Εμφάνιση αντάξια ενός Θρύλου παρά το αποτέλεσμα

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 25.10.07

Όταν ο αντίπαλος αγωνίζεται για 80 λεπτά με 10 παίκτες, όταν παίρνει κεφάλι στο σκορ ανατρέπωντας τον αγώνα, όταν σε καθηλώνει στα τελευταία λεπτά χάνωντας ευκαιρίες για να ισοφαρήσει και όταν ο καλύτερος σου παίκτης είναι ο τερματοφύλακας, τότε θα πρέπει να αισθάνεσε υπερήφανος που κατάφερες να κερδίσεις μια τέτοια ομάδα. Η "τέτοια" ομάδα εχθές ήταν ο Ολυμπιακός, που αν και έφυγε ηττημένος από τον χθεσινό αγώνα, κέρδισε πολλά περισσότερα και έδωσε υποσχέσεις πως μπορεί να ανταγωνιστεί ομάδες σε υψηλό επίπεδο.
Ο αγώνας ξεκίνησε με την Ρεάλ να ανοίγει το σκόρ μόλις στο 2ο λεπτό έπειτα από ένα τραγικό λάθος του Παρασκευά Άντζα, ο οποίος από το σημείο αυτό και μετά ήταν από τους καλύτερους παίκτες του Ολυμπιακού. Οι ερυθρόλευκοι απάντησαν γρήγορα με τον Λουτσιάνο Γκαλέτι που δέχθηκε την πάσα του Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς και νίκησε τον Κασίγιας. Δυστυχώς για τον Ολυμπιακό και τον Τάκη Λεμονή στο 13' λεπτό της αναμέτρησης ο Βασίλης Τοροσίδης δέχθηκε την κόκκινη κάρτα ανέτρεπωντας άκομψα τον Νίστελροϊ. Κάπου εκεί οι περισσότεροι θεώρησαν πως το βράδυ της Ρεάλ θα ήταν περίπατος όμως η αγωνιστικότητα που έδειξε η Ελληνική ομάδα στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" ήταν αξιέπαινη. Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός δεν ήθελε να περιοριστεί σε ρόλο κομπάρσου και κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο καταθέτωντας τεράστια ψυχικά αποθέματα. Μόλις στο 47ο λεπτό κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ. Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά και ο Σέζαρ με προβολή μέσα από την περιοχή έστειλε για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα του Κασίγιας. Ο Ολυμπιακός κράτησε το σκορ για 21 λεπτά, όταν ο Ρομπίνιο με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Νικοπολίδη. Οι ερυθρόλευκοι δεν πτοήθηκαν και πάλεψαν το ματς μέχρι τέλους. Ο Τάκης Λεμονής πέρασε τον Κοβάσεβιτς στην θέση του Λουά-Λούα που είχε γράψει αρκετά χιλιόμετρα μέχρι εκείνη τη στιγμή και τον Μίχαλ Ζεβλάκοφ στην θέση του εξαιρετικού Ραούλ Μπράβο που είχε πάρει την ταυτότητα του Σαλγκάδο αλλά έμεινε από δυνάμεις. Η Ρεάλ συνέχισε να πιέζει και στο 77 έχασε μεγάλη ευκαιρία με πέναλτι που κέρδισε ο Ρομπίνιο και εκτέλεσε άουτ ο Νιστελρόϊ. Ωστώσω έξι λεπτά αργότερα ο δαιμονιώδης Ρομπίνιο σημείωσε το τρίτο γκολ της Ρεάλ με σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή. Ο Τάκης Λεμονής πέρασε στην θέση του Λεντέσμα, τον Νούνιες και προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση ουκ ολίγες φορές. Τόσο στο 88 με κεφαλιά του Νούνιες που απέκρουσε ο Κασίγιας όσο και στο 82λεπτό που ο Ισπανός πορτιέρο είπε όχι σε ένα γυριστό σουτ του Ντάρκο Κοβάσεβιτς. Ρισκάροντας ο Ολυμπιακός για την ισοφάρριση δέχθηκε το τέρμα από τον Μπαλμπόα που βρήκε ανοιχτή την άμυνα της Ελληνικής ομάδας, όμως παρά την επίτευξη του τέρματος, οι φίλοι των "μαδριλένων" φώναζαν δυνατά το όνομα του Κασίγιας μέχρι την λήξη του αγώνα.
Αναμφίβολα ο Ολυμπιακός αγωνιζόμενος με 10 παίκτες απέναντι στους πρωταθλητές Ισπανίας έδειξε πως μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου. Μετά την λήξη του αγώνα ο προπονητής του Ολυμπιακού Τάκης Λεμονής δήλωσε: "«Είναι ανάμικτα τα συναισθήματα. Μπορούσαμε να πάρουμε κάτι παραπάνω από το παιχνίδι. Από την άλλη, ο τρόπος που παίξαμε ήταν τέτοιος που μας έκανε να νιώσουμε περήφανοι και εμείς και ο κόσμος. Θέλαμε να τον ευχαριστήσουμε, κάναμε καλή προσπάθεια, αλλά δυστυχώς δεν πήραμε το αποτέλεσμα. Σχεδόν σε όλο το παιχνίδι παίξαμε με 10 και αυτό δεν είναι εύκολο στο Μπερναμπέου. Δεν φοβηθήκαμε την Ρεάλ, αλλά την προβληματίσαμε. Διεκδικήσαμε το βαθμό, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Χωρίς την αποβολή θα μπορούσαμε να επιτεθούμε καλύτερα.
Ξέραμε ότι αν δεν βάζαμε γκολ στο Μπερναμπέου, θα ήταν δύσκολα. Είμαστε σε καλό δρόμο, είμαστε μια σοβαρή ομάδα. Γίνονται λάθη, αλλά προσπαθούμε να τα βελτιώσουμε. Με απασχολεί μόνο το παιχνίδι με την Ρεάλ και όχι τα υπόλοιπα του ομίλου. Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι. Η βαθμολογία θα είναι χαμηλά. Ξεκινώντας τη δεύτερη φάση δείχνουμε ότι μπορούμε να ελπίζουμε σε κάτι καλό. Ίσως είναι διαφορετικά τα δεδομένα στο Καραϊσκάκη. Η λογική επιθετικότητα που θα δείξουμε, θα είναι χαρακτηριστική του αγώνα».


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ρεάλ Μαδρίτης (Μπερντ Σούστερ): Κασίγιας, Σαλγκάδο (64' Ιγκουαΐν), Ράμος, Μέτσελντερ, Μαρσέλο, Γκάγκο, Γκούτι, Ρομπίνιο, Σνάιντερ (82' Μπαλμπόα), Φαν Νίστελροϊ, Ραούλ (88' Τόρες).

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Άντζας, Σέζαρ, Ραούλ Μπράβο (75' Ζεβλάκοβ), Λεντέσμα (87' Νούνιες), Πατσατζόγλου, Στολτίδης, Γκαλέτι, Τζόρτζεβιτς, Λούα Λούα (72' Κοβάτσεβιτς).

Διαιτητής: Τομ Χένινγκ Όβρεμπο (Νορβηγία)
Βοηθοί: Γκέιρ Άγκε Χόλεν (Νορβηγία), Έρικ Ράεσταντ (Νορβηγία)
Τέταρτος διαιτητής: Μπράγκε Σάντμοεν (Νορβηγία)

Κίτρινες κάρτες: Σαλγκάδο στο 29', Ρομπίνιο στο 65' (Ρεάλ Μαδρίτης), Τζόρτζεβιτς στο 53', Πατσατζόγλου στο 70', Γκαλέτι στο 75', Άντζας στο 90' (Ολυμπιακός)

Κόκκινες κάρτες: Τοροσίδης στο 13'
Κ.Κ.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ