Ερυθρόλευκος οδοστρωτήρας!

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 4.10.07

Σαρωτικός ήταν ο Ολυμπιακός μέσα στη έδρα της Βέρντερ και με 3-1 πέτυχε με θριαμβευτικό τρόπο το πρώτο του διπλό εκτός έδρας στο Champions League. Στο πρώτο ημίχρονο η Γερμανική ομάδα κατάφερε έχωντας μπλοκαρισμένο τον κινητήριο της μοχλό Ντιέγκο, αλλά έχωντας καλή κυκλοφορία στο χώρο του κέντρου κατάφερε με μακρινές μπαλιές να δημιουργήσει κινδύνους στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού. Ενώ οι ερυθρόλευκοι έχωντας μοναδικό προωθημένο τον Λομανά Τρεζόρ Λούα Λούα δημιούργησαν αντεπιθέσεις και όποτε τους δίνωνταν η ευκαιρία έκαναν μακρινά σουτ με τους Ντιντιέ Ντομί και Γκαλέτι. Στο 18' έγινε η πρώτη αναγκαστική αλλαγή για τον Ολυμπιακό όταν ο Ντομί αποχώρησε ως τραυματίας και έδωσε την θέση του στον Χούλιο Σέζαρ ο οποίος έγινε ο παρτενέρ του Άντζα στο κέντρο της άμυνας και ο Ραούλ Μπράβο μεταφέρθηκε στην αριστερή πλευρά. Και ενώ το ματς φαίνονταν να ισορροπούσε μια αληγορία στην άμυνα του Ολυμπιακού έφερε μπροστά στο σκορ την Γερμανική ομάδα. Ήταν το 32' λεπτό όταν ο Σουηδός Ρόζερμπεργκ έκανε την σέντρα από την αριστερή πλευρά, ο Άντζας δεν μπόρεσε να πάρει την κεφαλιά με αποτέλεσμα η μπάλα να φτάσει στον Αλμέϊδα που βρισκόταν στο δεύτερο δοκάρι και με πλασέ νίκησε τον Αντώνη Νικοπολίδη σημειώνοντας το 1-0. Στα επόμενα 13 λεπτά η Βέρντερ πήρε περισσότερες πρωτοβουλίες όμως τόσο ο διεθνής τερματοφύλακας του Ολυμπιακού όσο και η άμυνα κατάφεραν να σταματήσουν τους γερμανούς.

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός ανέβασε την απόδωση του και κυκλοφορούσε καλύτερα την μπάλα στον χώρο του κέντρου όμως ο Λούα Λούα ήταν απελπιστικά μόνος απέναντι σε ολόκληρη την γερμανική άμυνα. Στο 72' έγινε η δεύτερη αλλαγή του Ολυμπιακού που άλλαξε άρδην την εικόνα του αγώνα όταν ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς αντικατέστησε τον εξαιρετικό πλην κουρασμένο Λουτσιάνο Γκαλέτι. Ο Σέρβος σέντερ φορ στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, απείλησε με σουτ την εστία του Βάρντερ, ο οποίος κατέφερε να την διώξει όμως στην επαναφορά ο Ιεροκλής Στολτίδης πλάσαρε σε κενη εστία γράφωντας το 1-1. Στην συνέχεια η Βέρντερ φανερά σοκαρισμένη από την ισοφάρριση προσπάθησε ξανά να πάρει τα ινία του αγώνα όμως εκεί μίλησε ο Αντώνης Νικοπολίδης που στο 78λεπτό πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή απόκρουση σε κεφαλία του Μέρτερζαλερ. Ο Ολυμπιακός όμως συνέχισε να είναι απειλιτικός και άρχισε να χάνει ευκαιρίες ενώ ήταν φανερό πως με την είσοδο του Κοβάσεβιτς μπορούσε να δημιουργήσει περισσότερες φάσεις προς την εστία των Γερμανών.

Λίγα λεπτά αργότερα ήταν η ώρα του Χρήστου Πατσατζόγλου όταν στο 82' λεπτό έπιασε εκπληκτικό σουτ φωτοβολίδα δέκα μέτρα περίπου έξω από την μεγάλη περιοχή και κεραυνοβόλησε τον Βάρντερ σημειώνοντας το 1-2. Όμως ο Ολυμπιακός δεν σταμάτησε εκεί, συνέχισε να επιτίθεται και πέντε λεπτά αργότερα ο Κοβάσεβιτς εκμεταλευόμενος την ασταθή επέμβαση του πορτιέρο της Βρέμης με κοντινό πλασέ έγραψε το 1-3, δίνωντας διαστάσεις θριάμβου στην Ελληνική ομάδα που βρίσκεται στην κορυφή του ομίλου μαζί με την Ρεάλ έχωντας φτάσει τους τέσσερις βαθμούς στην διοργάνωση.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ (Τόμας Σάαφ): Φάντερ, Πασάνεν, Τόσιτς, Μερτεσάκερ, Νάλντο, Φρινγκς, Φριτς (63' Μπορόφσκι), Γιένσεν, Ντιέγκο, Αλμέιδα, Ρόζενμπεργκ (76` Σανόγκο).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Νικοπολίδης, Τοροσίδης (85' λ.τ. Πάντος), Ντομί (18' Ζούλιο Σέζαρ), Ραούλ Μπράβο, Άντζας, Στολτίδης, Πατσατζόγλου, Λεντέσμα, Γκαλέτι (71' Κοβάσεβιτς), Λούα Λούα, Τζόρτζεβιτς.
K.K.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ