Το ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 28.11.09

Το κορυφαίο ντέρμπι του πρωταθλήματος μας περιμένει στην 12η αγωνιστική. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στο Γ.Καραϊσκάκης για μια θέση στην κορυφή. Θα καταφέρουν οι ερυθρόλευκοι να πάρουν την νίκη και να βρεθούν για πρώτη φορά μόνοι τους στον βαθμολογικό πίνακα; Ποιά θα είναι η απάντηση των πράσινων που έχουν μια καλή ευκαιρία να ξεφύγουν με περισσότερους βαθμούς; Ή θα έχουμε μια ακόμα ισοπαλία; Διαβάστε την ανάλυση στο Αθλητικό Παρασκήνιο που μας προσφέρει το Hellas Football Data.

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός
(Κυριακή29/11, 18:30)

Το ματς: Είναι το απόλυτο ντέρμπι, το παιχνίδι που περιμένουν όπως κανένα άλλο οι οπαδοί των δύο ομάδων, η «τιτανομαχία» του Ελληνικού ποδοσφαίρου, σε τελική ανάλυση είναι... Ολυμπιακός εναντίον Παναθηναϊκού. Παιχνίδια στα οποία το γόητρο «χτυπάει κόκκινο» και συνήθως έχουν και τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον , κάτι που δεν απουσιάζει και από το φετινό ντέρμπι του Καραϊσκάκη. Ο Ολυμπιακός έχει την έδρα, αλλά ο Παναθηναϊκός το βαθμολογικό πλεονέκτημα των +2 πόντων αυτή τη στιγμή στο βαθμολογικό πίνακα, οπότε εύκολα καταλαβαίνει κανείς πως αν υπάρξει νικητής την Κυριακή κάποια δεδομένα θα ανατραπούν. Όταν το βλέπεις σαν απλός φίλαθλος πάντως... Παρακαλάς να μπει ένα γκολ. Και αυτό γιατί στα 3 τελευταία ντέρμπι, σε Καραϊσκάκη, ΟΑΚΑ και Λεωφόρο το τελικό αποτέλεσμα ήταν 0-0 κι όσο κι αν δεν περιμένεις να δεις και σπουδαίο θέαμα σε αυτά τα παιχνίδια, ένα... γκολάκι, τουλάχιστον, το περιμένεις. Αγωνιστικά, ο Ζίκο δεν μπορεί να υπολογίζει στους Τοροσίδη, Στολτίδη, Ντέρμπισαϊρ, Ντιόγο, ο Γκαλέτι δίνει μια «έξτρα» λύση αλλά είναι εξαιρετικά αμφίβολο το αν θα ξεκινήσει βασικός. Από την άλλη, από τη στιγμή που ο Λέτο ξεπέρασε το πρόβλημά του, ερωτηματικό απομένει μόνο για τον Γιώργο Καραγκούνη.

Η προϊστορία: Μακρά, με δεκάδες ντέρμπι, αμέτρητες συγκινήσεις και... αναμνήσεις. Όσον αφορά όμως στους «ψυχρούς» αριθμούς, «δείχνει» τα εξής: 21 νίκες για τον Ολυμπιακό, 18 ισοπαλίες και 11 νίκες του Παναθηναϊκού, με τους «ερυθρόλευκους» να προηγούνται και στα τέρματα με 63-49. Το πρώτο παιχνίδι στα πλαίσια της Α Εθνικής στο Καραϊσκάκη ανάμεσα στους δύο «αιώνιους» ήταν ιδιαίτερα σημαντικό για τον Παναθηναϊκό. Έλαβε χώρα στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος 1959-60, οι «πράσινοι» πήραν το ματς και μαζί το πρωτάθλημα που διεκδικούσαν με την ΑΕΚ ενώ και η νίκη τους με 1-4 παραμένει έως τώρα η μεγαλύτερη εκτός έδρας επί του Ολυμπιακού (ο Παναθηναϊκός έχει κερδίσει ξανά 1-4 τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» τυπικά γηπεδούχους στην κοινή τους έδρα το ΟΑΚΑ, το 1987-88).Ο Ολυμπιακός «απάντησε» με το 4-0 του 1966-67 που αποτελεί τη δική του μεγαλύτερη νίκη, σε μία χρονική περίοδο, στα μέσα της δεκαετίας του 60, όπου πέτυχε το καλύτερο σερί νικών του επί των «πράσινων» εντός έδρας, φτάνοντας τις 4 σερί νίκες. Μιλάμε για ντέρμπι, οπότε τα σερί δεν είναι μεγάλα, έτσι ακριβώς συμβαίνει και με τον Παναθηναϊκό που μόνο στη διετία 1969-71 κατάφερε να πάρει δύο συνεχόμενες νίκες στο «άντρο» του μεγάλου του αντιπάλου. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια τα αποτελέσματα είναι ισορροπημένα, με μία νίκη για κάθε ομάδα και δύο ισοπαλίες

Το ερωτηματικό: Θα μπει επιτέλους ένα... γκολ; Τα τρία τελευταία ντέρμπι των «αιωνίων» στο πρωτάθλημα έχουν ολοκληρωθεί 0-0...

Πέρυσι στο αντίστοιχο παιχνίδι: 0-0 είχε ολοκληρωθεί το ντέρμπι του Καραϊσκάκη, με τον Παναθηναϊκό να έχει δοκάρι με τον Καραγκούνη στο 70ό λεπτό και ενώ έπαιζε με δέκα παίκτες από το 58' λόγω αποβολής του Σαριέγκι με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ