Πολύτιμος βαθμός στο Αλκμάαρ.

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 25.11.09

Ισόπαλος δίχως τέρματα έληξε ο αγώνας στο Άλκμααρ ανάμεσα στην ΑΖ και τον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να πάρουν έναν πολύτιμο βαθμό εξασφαλίζοντας την συνέχεια τους στα ευρωπαϊκά κύπελα και θέλουν έναν ακόμη βαθμό στον εντός έδρας αγώνα με την Άρσεναλ για να εξασφαλίσουν την πρόκριση τους στους 16 του Champions League. Διαβάστε το ρεπορτάζ της αναμέτρησης.

Ο Ζίκο δεν ρίσκαρε την συμμετοχή του Ιεροκλή Στολτίδη αλλά και του Αβραάμ Παπαδόπουλου και αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τον Όσκαρ αντί του Στολτίδη και τον Γιώργο Γκαλίτσιο αντί του Αβραάμ. Το σχήμα διαφοροποιήθηκε και μετατράπησε σε 4-2-3-1. Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ο αγώνας απέκτησε ρυθμό και σε συνάρτηση με τον δυνατό αερα το ματς απέκτησε ιδιαίτερο χαρακτήρα. Οι ερυθρόλευκοι ήταν οι πρώτοι που απείλησαν την εστία του Μορένο στο 7 όταν ο Ζαίρί έπιασε ένα δυνατό σουτ όμως η μπάλα κατέληξε στην αγγαλιά του τερματοφύλακα της ΑΖ. Οι Ολλανδοί απάντησαν με ένα σουτ του Σβέρτς στο 9 αλλά και του Σαάρς στο 13, ενώ είχαν ένα καλό δεκάλεπτο με σουτ των Λένς. Στο 34 οι ερυθρόλευκοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να προηγηθούν στο σκορ όταν ο Ζαιρί βρέθηκε αμαρκάριστος στην μεγάλη περιοχή όμως το πλασέ του ήταν εξαιρετικά αδύναμο.
Στην επανάληψη η ΑΖ προσπάθησε να πιέσει περισσότερο με τον ευέλικτο Ντέμπελε να είναι η μεγαλύτερη απειλή για την ερυθρόλευκη άμυνα όμως δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν αρκετές ευκαιρίες. Οι ερυθρόλευκοι πήραν τον έλεγχο του αγώνα και στο τελευταίο δεκάλεπτο είχαν ευκαιρίες για να πετύχουν ένα τέρμα με τον Λεονάρντο στο 84 και τον Ντουντού ένα λεπτό αργότερα δίχως τα σουτ τους να βρουν στόχο. Κατάφεραν όμως να κρατήσουν μακριά από την εστία τους τους Ολλανδούς και να πάρουν έναν πολύτιμο βαθμό.
Κ.Κ.

Oι συνθέσεις των ομάδων:

Άλκμααρ (Ρόναλντ Κούμαν): Ρομέρο, Σβερτς, Μοϊζάντερ, Μορένο, Ποκονιόλι, Λενς, Μέντες Ντα Σίλβα, Βέρνμπλουμ, Σάαρς (88΄ Μάρτενς), Χόλμαν (78΄ Αρι Περέιρα), Ντεμπελέ (Πέλε).

Ολυμπιακός (Zίκο): Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος, Ραούλ Μπράβο, Μέλμπεργκ, Ζεβλάκοφ, Ζαϊρί (90΄+ Πάντος), Ντουντού, Μαρέσκα, Λεονάρντο, Όσκαρ, Μήτρογλου.

Διαιτητής: Αλμπέρτο Ουντιάνο Μαγένκο (Ισπανία)

Κίτρινες: Ποκονιόλι, Σάαρς, Μορένο / Μήτρογλου, Μπράβο

Φάσεις από τον αγώνα:


ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ