Αποχαιρέτισε με αρνητικό ρεκόρ

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 20.6.08

Παρά την φιλότιμη προσπάθεια των διεθνών μας για το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα με την Ισπανία. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2004 αποχαιρέτησε με τρίτη σερί ήττα τον θεσμό, σημειώνοντας παράλληλα αρνητικό ρεκόρ καθώς αποτελεί την πρώτη πρωταθλήτρια Ευρώπης που αποχαιρετά την επόμενη διοργάνωση δίχως να έχει καταφέρει να συγγεντρώσει έναν βαθμό. Η Ελληνική ομάδα αν και βρέθηκε μπροστά στο σκορ με κεφαλιά του Άγγελου Χαριστέα στο 42, στην συνέχεια του αγώνα δεν κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα με τους Ισπανούς να ισοφαρρίζουν στο 61 με σουτ του Ντέ Λα Ρέντ και να παίρνουν τελικά την νίκη στο 88' με κεφαλιά του Γκουϊθα. Πλέον ένα καινούριο κεφάλαιο ανοίγει στην Εθνική ομάδα. Η γλυκιά ανάμνηση που μας άφησε το 2004 διαδέχθηκε την απαγοήτευση του 2008 και θα πρέπει να γίνει προσπάθεια έτσι ώστε το Ελληνικό ποδόσφαιρο να ανέβει επίπεδο. Σίγουρα η συμμετοχή σε μια μεγάλη διοργάνωση δεν παύει να αποτελεί επιτυχία, όμως όπως αποδείχθηκε στο γήπεδο, η Ελληνική ομάδα μπορούσε περισσότερα έπειτα από την εκτός προγράμματος ήττα από τους Σουηδούς.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ελλάδα (Οτο Ρεχάγκελ): Νικοπολίδης, Σπυρόπολος, Δέλλας, Μπασινάς, Χαριστέας, Καραγκούνης (74' Τζιόλης), Βύντρα, Σαλπιγγίδης (86' Γιαννακόπουλος), Κυργιάκος (62' Αντζας), Αμανατίδης, Κατσουράνης.

Ισπανία (Λουίς Αραγονιές): Ρέινα, Αλμπιόλ, Ναβάρο, Ινιέστα (58' Γκαθόρλα), Φάμπρεγας, Αλόνσο, Σέρχιο Γκαρθία, Αρμπελόα, Γκουίθα, Χουανίτο, Ντε λα Ρεντ.

Διαιτητής: Χάουαρντ Γουέμπ (Αγγλία)

Βοηθοί διαιτητή: Ντάρεν Καν (Αγγλία), Μίκαελ Μάλαρκεϊ (Αγγλία)

Κίτρινες: Καραγκούνης, Μπασινάς, Βύντρα (Ελλάδα) / Γκουίθα, Αρμπελόα (Ισπανία)

Γήπεδο: Βαλς Σίζενχαϊμ Στάντιον - Σάλτσμπουργκ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ