Το ντέρμπι της 20ης αγωνιστικής

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 30.1.09

ΑΕΚ-Ολυμπιακός

(Κυριακή 1/2, 19:00)

Το ματς: Το ντέρμπι της αγωνιστικής δεν έχει και τόσο μεγάλη βαθμολογική σημασία (τις δύο ομάδες χωρίζουν 14 βαθμοί), έχει όμως όλα τα «συστατικά» που κεντρίζουν το ενδιαφέρον σε τέτοια παιχνίδια. Ίσως και κάτι παραπάνω αν θυμηθούμε το περσινό 4-0 της ΑΕΚ αλλά και το τις... εξωγηπεδικές μάχες των δύο ομάδων για την κατάκτηση του τίτλου. Η ΑΕΚ του Ντούσαν Μπάγιεβιτς είναι... άλλη ομάδα σε σχέση με τον πρώτο γύρο. Έχει μάθει να... κερδίζει, σιγά-σιγά προσφέρει όλο και καλύτερο θέαμα και προσφέρει την ελπίδα στους οπαδούς για μία καλύτερη συνέχεια. Βέβαια, όπου ΑΕΚ και... απρόοπτα και τοτ εςλευταίο κρούσμα που ήρθε να προστεθεί στα όσα έχουν συμβεί φέτος στην Ένωση (και δεν είναι και λίγα) ήταν το επεισόδιο Τζιμπούρ-Σκόκο, με τον Αργεντινό να καταλήγει στο νοσοκομείο με... σπασμένη μύτη. Πάντως, ο Σκόκο υπολογίζεται κανονικά για το ντέρμπι, με τον Ντούσαν Μπάγιεβιτς να μην αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα για τον καταρτισμό της ενδεκάδας παρά τα μικροπροβλήματα τραυματισμών που μεσοβδόμαδα αντιμετώπισαν κάποιοι παίκτες του.

Στον Ολυμπιακό αρχίζει ο... γολγοθάς σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρώπη. Η ομάδα του Βαλβέρδε καλείται να τα βγάλει πέρα σε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα και η αρχή γίνεται από το ΟΑΚΑ, όπου ο στόχος είναι διπλός: Η νίκη που θα κρατήσει την... απόλυτη ηρεμία στην κορυφή (και που ίσως δώσει το δικαίωμα στον Ισπανό τεχνικό να ξεκουράσει μερικούς βασικούς παίκτες σε μερικά παιχνίδια πρωταθλήματος) αλλά και η... αποκατάσταση του γοήτρου. Οι «ερυθρόλευκοι» που έπαιξαν στο αντίστοιχο περσινό παιχνίδι ήταν οι «υπαίτιοι» για την πιο βαριά ήττα του Ολυμπιακού από την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα και αυτό δεν ξεχνιέται και τόσο εύκολα.

Η προϊστορία: 17 νίκες για την ΑΕΚ, 19 ισοπαλίες και 13 νίκες του Ολυμπιακού «δείχνει» η προϊστορία των ντέρμπι «Κίτρινων» και «κόκκινων», με την ΑΕΝ να προηγείται και στα τέρματα με 59-51. Το περσινό 4-0 της ΑΕΚ αποτελεί τη μεγαλύτερη σε έκταση νίκη της Ένωσης στην έδρα της επί του Ολυμπιακού, η αντίστοιχη του Ολυμπιακού είναι το 1-5 μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια το 1972-73. Ως κλασικό ντέρμπι, τα σερί νικών είναι δύσκολο να δημιουργηθούν και χαρακτηριστικό στοιχείο αποτελεί το γεγονός πως και οι δύο ομάδες έχουν φτάσει τα σερί νικών τους μόλις στα τρία παιχνίδια. Μάλιστα, αμφότερα έγιναν πρόσφατα, με την ΑΕΚ να το πετυχαίνει από το 1996 έως το 1999 ( στα τρία πρώτα χρόνια του Μπάγιεβιτς στον «ερυθρόλευκο» πάγκο) και τον Ολυμπιακό να... απαντάει άμεσα, κερδίζοντας τα επόμενα τρία παιχνίδια στην έδρα της ΑΕΚ.

Το ερωτηματικό: Η περσινή συντριβή του Ολυμπιακού από την ΑΕΚ θα δώσει ένα επιπλέον κίνητρο στους "ερυθρόλευκους". Γιατί το βαθμολογικό κίνητρο -ας μην κρυβόμαστε- δεν είναι και τόσο μεγάλο...

Τι έγινε στον πρώτο γύρο: Με τέρματα των Κοβάσεβιτς και Ντιόγο μέσα σε ένα τρίλεπτο (63'-66') ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει 2-0 της ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ