πήγε στην Αθήνα για να εξασφαλίσει το εισιτήριο για την φάση των 16 του Κυπέλλου UEFA, όμως έχασε με 5-1.

O'Jogo: Η Μπενφίκα διασύρθηκε από τον Ολυμπιακό, στην... κόλαση της Αθήνας. Η Μπενφίκα ηττήθηκε με 5-1 από τον Ολυμπιακό, στο "Γ. Καραϊσκάκης" σε ένα πολύ κακό βράδυ, μένοντας τελευταία στην βαθμολογία

Goal.com: Ο Ολυμπιακός πέντε αστέρων, διαλύει την Μπενφίκα. Το έκαναν και πάλι! Είναι άλλη μια νίκη με πέντε τέρματα για τον Ολυμπιακό, φέτος στην Ευρώπη, αυτήν την φορά κόντρα στην δις πρωταθλήτρια Ευρώπης, Μπενφίκα.

Associated Press: Ο Ολυμπιακός διέλυσε τη Μπενφίκα με 5-1. Ο Λουτσιάνο Γκαλέτι πέτυχε γκολ στο πρώτο λεπτό και έφτιαξε άλλα δύο, καθώς ο Ολυμπιακός επικράτησε άνετα της Μπενφίκα με 5-1 για το Κύπελλο UEFA.

UEFA: "Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Ντιόγκο που πέτυχε δύο γκολ και έφτιαξε ένα, με την Ελληνική ομάδα να συντρίβει την Μπενφίκα και να της δείχνει την έξοδο από το Κύπελλο UEFA"

Skysports: "Ο Ολυμπιακός έκανε έυκολο τον αγώνα με την Μπενφίκα, η οποία έχασε 5-1 στο... θρίλερ της Αθήνας"
Κ.Κ.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ