Ανώδυνες ήττες που μας έφεραν στους ομίλους

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 5.10.07

Με εξαίρεση τον Παναθηναϊκο που αγωνίστηκε την Τρίτη απέναντι στη Αρτμέντια και επιβλήθηκε με 3-0, οι υπόλοιπες Ελληνικές ομάδες μπορεί να γνώρισαν την ήττα, κατάφεραν όμως να περάσουν στους ομίλους βάση των αποτελεσμάτων που είχαν στους πρώτους αγώνες πριν από 15μέρες. Συγγεκριμένα ο Πανιώνιος έχασε 0-1 από την Σοσό με ένα αυτογκόλ του Κουμορτζί στο 54', κατάφερε όμως να ισορροπήσει το παιχνίδι και δεν επέτρεψε στην Γαλική ομάδα να πετύχει ένα δεύτερο τέρμα που θα την οδηγούσε στην παράταση.
Την έκπληξη πήγε να κάνει η Λάρισα εκτός έδρας με την Μπλάκμπερν όταν και προηγήθηκε με 0-1 με γκολ του Κλεϊτον στο 17', αλλά είχε την ατυχία να ισοφαριστεί με εύστοχο χτύπημα πέναλτι από τον Ντέρμπισαϊρ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου. Εν τέλει οι Θεσσαλοί άντεξαν στην πίεση των Άγγλων και παρά το γκολ του Γουόρνκοκ που δέχθηκαν στο 50ο λεπτό κατάφεραν να κρατήσουν το 2-1 και να πάρουν ητν πρόκριση.
Η ΑΕΚ έκανε την χειρότερη εμφάνιση της φέτοςκαι δεν θύμιζε σε τίποτα με την ομάδα που είχε πετύχει 3 τέρματα στην Σάλτσμπουργκ γνωρίζοντας την ήττα με 1-0. Η Ένωση βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 20' λεπτό έπειτα από κεφαλιά του Λοβγκραντς, στην συνέχεια όμως οι Αυστριακοί δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν προβλήματα στην εστία του Μάχο και το ημίχρονο έληξε. Το σκηνικό δεν άλλαξε στην επανάληψη και η Σάλτσμπουργκ έκανε πιο έντονες τις προσπάθειες της για να πετύχει τέρμα, όμως ο Λορέντζο Σέρα Φερέρ έκανε δυο εύστοχες αλλαγές περνώντας τον Μπλάνκο αντί του Μαντούκα και τον Παπασταθόπουλο αντί του Ριβάλντο και κατάφερε να περιορίσει την δραστηριότητα των Αυστριακών με αποτέλεσμα να πάρει την πρόκριση για τους ομίλους.
Ηρωϊκη εμφάνιση πραγματοποίησε και ο ΑΡΗΣ εκτός έδρας με την Σαραγόσα. Τα πρώτοα λεπτά κύλησαν αναγνωριστικά για τις δυο ομάδες, αλλά οι Ισπανοί κατάφεραν να πετύχουν τέρμα στο 20λεπτό με τον Ολιβεϊρα στην πρώτη τους ουσιαστικά ευκαιρία. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, οι Ισπανοί είχαν την πρωτοβουλία των φάσεων, αλλά δεν κατάφεραν να πετύχουν ένα δεύτερο τέρμα που θα έριχνε τον Άρη στο καναβάτσο. Αντίθετα στην επανάληψη, ο Άρης εμφανίστηκε πιο ψυχωμένος και αποτελεσματικός στην άμυνα. Στο 58ο λεπτό ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς πέρασε στην θέση του Τόνι Κάλβο τον Χαβίτο, ο οποίος δύο λεπτά αργότερα νίκησε με σουτ τον Θέσαρ και έστειλε στα ουράνια του 1200 οπαδούς του Άρη. Στην συνέχεια η Ισπανική ομάδα άρχισε να κάνει μαζικές επιθέσεις προς την εστία του Χαλκιά και κατάφερε να πετύχει ένα γκολ στο 72 με τον Γκαρσία και να κάνει το 2-1. Όμως ο Άρης έδειξε χαρακτήρα στα τελευταία λεπτά και δεν επέτρεψε στους Ισπανούς να πετύχουν άλλο τέρμα με αποτέλεσμα να κάνει την μεγάλη έκπληξη και να περάσει στους ομίλους.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ