Στοίχησαν τα λάθη στον Ολυμπιακό

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 5.11.09

Δεν κατάφερε να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα στο Βέλγιο ο Ολυμπιακός με αντίπαλο την Στάνταρ Λιέγης και γνώρισε την ήττα με 2-0. Διαβάστε το ρεπορτάζ από την χθεσινή αναμέτρηση στο Βέλγιο.

Ο Ζίκο προτίμησε να ξεκινήσει τον αγώνα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, τους Αβραάμ Παπαδόπουλο, Μίχαλ Ζεβλάκοφ και Ούλοφ Μέλμπεργκ, έχωντας για μπακ τους Γκαλίτσιο και Ραούλ Μπράβο. Παρ' όλα αυτά οι ερυθρόλευκοι παρουσιάστηκαν ορεξάτοι και γρήγορα πήραν την κατοχή της μπάλας και επέβαλλαν τον δικό τους ρυθμό. Οι σημαντικές ελλείψεις που είχαν όμως ήταν φανερές στο τελείωμα των φάσεων και με μοναδικούς επιθετικογενείς παίκτες τους Όσκαρ Γκονζάλες, Λουτσιάνο Γκαλέτι και Κώστα Μήτρογλου οι επιθέσεις τους δεν είχαν αποτέλεσμα.
Οι Βέλγοι άρχισαν να λειτουργούν πιο επιθετικά μετά το πρώτο 20λέπτο και έχασαν μια ευκαιρία στο 27 με τον Μποκανί, ο οποίος τέσσερα λεπτά αργότερα νίκησε τον Αντώνη Νικοπολίδη. Όλα ξεκίνησαν από μια μακρινή μπαλιά του Μανγκαλά και έπειτα από ένα λάθος του Μέλμπεργκ, ο Κονγκολέζος επιθετικός διασχίζοντας περίπου 20μέτρα με την μπάλα στα πόδια νίκησε με πλασέ τον Νικοπολίδη. Για τα επόμενα εννέα λεπτά η ομάδα της Λιέγης πήρε τον έλεγχο του αγώνα και απείλησε την εστία των ερυθρολεύκων με αποκορύφωμα το σουτ του Καρσελά στο δοκάρι.
Ο Ολυμπιακός είχε την ατυχία να χάσει τον Λουτσιάνο Γκαλέτι και ο Ζίκο αναγκάστηκε να χρησιμοποιησει τον 17χρόνο Ιωάννη Φετφατζίδη, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του στο Champions League.
Στην επανάληψη οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν να παίζουν δυνατά και είχαν καθολική υπεροχή στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού. Στο 57 ο Μαρέσκα έφτασε κοντά στο γκολ όταν έκανε κεφαλιά ψαράκι από το ύψος του πέναλτι ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μέλμπεργκ πλάσαρε στην κίνηση τον Μπολάτ όμως ο τερματοφύλακας τον Βέλγων μπλόκαρε την μπάλα.
Και ενώ τα λεπτά κυλούσαν με τους ερυθρόλευκους να έχουν κατοχή, αλλά να μην καταφέρουν να πετύχουν το γκολ της ισοφάρρισης, ο Ζίκο αποφάσισε να ρισκάρει βάζοντας τους Στολτίδη και Γιάννη Παπαδόπουλο στις θέσεις των Αβραάμ Παπαδόπουλου και Όσκαρ Γκονζάλες. Οι γηπεδούχοι βρήκαν χώρους και κατάφεραν να πετύχουν ένα δεύτερο τέρμα στο 88' με τον Γιοβάνοβιτς σφραγίζοντας την νίκη τους.
Οι ερυθρόλευκοι σίγουρα άξιζαν κάτι περισσότερο από τον συγγεκριμένο αγώνα, οι πολλές ελλείψεις και οι περιορισμένες λύσεις στον πάγκο τους στοίχισαν. Όμως εξακολουθούν να βρίσκονται σε τροχιά πρόκρισης και από τον χθεσινό αγώνα, θα πρέπει να κρατήσουν, το αγωνιστικό πάθος και την θέληση για νίκη
Κ.Κ.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Σταντάρ Λιέγης (Λάζλο Μπόλονι): Μπολάτ, Καμοτσάτο, Σαρ (46' Ράμος), Ρικάρντο Ρότσα, Φελίπε, Καρσέλα (86' Γκορέ), Γιοβάνοβιτς (90' Αντζελί), Ντε Καμάργκο, Βίτσελ, Μανγκαλά, Μποκανί.

Ολυμπιακός
(Zίκο): Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος, Ραούλ Μπράβο, Α.Παπαδόπουλος (77' Στολτίδης), Μέλμπεργκ, Ζεβλάκοφ, Γκαλέτι (42' Φετφατζίδης), Ντουντού, Μήτρογλου, Μαρέσκα, Όσκαρ (77' Γ.Παπαδόπουλος).

Διαιτητής: Νίκολα Ριτσόλι (Ιταλία)

Κίτρινες: Ρικάντο Ρότσα, Καμοτσάτο, Μανγκαλά - Ντουντού, Όσκαρ

Γκολ και φάσεις:



ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ