Το ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 14.11.08

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ (Κυριακή 16/11, 19:00)

Το ματς: Το μεγάλο παιχνίδι της αγωνιστικής και άντε να σου λέγανε πέρυσι πως μετά από 9 αγωνιστικές το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ θα ήταν το απόλυτο ντέρμπι κορυφής και να το πίστευες. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι απόλυτα ικανοποιημένοι από το +5 και το +6 από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ αντίστοιχα και τώρα επιθυμούν να... σπρώξουν προς τα κάτω και τον ΠΑΟΚ. Ο Ζεβλάκοφ είναι δεδομένη απώλεια για τον Ερνέστο Βαλβέρδε, προβληματίζει η παρουσία του ή όχι του Στολτίδη, ο Ισπανός όμως θα έχει στη διάθεσή του τον Παρασκευά Αντζα. Για τον ΠΑΟΚ αποτελεί ερωτηματικό το αν θα κατέβει με το δίδυμο Μουσλίμοβιτς-Μπακαγιόκο στην επίθεση ή με ένα πιο συντηρητικό σχήμα. Ο Βόσνιος πάντως έχει εξασφαλισμένη την είσοδό του στο αρχικό σχήμα, "παίζεται" η συμμετοχή του Κονσεϊσάο.

Η προϊστορία: Μεγάλο το πλεονέκτημα του Ολυμπιακού, που υπερέχει συντριπτικά έναντι του ΠΑΟΚ. 37 νίκες για τον Ολυμπιακό, 6 ισοπαλίες και 6 νικηφόρα παιχνίδια για το δικέφαλο, τα δύο μάλιστα πρόσφατα και σχεδόν κολλητά (2003-04 και 2005-06). Τα τέρματα είναι 96-39 υπέρ του Ολυμπιακού, που την περίοδο 1961-62 πέτυχε τη μεγαλύτερη σε εύρος νίκη του επί του δικέφαλου με 6-0. Από την άλλη πλευρά, ο ΠΑΟΚ είναι ο... υπαίτιος της μεγαλύτερης εντός έδρας ήττας του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα, όταν τον κέρδισε 0-4 την περίοδο 1975-76. Εντυπωσιακό ήταν και ένα σερί νικών που ξεκίνησαν οι «ερυθρόλευκοι» την περίοδο 1989-90 όταν από τότε και για 14 ολόκληρα χρόνια κέρδιζαν μονίμως τον ΠΑΟΚ μέσα στην έδρα τους. Το σερί αυτό σταμάτησε στις 11 Ιανουαρίου του 2004, όχι με ισοπαλία όμως, καθώς ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 1-2 τον Ολυμπιακό στη Ριζούπολη.

Το ερωτηματικό: Θα αντέξει ο ΠΑΟΚ στο... απόλυτο crash test μέχρι στιγμής για το δικέφαλο; Μην ξεχνάμε πως ο ΠΑΟΚ έχει δώσει όλα τα ντέρμπι (με Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και Αρη) μέσα στην Τούμπα...

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ