Το ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 21.11.09

Στην τούμπα εστιάζεται το ενδιαφέρον της 11ης αγωνιστικής όπου θα έχουμε το κλασικό ντέρμπι του βορρά μεταξύ ΠΑΟΚ και Άρη. Πόσο διαφορετικός θα φανεί ο ΠΑΟΚ μετά την διακοπή του πρωταθλήματος; τι πρόσωπο θα παρουσιάσει ο Άρης στο ντεμπούτο του Έκτορ Ραούλ Κούπερ στον πάγκο; Το συγγεκριμένο ντέρμπι της συμπρωτεύουσας έχει πλούσια στατιστικά στοιχεία, διαβάστε την ανάλυση που προσφέρει το Hellas Football Data.




ΠΑΟΚ-ΑΡΗΣ
(Κυριακή22/11, 19:00)


Το ματς:
Αναμφίβολα το μεγάλο παιχνίδι της αγωνιστικής. Κλασικό ντέρμπι Ελληνικού πρωταθλήματος που ειδικά για τη Θεσσαλονίκη είναι όλα τα λεφτά... Το γόητρο παίζει, συνήθως, σε αυτές τις περιπτώσεις τον πρωτεύοντα ρόλο, δεν είναι όμως μόνο αυτό στη συγκεκριμένη περίπτωση. Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται μόλις 3 βαθμούς πάνω από τον Αρη, θέλει να διατηρήσει και να αυξήσει το προβάδισμά του από τον συμπολίτη του, σε αντίθεση με τους «κιτρινόμαυρους» που επιθυμούν να «πιάσουν» τον «δικέφαλο» στη βαθμολογία. Παιχνίδι που ξεχωρίζει και για την παρθενική παρουσία του Έκτορ Ραούλ Κούπερ στον πάγκο του Αρη -και τι πρεμιέρα, στην Τούμπα...- αλλά και για την παρουσία στον ΠΑΟΚ παικτών που πέρυσι έπαιζαν με τη φανέλα του Αρη, όπως ο Παπάζογλου και ο Βιτόλο. Στα αγωνιστικά, για τον ΠΑΟΚ θα απουσιάζουν οι Φιλομένο, Μπιζέρα και κατά πάσα πιθανότητα και ο Χαλκιάς, οι Νάτσο Γκαρσία και Φλάβιο είναι οι σίγουροι απόντες για την ομάδα του Αρη.

Η προϊστορία: 27 νίκες «μετράει» ο ΠΑΟΚ επί του Αρη στην Τούμπα από το 1959 έως σήμερα. Πιο εντυπωσιακή το 5-0 της περιόδου 1974-75. Ο Αρης έχει φύγει 13 φορές με την ισοπαλία από την έδρα του ΠΑΟΚ, ενώ 8 φορές τα έχει καταφέρει ακόμη καλύτερα κερδίζοντας το δικέφαλο μέσα στην έδρα του. Μεγαλύτερη νίκη του Αρη στην Τούμπα, το 1-4 της περιόδου 1998-99, με αυτή όμως να είναι και η τελευταία νίκη του Αρη μέσα στην έδρα του ΠΑΟΚ, αφού από τότε και στις 9 αναμετρήσεις που ακολούθησαν, ο «δικέφαλος» έχει 7 νίκες και 2 ισοπαλίες.

Το ερωτηματικό: Θα σκοράρει ο Αρης, πράγμα που έχει να κάνει στην έδρα του ΠΑΟΚ από τη σεζόν 2004-05;

Πέρυσι στο αντίστοιχο παιχνίδι: Ο ΠΑΟΚ είπε επικρατήσει 1-0 χάρις σε τέρμα του Κοντρέρας στο 68ο λεπτό.

.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ