Έγραψε Ιστορία παίρνoντας πρόκριση και ρεβάνς!

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 18.10.07

Μέρες του 2004 ξαναζεί η Εθνική Ελλάδος έπειτα από την εκτός έδρας νίκη επί της Τουρκίας στο "Αλί Σαμι Γιέν" με την οποία σφραγίστηκε και μαθηματικά το εισητήριο για τα τελικά του Ευρωπαϊκου πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στα γήπεδα της Αυστρίας και Ελβετίας. Οι παίκτες του Όττο Ρεχάγκελ έδειξαν τον χαρακτήρα μιας πρωταθλήτριας Ευρώπης, δημιούργησαν ευκαιρίες και δεν άφησαν τους Τούρκους να δημιουργήσουν ευκαιρίες στην εστία του Κώστα Χαλκιά και πήραν την νίκη με ένα γκολ του Γιάννη Αμανατίδη στο 79ο λεπτό της αναμέτρησης.
Η εμφάνιση του αντιπροσωπευτικού μας συγγροτήματος στην καυτή έδρα των Τούρκων ήταν από τις καλύτερες των τελευταίων ετών και οι διεθνείς μας έχασαν αρκετές ευκαιρές για να πετύχουν περισσότερα τέρματα. Οι διεθνείς μας επέστρεψαν τα ξημερώματα στην Αθήνα και παρά το προχωρημένο της ώρας τους υποδέχθηκαν 40 φίλαθλοι στο Ελ. Βενιζέλος για να τους χειροκροτήσουν.
Ο Ότο Ρεχάγκελ μετά το τέλος της αναμέτρησης δήλωσε :"Είχαμε δύο στόχους, την ρεβάνς και την πρόκριση. Η ομάδα έπαιξε με καρδιά και μυαλό και κατάφερε να πετύχει και τους δύο στόχους. Από την αρχή κυνηγήσαμε το παιχνίδι και προσπαθήσαμε να βάλουμε γκολ. Στο β' ημίχρονο ο αντίπαλος μας πίεσε και είχε 2-3 ευκαιρίες, αλλά δεν τις τελείωσε όπως θα έπρεπε. Σε γενικές γραμμές νομίζω ότι ήταν δίκαιη νίκη.
Από την πρώτη στιγμή δουλέψαμε για την πρόκριση και τα καταφέραμε. Του χρόνου στο φεστιβάλ της Ευρώπης θα είμαστε παρόντες. Τους τόνισα ότι σήμερα είναι μια ιδιαίτερη μέρα, αφού μπορείς με μία νίκη να πετύχεις δύο στόχους, δηλαδή την ρεβάνς και την πρόκριση. Το πολύ θετικό ήταν η αμυντική λειτουργία και αυτό που πρέπει να βελτιωθεί, είναι να παίξουμε καλύτερα στις αντεπιθέσεις.

Εγκωμιαστικά σχόλια απέσπασε από τον διεθνή τύπο η Εθνική μας ομάδα για την νίκη πρόκριση. Διαβάστε παρακάτω τι έγραψαν μερικές από τις μεγαλύτερες ειδησιογραφικές ιστοσελίδες του εξωτερικού:

Uefa.com: «Θρίαμβος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, την έστειλε κατευθείαν στα τελικά του Euro».

Gazzetta dello Sport: «Οι πρωταθλητές θα είναι στα γήπεδα της Αυστρίας και της Ελβετίας. Στην μεγαλύτερη πρόκληση η Ελλάδα κατάφερε να εξασφαλίσει με νίκη μέσα στην Τουρκία και μαθηματικά την πρόκρισή της».

Fifa.com: «Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ελλάδα προκρίθηκε στην διοργάνωση της επόμενης χρονιάς με την εκτός έδρας νίκη με 1-0 επί της Τουρκίας, χάρις το γκολ που σημείωσε ο Γιάννης Αμανατίδης στο 79’».

Sports.yahoo.com: «Η κάτοχος του τροπαίου Ελλάδα προκρίθηκε στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος».

Goal.com: «Ένα γκολ του Γιάννη Αμανατίδη έντεκα λεπτά πριν το τέλος ήταν ικανό για να κάμψει την αντίσταση της Τουρκίας. Οι Έλληνες είναι μόνοι πρώτοι και πήραν και μαθηματικά την πρόκριση».

Fanatik: «Απογοήτευση! 0-1».

Hurriyet: «Τουρκία-Ελλάδα: 0-1. Η ομάδα μας έχασε από τους Πρωταθλητές Ευρώπης με ένα γκολ του Αμανατίδη στο 79ο λεπτό».

Sabah: «Ιστορική πρώτη νίκη Ελλάδας που ανανέωσε τη συμμετοχή της στα τελικά του θεσμού».



ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ